Home » regionieuws » nieuws op dinsdag 1 mei

nieuws op dinsdag 1 mei

Gepubliceerd op 1 mei 2018 om 21:01

De rechter doet uitspraak in de misbruikzaak bij een kinderopvang in De Bilt. Half april eiste het Openbaar Ministerie 2,5 jaar cel en tbs met voorwaarden tegen pedagogisch medewerker Bart C., voor het misbruiken van zeven kinderen op een buitenschoolse opvang.

Hij heeft het misbruik van de zeven kinderen grotendeels toegegeven.

Zonder de geblesseerde Arjen Robben staat Bayern München voor een zware opgave om de finale van de Champions League te bereiken. Vorige week verloren de Duitsers thuis met 1-2 van Real Madrid en dus beginnen de Spanjaarden, die jagen op hun derde titel op rij, als de grote favoriet aan de return in Bernabéu.

De wedstrijd in Madrid begint om 20.45 uur

De play-offs om promotie/degradatie gaan dinsdagavond van start, al stromen NEC, FC Emmen, Telstar, De Graafschap en de Eredivisionisten Sparta en Roda JC de volgende ronde pas in. MVV moet wel al in de eerste ronde aan de bak. De Limburgers beginnen om 18.30 met een thuiswedstrijd tegen Almere City. Het andere duel gaat om 20.45 uur tussen FC Dordrecht en SC Cambuur.

Dit gebeurde er vannacht

De Amerikaanse President Donald Trump heeft besloten om de invoering van importtarieven op staal en aluminium voor de Europese Unie uit te stellen tot 1 juni. Naast de EU krijgen ook Canada en Mexico uitstel.

Met Argentinië, Australië en Brazilië heeft Trump wel een principe-akkoord bereikt.

De landelijke staking in het streekvervoer krijgt volgende week een regionaal vervolg. Dat heeft FNV-onderhandelaar Paula Verhoef gezegd in het tv-programma Nieuwsuur. ''Wij realiseren ons wel dat het lastig is voor passagiers, er komt dus niet opnieuw een landelijke staking, maar we gaan regionaal wel druk zetten."

Dinsdag ligt het streekvervoer weer bijna volledig plat.

De mede-oprichter van WhatsApp, Jan Koum, heeft maandag bekend gemaakt dat hij Facebook zal verlaten. Het vertrek van Koum komt op het moment dat er volgens de Washington Post aanvaringen waren tussen WhatsApp en Facebookover het gebruik van persoonlijke data van gebruikers.

Koum maakt zich al jarenlang hard voor privacy.

De Australische kardinaal George Pell, de voormalige penningmeester van het Vaticaan, moet terechtstaan wegens kindermisbruik. Dat heeft de rechtbank in Melbourne dinsdag bepaald. De 76-jarige Pell was tot vorig jaar een van de belangrijkste adviseurs van paus Franciscus en gold als de derde man binnen de katholieke kerk.

Pell wordt beschuldigd van verschillende misbruikzaken uit de jaren '70 en '90. 

Nederlandse werknemers staakten vorig jaar 32 keer. Dat was het hoogste aantal werkonderbrekingen sinds 1989. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek. In totaal waren vorig jaar 147.000 werknemers betrokken bij stakingenen dat aantal lag nog nooit zo hoog.

Vooral het aantal kortdurende acties van een tot vijf dagen nam vorig jaar fors toe.

Kinderen van wie de ouders ongetrouwd zijn, hebben gemiddeld meer kans om hun ouders uit elkaar te zien gaan dan kinderen met gehuwde ouders. Van de kinderen die aan het begin van 2017 nog met beide, gehuwde ouders woonden, waren bij 1,5 procent aan het eind van het jaar de ouders uit elkaar. 

Dit geldt voor 3,6 procent van de kinderen met ouders die niet getrouwd zijn.

