Home » regionieuws » het nieuws op woensdag 2 mei

het nieuws op woensdag 2 mei

Gepubliceerd op 2 mei 2018 om 19:20

Mini-drone is nieuw geheim wapen van Nederlandse militairen

Nederlandse militairen gaan binnenkort op pad met drones die zo klein en stil zijn dat ze de vijand ongemerkt tot op enkele meters in de gaten kunnen houden.lees verder >>

Het gaat vrijdag vriezen, en daarna wordt het 25 graden
Na een grijze en natte week wordt het echt beter: komend weekend keert de lente terug. Zondag kan het zelfs 25 graden worden. Maar eerst gaat het nog even vriezen.

 

Een echte kampeerder moppert niet om het slechte weer, maar kijkt uit naar het zonnetje

Na de zoveelste ijskoude nacht en vele regenbuien later, zou je denken dat zelfs de meest verstokte kampeerder de moed in de schoenen is gezonken. Dus wij gingen naar camping Hartje Groen in Schaijk om het uit te zoeken.Lees verder »

Gedupeerden kluisjesroof verenigen zich in stichting en nemen advocaat in de arm

Ongeveer veertig slachtoffers van de kluisjesroof bij de Rabobank in Oudenbosch hebben zich verenigd in een stichting. Ze hebben een advocaat in de arm genomen die namens hen het gesprek aangaat met de bank. Advocaat Jasper Hagers van Blenheim Advocaten gaat niet meteen procederen, zo zegt hij. Hij wil eerst in gesprek met de bank omdat er ‘veel vragen leven’. Hagers heeft dinsdag een brief aan de Rabobank gestuurd, de bank heeft een week om te reageren. Lees verder »

 

Na elf jaar kan Liverpool zich weer plaatsen voor de finale van de Champions League. Na de 5-2 thuiszege van vorige week begint de Engelse club van Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum als de grote favoriet aan de return tegen het AS Roma van de geblesseerde Kevin Strootman.

Het halvefinaleduel in Stadio Olimpico begint om 20.45 uur en is live te zien op NU.nl.

Woensdag wordt de strafeis uitgesproken tegen een man die ervan wordt verdacht een 44-jarige vrouw met kokend water te hebben overgoten, waarna zij kwam te overlijden. De vrouw was een bewoner van zorginstelling Landrijt in Eindhoven, waar de man zich vrijwillig had laten opnemen.

Hij heeft een psychiatrisch verleden en is al eerder vervolgd voor poging tot doodslag en mishandeling.

De Europese Commissie doet een voorstel voor de EU-begroting van 2021 tot en met 2027. De Europese Investeringsbank (EIB) heeft onlangs al laten weten te willen bijspringen voor het gat in de begroting dat na de Brexit ontstaat.

Op deze manier kan de de pijn van het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de EU mogelijk worden verzacht.

De inhoudelijke strafzaak tegen de 35-jarige Matthieu M. uit Houten gaat van start. Hij wordt ervan verdacht in november en december 2017 Facebook- en mailaccounts van BN'ers te hebben gehackt. Hij zou zo in het bezit zijn gekomen van foto’s en filmpjes.

Sophie Hilbrand was een van de slachtoffers van Matthieu M.

De Raad van State doet uitspraak over het instellen van een dynamische maximumsnelheid op de A2 door de voormalige minister van Infrastructuur en Milieu. Het gaat om het traject tussen het knooppunt Holendrecht en de aansluiting Vinkeveen.

Op bepaalde tijdstippen mag daardoor op dat traject in beide richtingen 130 worden gereden in plaats van 100 kilometer per uur.

Dit gebeurde er vannacht

Uit interne documenten van defensie en de Inspectie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) blijkt dat medewerkers van defensie en omwonenden van munitieterreinen jarenlang onnodig gevaar hebben gelopen. De veiligheidop de munitiedepots was niet in orde. Dat blijkt uit interne documenten van defensie en de Inspectie SZW die de Volkskrant heeft ingezien.

Op de munitiedepots bestond een verhoogd risico dat munitie kon ontploffen. 

