Home » regionieuws » het nieuws op donderdag 31 mei

het nieuws op donderdag 31 mei

Gepubliceerd op 31 mei 2018 om 19:04

Banner mogelijke oorzaak crashen vliegtuigje: 'Hij kreeg niet genoeg hoogte' Een ervaren piloot die aanwezig was op Breda International Airport toen donderdagochtend een reclamevliegtuigje neerstortte, zegt dat het toestel crashte door de reclamesleep. "Het toestel kreeg niet 

genoeg hoogte door de sleep, de piloot had geen tijd meer om te corrigeren en is in een duikvlucht geraakt." Lees verder »

Jongeren die auto’s bekogelden vanaf viaduct mogelijk te zien op camerabeelden

De politie heeft camerabeelden op Facebook gezet waarop jongeren te zien zijn die mogelijk auto’s bekogelden vanaf een viaduct over de N279 bij Aarle-Rixtel. Op de beelden zijn vier jongens op een fiets te zien. Lees verder »

Werklozen met touringcar op banenjacht: 'Vinden van baan is lastig voor me'

Werklozen die een baan zoeken en bedrijven die niet aan personeel kunnen komen. Die tegenstelling heeft het UWV in samenwerking met diverse gemeenten in Midden-Brabant aangepakt door beiden met elkaar in contact te brengen. Drie dagen lang reed er een touringcar met werkzoekenden langs diverse bedrijven met vacatures in de wijde regio Tilburg. Lees verder »

Michael van Gerwen wacht 'moeilijk en afwijkend' toernooi: 'Langer wachten tot je mag gooien'

Michael van Gerwen speelt komend weekend een ander dartstoernooi dan anders. Hij gooit namelijk de World Cup of Darts, het enige koppeltoernooi op de PDC-kalender. ‘Mighty Mike’ gooit samen met Raymond van Barneveld en zij zullen samen Nederland vertegenwoordigen en strijden om de World Cup. Lees verder »

Het Nederlands elftal speelt om 20.45 uur in Trnava tegen Slowakije zijn eerste vriendschappelijke wedstrijd van deze interlandperiode. Het is de derde wedstrijd onder leiding van bondscoach Ronald Koeman. Eind maart werd nipt verloren van Engeland (0-1) en ruim gewonnen van Portugal (0-3).

Laat Koeman middenvelder Vormer deze interland debuteren voor Oranje?

Het is vandaag Wereld Niet Roken Dag. Het CBS komt met de resultaten uit het onderzoek Roken naar opleiding en leeftijd. Ook Eurostat publiceert rapporten over roken. Zo komt het Europese statistiekbureau met de productiecijfers van sigaretten en met cijfers van sterfgevallen door longkanker.

Video: Wat doet roken met je longen? 

Op Roland Garros komt Kiki Bertens weer in actie. De 26-jarige Wateringse speelt in de tweede ronde tegen de Wit-Russische Aliaksandra Sasnovich, de nummer 55 van de wereld. Bertens, die zelf de 22e plek inneemt op de mondiale ranglijst, heeft dinsdag al zonder moeite haar eerste partij gewonnen.

Bertens heeft een bijzondere voorbereiding op het Grand Slam-toernooi.

Noord- en Zuid-Korea houden een topontmoeting om stappen te bespreken die een einde moeten maken aan de oorlog tussen deze twee landen. Ook het verwijderen van nucleaire wapens van het Koreaanse schiereiland staat op de agenda. De beide landen zijn al zeven decennia met elkaar in staat van oorlog.

‘Over vijftig jaar kennen onze kleinkinderen nog maar één Korea’

De rechtszaak tegen de voormalig kopstukken van de Haarlemse Hells Angels wordt voortgezet. Zij worden verdacht van geweldpleging, afpersing, bedreiging, wapenbezit en deelname aan een criminele organisatie. De mannen ontkennen elke rol van betrokkenheid.

Dit gebeurde er vannacht

Het aantal mensen met een bijstandsuitkering is voor het tweede kwartaal op rij gedaald ten opzichte van een jaar eerder. In totaal ontvingen 459.000 mensen eind maart 2018 bijstand. Dat zijn er dertienduizend minder dan in dezelfde periode een jaar eerder.

Het aantal bijstandsgerechtigden met een niet-westerse migratieachtergrond is voor het eerst in negen jaar afgenomen.

Honderdduizenden mensen zijn woensdag de straat op gegaan in de Nicaraguaanse hoofdstad Managua. Ze vroegen om het aftreden van president Daniel Ortega en eisten gerechtigheid voor de slachtoffers van de recente rellen. Het is een van de grootste demonstraties van de afgelopen jaren in het Latijns-Amerikaanse land.

De Verenigde Staten gaan importheffingen op staal en aluminium afkondigen voor de Europese Unie. De plannen zouden mogelijk later vandaag al bekendgemaakt worden. President Donald Trump stelde in maart importtarieven in van 25 procent op staal en 10 procent op aluminium. Dat leidde onder meer tot een handelsconflict met China.

Begin mei gaf Trump de EU nog een maand uitstel voor de importheffingen.

Filmproducent Harvey Weinstein is aangeklaagd voor verkrachting en 'criminele seks'. Dat heeft de openbaar aanklager van Manhattan woensdag bekendgemaakt. Volgens de jury is er genoeg aanleiding om de 66-jarige filmproducent aan te klagen voor verkrachting van twee vrouwen in 2004 en 2013.

Dit schrijven andere media vandaag

Spoorbeheerder ProRail heeft de afgelopen jaren gebruik gemaakt van hightech sensoren waardoor het aantal storingen met bijna een kwart is teruggebracht, schrijft het AD. Deze sensoren meten continu trillingen, warmte en stroomgebruik. Hierdoor kan in veel gevallen voorspeld worden of een wissel uit zal vallen. Omdat een monteur op deze manier snel ter plekke kan zijn voorkomt het uitval van treinen en rijden ze vaker op tijd

Het kabinet gaat een kwart miljard euro extra uittrekken voor de kinderopvang. Vooral de middeninkomens zullen daarvan gaan profiteren. Wel zullen de maximumuurtarieven volgend jaar stijgen. Dat melden bronnen rond de coalitie aan De Telegraaf, gebaseerd op een uitwerking van de plannen zoals afgesproken in het regeerakkoord.

Dit gebeurde op deze dag in 1926

In het noordoosten van Zuid-Afrika, op de grens met Zimbabwe en Mozambique, wordt het Krugerpark opgericht. Het is vernoemd naar een van de grondleggers, Paul Kruger, en is een van de bekendste wildparken van Afrika. Jaarlijks komen meer dan een miljoen bezoekers hier de "Big Five" spotten.\

 
En dan nog dit
Het bedrijf achter Sesamstraat, Sesame Workshop, heeft een kort geding verloren over de marketing van filmkomedie The Happytime Murders. In een trailer die onlangs verscheen zijn Muppet-achtige poppen te zien, die onder meer vloekenmoorden en seks hebben. De Sesamstraatmakers waren niet blij hiermee geassocieerd te worden en klaagden de The Happytime Murders' filmstudio STX production aan.

Bekijk hier de trailen van The Happytime Murders.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.