Dit schrijven andere media vandaag

Bedrijven die zich inzetten op oude energiebronnen als olie en gas zijn niet langer de favoriete werkgevers voor technische studenten. Het Financieele Dagblad ($) deed een rondgang onder technische studenten en headhunters. Daaruit blijkt dat hoogopgeleide technici veelal de voorkeur geven aan een baan bij een duurzaam bedrijf.  

Vluchtelingen moeten nog altijd lang wachten op een hereniging met hun gezin. Dat schrijft Trouw naar aanleiding van het Rapportage Vreemdelingenketen 2017 van het ministerie van justitie en veiligheid. Uit dat rapport blijkt dat slechts één op de zeven vluchtelingen binnen de maximale wettelijke termijn van zes maanden hoort of gezinsleden naar Nederland mogen komen.

Dit gebeurde op deze dag in 1995

Muziekzender TMF is voor het eerst te zien op de Nederlandse televisie. De eerste videoclip die werd uitgezonden was too much love will kill you van Brian May. Onder meer Bridget Maasland, Sylvana Simons, Daphne Bunskoek en Johnny de Mol hebben gewerkt als vj bij TMF. Na bijna 16 jaar stopte de muziekzender op 3 april 2011.

Het weer

De dag begint met veel regen. Bovendien waait het aan zee soms hard en zijn er landinwaarts windstoten. 's Middags wordt het vanuit het zuiden droger. Met 9 tot 12 graden is het kil. Later in de week wordt het zachter.

En dan nog dit

Tijdens een expeditie in Borneo zijn twee nieuwe waterkevers ontdekt. Ze zijn vernoemd naar astronaut André Kuipers en acteur Leonardo DiCaprio. De ene kever is naar DiCaprio vernoemd, omdat hij zich inzet voor het milieu. De officiële naam van de kever is Grouvellinus leonardodicaprioi. De kever die is vernoemd naar Kuipers kreeg de naam Grouvellinus Andrekuipersi.

Nieuw ontdekte waterkevers vernoemd naar André Kuipers en Leonardo DiCaprio

Minderjarige verdachten van keienongeluk in Schijndel mogelijk ook openbaar berecht

Het Openbaar Ministerie wil dat de rechtszaak met de drie verdachten van het keienongeluk in Schijndel in openbaarheid plaatsvindt. Ook de zaak van de twee minderjarige verdachten. Die zou in eerste instantie achter gesloten deuren plaatsvinden. Lees verder »

Geen schadevergoeding voor meervallenkwekers De Peel

Een aantal meervallenkwekerijen in de Peel krijgt geen schadevergoeding. De kwekerijen hadden die geëist omdat zij vinden dat een andere viskwekerij met subsidie zo kon concurreren dat zij er schade van ondervonden. Het Gerechtshof in Den Bosch heeft de schadeclaim in hoger beroep afgewezen. Lees verder »

Vijf gewonden bij botsing op afslag N279 bij Veghel

Op de N279 bij Veghel zijn dinsdagmiddag een busje en een bestelauto op elkaar gebotst. Vijf mensen raakten gewond. Het ongeluk gebeurde onder aan de afslag Veghel vanuit de rijrichting Vught.Lees verder »

Will hielp het kind dat werd gebeten door een pitbull: 'Het was geen prettig gezicht'

Dinsdagmiddag werd in Schijndel een meisje in haar gezicht gebeten door de hond die ze samen met haar oma aan het uitlaten was. Will Claassen zag het allemaal gebeuren en verleende direct eerste hulp, terwijl haar man de hond wegbracht. Lees verder »

Arrestaties kluisjesroof Rabobank dankzij de sneeuw: 'Triest, maar wel heel spannend'

Bij de opsporing in de mysterieuze kluisjesroof in Oudenbosch blijkt nu dat de sneeuw een belangrijke rol heeft gespeeld. Volgens misdaadjournalist Mick van Wely leest het allemaal als een spannend jongensboek. "Het is natuurlijk verschrikkelijk triest voor alle gedupeerden. Maar het is wel een heel spannend verhaal." Lees verder »

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.