Home » regionieuws » het nieuws op vrijdag 11 mei

het nieuws op vrijdag 11 mei

Gepubliceerd op 11 mei 2018 om 11:01

Waylon heeft namens Nederland de finale van het Eurovisie Songfestivalgehaald. Met het nummer Outlaw in'em schaarde de 38-jarige zanger zich onder de tien landen in de tweede halve finale die door mochten naar de finale van zaterdag. Waylon liet weten de bekendmaking, waarbij hij pas als tiende en laatste werd opgenoemd, zeer spannend te hebben gevonden. Wel is hij onwijs blij dat hij door gaat naar de finale.

Verstoten veulen wordt meteen geadopteerd door andere merrie in Kanaalpark

Hoe bijzonder de natuur kan zijn, is op Hemelvaartsdag bewezen in het Kanaalpark in Den Bosch. Donderdag werd een pasgeboren konikveulentje verstoten door de eigen moeder en vervolgens meteen geadopteerd door een andere merrie. Lees verder »

Dit zijn de juweeltjes van het festivalseizoen in Brabant

Brabant is de provincie van de festivals. Van de prille lente tot het begin van het najaar worden tientallen festivals georganiseerd in de meest uiteenlopende muziekstijlen. Om keuzestress te voorkomen, maakt Omroep Brabant een selectie van de vele evenementen die op het programma staan.. Lees verder »

Hoofdprijs voor Phillip Cocu, oefenmeester PSV uitgeroepen tot beste trainer van de eredivisie

Op het jaarlijkse trainerscongres van de CBV, de belangenvereniging voor coaches, is Phillip Cocu in de prijzen gevallen. De oefenmeester krijgt de Rinus Michels Award, omdat hij is uitgeroepen tot beste trainer van de eredivisie. Hij werd verkozen boven Giovanni van Bronckhorst (Feyenoord) en John van den Brom (AZ). Cocu won de prijs eerder al in 2015. Lees verder »

Verstoten veulen wordt meteen geadopteerd door andere merrie in Kanaalpark

Hoe bijzonder de natuur kan zijn, is op Hemelvaartsdag bewezen in het Kanaalpark in Den Bosch. Donderdag werd een pasgeboren konikveulentje verstoten door de eigen moeder en vervolgens meteen geadopteerd door een andere merrie. Lees verder »

Maker filmpje Beekse Bergen: 'Ik was bang dat dieren van claxon nog agressiever zouden worden'

De mensen die het filmpje in Safaripark De Beekse Bergen maakten, hebben geprobeerd de Franse bezoekers te waarschuwen. Dat stelt Robin, de maker van het filmpje. Hij was met zijn moeder in het park en zegt dat hij de mensen die uitstapten met gebaren probeerde te waarschuwen. Claxonneren deed hij bewust niet. Lees verder »

Air France-KLM maakt de vervoerscijfers voor de maand april bekend. Voor het hele jaar verwacht Air France-KLM een negatief effect van 300 tot 400 miljoen euro, onder meer door de dagenlange stakingen bij de Franse tak van afgelopen maand. Ondertussen heerst er een interne crisis bij het bedrijf, nadat topman Jean-Marc Janaillac vorige week opstapte.

Het kabinet liet eerder weten ondanks de roerige situatie niet van plan zijn in te grijpen bij de luchtvaartmaatschappij

De Russische oppositieleider Alexei Navalny moet voor de rechter verschijnen in verband met recente protesten in Moskou. Navalny had zijn aanhangers vorige week zaterdag opgeroepen om te protesteren tegen de herverkiezing van Vladimir Poetin, die maandag opnieuw is benoemd tot president van Rusland.

Aanhangers van Navalny hadden massaal gehoor gegeven aan zijn oproep

De EOD zal een vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog tot ontploffing brengen. De bom werd eind april gevonden in de buurt van het Julianakanaal nabij Bunde in het Limburgse Meerssen. De bom wordt tot ontploffing gebracht omdat de ontsteking te instabiel bleek om de bom uit te graven en naar een veilige plek te brengen.

Een dag na de eerste bergrit in de Giro d'Italia staat het peloton weer een vlakke etappe te wachten. Met de Brit Simon Yates als nieuwe leider en Tom Dumoulin als nummer twee van het algemeen klassement rijden de renners van Pizzo naar Praia a Mare, waar na 159 kilometer de meet ligt. Danny van Poppel (Lotto-Jumbo) hoopt om de zege mee te kunnen sprinten, al geldt de Italiaan Elia Viviani na twee zeges als grote favoriet.

