Home » regionieuws » Officiële Start Fietstocht gerelateerd aan de Zuiderwaterlinie in Ravenstein

Officiële Start Fietstocht gerelateerd aan de Zuiderwaterlinie in Ravenstein

Gepubliceerd op 17 mei 2018 om 19:53

De oudste, langste en meest gebruikte waterlinie in Nederland ligt in Noord-Brabant, de Zuiderwaterlinie. Vijf schitterende nieuwe fietsroutes voor de fietsliefhebbers langs de linie voorbij forten, bastions, vestingsteden en fraaie natuurgebieden dwars door het Brabantse land. Zaterdag 26 mei 2018 worden de routes op 5 locaties officieel geopend

zal dit geschieden door de Wethouder de heer Johan van der Sloot, middels het lossen van het startschot.

Iedereen is welkom die dag om vanuit Ravenstein of de andere vier locaties van start te gaan.

De ANWB organiseert in samenwerking met het Toeristisch Informatie Punt Ravenstein een feestelijke opening voor iedereen die van start wil gaan vanuit Ravenstein op zaterdag 26 mei 2018. Tussen 10.00 en 14.00 uur kan de route vanaf de startlocatie worden opgehaald en is er tevens een verrassing voor alle deelnemende fietsers.

ANWB-vrijwilligers staan klaar om de deelnemers welkom te heten op het pleintje voor het oude raadhuis, de St. Luciakerk en de Keurvorst (Marktstraat).

 

De Zuiderwaterlinie was een echte verdedigingslinie. Met behulp van sluizen kon het land onder water worden gezet, waardoor de vijand niet kon binnendringen.

De linie slingert 160 kilometer door Noord-Brabant van Bergen op Zoom via Steenbergen naar Willemstad,  Breda, Oosterhout, ’s-Hertogenbosch, Ravenstein en Grave.

De fietsroutes volgen het knooppuntennetwerk en kunnen afzonderlijk van elkaar worden gefietst. Maar ze zijn ook te koppelen, zodat de hele linie gefietst kan worden.

 

Startlocaties:

Ravenstein: pleintje voor het oude raadhuis, de St. Luciakerk en de Keurvorst (Markt-straat).

Heusden: stadshaven bij de Vismarkt.

Geertruidenberg: oude raadhuis op de Markt.

Willemstad: grasveld bij het oude raadhuis aan de Voorstraat.

Bergen op Zoom: Ravelijn op den Zoom, Korneel Slootsmanlaan.

Kijk voor meer informatie over de fietsroutes en de startlocaties op 26 mei 2018 op:

www.anwb.nl/zuiderwaterlinie

Voor meer informatie over Zuidwaterlinie kijk op: www.zuiderwaterlinie.nl

 

Van oudsher behartigt de ANWB de belangen van haar leden op het gebied van recreatie, toerisme, verkeer en vervoer en zet zij zich in voor het behoud en de verbetering van de kwaliteit van het milieu en van landschappelijke en cultuur-historische waarden. Er zijn ruim 12.000 mensen die als vrijwilliger een handje helpen bij de ANWB. Kijk voor meer informatie op: www.anwb.nl/vrijwilligers

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.