Real Madrid staat voor de derde keer op rij in de finale van de Champions League. Na de 1-2 zege vorige week in Duitsland hielden de Madrilenen Bayern München in Bernabéu op 2-2 en dat was genoeg voor een plek in de eindstrijd in Kiev.

Door een snelle goal van Joshua Kimmich mocht Bayern even hopen in de return.

Jaarlijks sterven zeven miljoen mensen wereldwijd door luchtverontreiniging. Dat schat de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) in een rapport dat woensdag wordt gepresenteerd. De grootste problemen ziet de WHO in Azië en Afrika, waar 90 procent van de doden vallen. 

Ook Europa kent steden die volgens de WHO ongezond zijn.

Apple verkocht in het eerste kwartaal van dit jaar ruim 52 miljoen iPhones, dat is iets meer dan het jaar daarvoor. Ook ligt de gemiddelde verkooprijs hoger. De afgelopen drie maanden draaide Apple gemiddeld 728 euro omzet per iPhone, een jaar geleden was dat nog zo'n 655 euro.  

Het bedrijf boekte zijn beste eerste kwartaal ooit.

Vrouwen en mannen in de leeftijd van twintig tot veertig jaar trouwen minder vaak. In plaats daarvan kiezen ze vaker voor het geregistreerd partnerschap of ongehuwd samenwonen. Twintig jaar geleden trouwden er nog 85.000 paren, wat de laatste jaren met zo'n 20.000 koppels is afgenomen.

Het afgelopen jaar werden er 64.400 huwelijken gesloten.

Weert voert woensdag een crisisberaad met de betrokken instanties over de problemen met criminele asielzoekers op het lokale azc. De gemeente gaat in overleg met het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA), het Openbaar Ministerie, de politie en de Dienst Terugkeer & Vertrek over de aanhoudende problemen.

Volgens burgemeester Jos Heijmans van Weert heeft het COA de situatie op het azc niet onder controle.

Het aantal meldingen van misbruik bij de Jehova's Getuigen is gestegen tot 267. Dat laat de stichting Reclaimed Voices weten. De stichting is vorig jaar opgericht na publicaties in Trouw over seksueel misbruik. In de eerste maand na de oprichting kwamen er 50 meldingen binnen.

Slachtoffers zeggen zich bedonderd te voelen, omdat ze nog niet zijn uitgenodigd voor een gesprek.

Dit schrijven andere media vandaag

Archieven halen oude foto's offline uit vrees dat ze veel moeten betalen aan auteursrecht. Volgens de Volkskrant (€) is de aanleiding een rechtszaak die het archief Erfgoed Leiden en Omstreken begin april heeft verloren van een Rotterdamse uitgever. Het erfgoed waarschuwt dat de fotograaf van oude afbeeldingen vaak niet bekend is, maar dat er niet met zekerheid valt te zeggen dat er geen auteursrecht op zit.

Op een radicaal forum voor vrouwenhaters zijn ook zes Nederlanders actief. Dat schrijft Trouw op basis van onderzoek op het forum. De Nederlanders rekenen zich tot de ínvoluntary celibates', kortweg incels. Ze zien vrouwen als kille wezens die verantwoordelijk zijn voor hun geestelijke lijden. De radicale takvan de incels zou inmiddels twee terroristen hebben voortgebracht.  

Dit gebeurde op deze dag in 2011

Amerikaanse Navy SEALs schieten Osama bin Laden dood in het zwaarbeveiligde huis in de Pakistaanse stad Abbottabad. Het lichaam van Bin Laden is vervolgens per helikopter overgebracht naar het vliegdekschip USS Carl Vinson, van waar hij diezelfde dag een zeemansgraf krijgt. Naast Bin Laden komen nog vier andere aanwezigen in het huis om het leven. 

 

En dan nog dit

De feestvierder die op Koningsdag in een dixi in slaap viel en daarin werd afgevoerd naar een industrieterrein, heeft een excuses aangeboden gekregenvan de beheerder van het mobiele toilet. RTV Noord meldt dat de jonge man uit Groningen dinsdag een bos bloemen, een schoonmaakpakket en een wekkervan het reinigingsbedrijf heeft gekregen.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.