Bekijk hier de klassementen in de Ronde van Italië

Dit gebeurde er vannacht

Waylon heeft namens Nederland de finale van het Eurovisie Songfestivalgehaald. Met het nummer Outlaw in'em schaarde de 38-jarige zanger zich onder de tien landen in de tweede halve finale die door mochten naar de finale van zaterdag. Waylon liet weten de bekendmaking, waarbij hij pas als tiende en laatste werd opgenoemd, zeer spannend te hebben gevonden. Wel is hij onwijs blij dat hij door gaat naar de finale.

Het Amerikaanse ruimtevaartbedrijf SpaceX van oprichter Elon Musk heeft de lancering van de Falcon 9-raket moeten uitstellen. De raket zou een satelliet voor de regering van Bangladesh in een baan rond de aarde moeten brengen. De reden van het afbreken van de lancering was een "technisch mankement". SpaceX noemde nog geen nieuw tijdstip voor een tweede lanceerpoging, maar zegt dat het 24 uur gaat duren voordat de problemen zijn opgelost.

In Los Angeles heeft een rechter bepaald dat de plaatselijke politie aan de nabestaanden van een dakloze man met psychische problemen, die in 2015 door agenten werd doodgeschoten, twee miljoen dollar (ongeveer 1,7 miljoen euro) schadevergoeding betalen. De nabestaanden hadden een civielrechtelijke zaak aangespannen tegen de politie. De verwarde man verzette zich hevig tegen zijn aanhouding, waarna hij door een agent vijf keer bechoten werd. Later bleek dat de dakloze zelf ongewapend was.

Dit schrijven andere media vandaag

De weduwe van de in Mali omgekomen militair Henry Hoving krijgt een schadevergoeding van het ministerie van Defensie. De hoogte van het bedrag is niet bekendgemaakt. Dat schrijft het AD (€). Defensie en weduwe Jennifer Schouten zijn een bedrag overeengekomen, nadat Schoutens echtgenoot op 6 juli 2016 dodelijk werd getroffen door een mortiergranaat. Het projectiel ontplofte in de granaatbuis tijdens een oefening in Kidal.

GroenLinks-prominent Paul Rosenmöller heeft gelobbyd voor topsalarissen bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Die bedragen zouden volgens hem aanzienlijk hoger moeten zijn dan de huidige salarisregels eigenlijk toestaan, zo meldt De Telegraaf (€). Betrokkenen melden dat Rosenmöller bij het kabinet en de coalitie pleitte voor een uitzondering, zodat AFM-voorzitter Merel van Vroonhoven een topsalaris kan behouden.

Het aantal aanvallen op scholen tijdens oorlogen neemt wereldwijd schrikbarende vormen aan. De laatste vier jaar zijn meer dan 12.700 van dergelijke aanvallen in de wereld geregistreerd. Daarbij vielen 21.000 slachtoffers. Dat schrijft het AD (€) op basis van een rapport van de GCPEA, de mondiale coalitie van organisaties die het onderwijs wil beschermen tegen aanvallen in conflictgebieden. Vooral leraren en leerlingen kwamen om of raakten gewond. Verder werden kinderen en docenten geronseld.

Dit gebeurde op deze dag in 1904

In de Catalaanse stad Figueres, in het noordoostelijke puntje van Spanje, wordt Salvador Dalí geboren. De schilder met het karakteristieke dunne snorretje, met de omhoog stekende puntjes, zal nog tijdens zijn leven uitgroeien tot één van de grootste en bekendste kunstenaars ooit. Zijn bekendste werk, De volharding der herinnering, schildert hij in 1931. Qua stroming behoorde Dalí tot de surrealisten. De Spanjaard overlijdt in 1989 op 84-jarige leeftijd in zijn geboortestad, waar hij tevens begraven is.
Bekijk hier het actuele weerbericht

En dan nog dit 

Gambia verkoopt vliegtuigen en luxewagens van voormalig president Yahya Jammeh. De autoritaire leider liet onder meer Rolls-Royces achter toen hij vorig jaar het land verliet. Jammeh had na een verkiezingsnederlaag aanvankelijk geweigerd op te stappen, maar ging alsnog in ballingschap in Equatoriaal-Guinea toen andere West-Afrikaanse landen dreigden hem met geweld af te zetten. Gambia kan het geld uit de verkoop van de voertuigen goed gebruiken. De nieuwe regering trof een nagenoeg lege staatskas aan na het vertrek van Jammeh.

Klik hier om een tekst te typen.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.