Home » regionieuws » het nieuws op vrijdag 1 juni

het nieuws op vrijdag 1 juni

Gepubliceerd op 1 juni 2018 om 19:25

Arrestant slaat agent buiten westen in auto op weg naar cel Een man die kort daarvoor was gearresteerd wegens mishandeling in Gennep, heeft 

donderdagmiddag een agent zwaar mishande...
> Lees verder

Chauffeur uit Cuijk hielp slachtoffers na terroristische aanslag Breivik: 'Het was heftig'

CUIJK - In de zomer van 2011 doodt Anders Breivik 69 jongeren op het Noorse eiland Utøya. Vrachtwagenchauffeur Peter van Dinten uit Cuijk rijdt er toevallig langs en schiet te hulp. Bij RTL Late Night deed hij gisteren zijn verhaal.

Provincie tegen meer gaswinning in Waalwijk, 'Het is gekkenwerk'

De provincie wil niet dat de gaswinning in Waalwijk omhoog gaat. Een motie tegen dat plan werd vrijdag in de Provinciale Staten met een ruime meerderheid aangenomen. Lees verder »

Nog nooit zoveel Brabanders betaald aan het werk als nu

In Brabant hadden nog nooit zoveel mensen een betaalde baan als nu het geval is. Dat zegt uitkeringsinstantie UWV. In 2017 steeg het aantal banen met 34.000. Dit en komend jaar samen komen daar nog eens 44.000 betaalde jobs bij. Lees verder »

Vier mensen onwel bij Texaco in Schaijk, tankstation voorlopig afgezet

Bij tankstation Texaco aan de A50 bij Schaijk zijn vrijdagochtend vier mensen onwel geworden door het inademen van een vreemde lucht. Het gaat waarschijnlijk om een gevaarlijke stof. Het tankstation is volledig afgezet. Lees verder »

 

De Amerikaanse president Donald Trump krijgt een brief van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un overhandigd. Woensdag arriveerde een delegatie met een hoge Noord-Koreaanse functionaris in New York om te overleggen over de mogelijke ontmoeting tussen Trump en Kim later deze maand. Volgens Trump verlopen die gesprekken voorspoedig. Het is niet bekend wat er in de brief staat.

Het Witte Huis verwacht dat de top met Noord-Korea in juni toch doorgaat.

De conservatieve Spaanse minister-president Mariano Rajoy krijgt een motie van wantrouwen te verduren in het Spaanse parlement. Zijn partij, de Partido Popular (PP), wordt al jaren geteisterd door corruptieschandalen. De positie van Rajoy lijkt onhoudbaar: donderdag maakte een kleine Baskisch-nationalistische partij bekend de motie te zullen steunen, waarmee er in principe genoeg stemmen zijn om hem uit het zadel te wippen.

De inhoudelijke behandeling van de rechtszaak tegen zes verdachten die terecht staan voor geweld tegen de politie begint. De ongeregeldheden vonden plaats in Rotterdam tijdens het ongewenste bezoek van de Turkse minister Fatma Kaya op 12 maart 2017.

De mannen zouden stenen, fietsen, dranghekken en vuurwerk naar ME-er's en agenten hebben gegooid.

Het Openbaar Ministerie zal opnieuw zijn strafeis uitspreken in het hoger beroep tegen een 32-jarige Pool. Hij zou op 28 februari vorig jaar op de Croeselaan in Utrecht zomaar een passerende 41-jarige vrouw uit Soest hebben doodgestoken. De man zou op dat moment een psychose hebben gehad omdat hij zijn medicijnen niet slikte. 

Hij kreeg van de rechtbank 3 jaar celstraf en tbs opgelegd. Het OM is in beroep gegaan omdat er 9 jaar was geëist 

Het UWV presenteert zijn Arbeidsmarktprognose. Het instituut omschrijft daarin de verwachte ontwikkelingen op de Nederlandse arbeidsmarkt. Ook de kloof tussen de vraag en aanbod naar arbeid komt aan bod. Eerder voorspelde het UWV dat er dit jaar zo'n 75.000 banen bij zouden komen. 

Dit gebeurde er vannacht

41 procent van de Syrische vluchtelingen met een verblijfsstatus in ons land heeft psychische problemen. Het gaat dan bijvoorbeeld om verschijnselen als neerslachtigheid, somberheid en zenuwachtigheid. Ondanks dat maken ze weinig gebruik van geestelijke gezondheidszorg, concludeert het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) in een studie naar deze groep mensen

De zakelijke dienstverlening zag in het eerste kwartaal de omzet stijgenmet 7,5 procent in vergelijking met een jaar eerder. Vooral de uitzendbranchedeed het goed, met een groei van 12 procent. Ook over het tweede kwartaal zijn uitzenders optimistisch, hoewel ze wel in toenemende mate geraakt worden door krapte op de arbeidsmarkt.

Het Nederlands elftal is er donderdagavond niet in geslaagd om de vriendschappelijke wedstrijd tegen Slowakije te winnen. De oefeninterland in Trnava eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Koeman is “erg teleurgesteld” over gebrek aan agressie bij Oranje voor de rust.

In de Mercuriusstraat in Bergen op Zoom is een huis vannacht zwaar beschadigd geraakt. De politie vermoedt dat er vuurwerk naar binnen is gegooid. Bij het incident zijn geen gewonden gevallen.

Bij een pinautomaat aan de Lieuwenburg in Leeuwarden heeft vrijdag rond 4.30 uur een plofkraak plaatsgevonden. De politie meldt op Twitter dat er veel schade bij de plofkraak is ontstaan en dat meerdere woningen zijn ontruimd. De omgeving is afgezet en de zoekactie naar daders is nog in volle gang

Dit schrijven andere media vandaag

Driekwart van de naar schatting ruim vijfhonderdduizend websites van het midden- en kleinbedrijf (mkb), die privacygevoelige informatie verwerken, is kwetsbaar voor digitale inbraak. Dat blijkt uit onderzoek dat is uitgevoerd op verzoek van de Volkskrant. Dit is gedaan naar aanleiding van de nieuwe, scherpere Europese privacywet AVG die vorige week vrijdag in werking is getreden. Een kwart van de websites van het mkb loopt zelfs risico dat kwaadwillenden rechtstreeks toegang krijgen tot de database met klantgegevens.

De toelatingstoetsen voor de pabo, die moesten zorgen voor studenten die de opleiding afmaken, hebben niet het gewenste resultaat opgeleverd. Dat concludeert hoogleraar onderwijsarbeidsmarkt Frank Cörvers in Trouw. Door de reken-, en taaltoetsen halveerde het aantal eerstejaars wel, maar dat leverde geen betere studenten op. Dat blijkt uit de publicatie ‘Onderwijs aan het werk 2018’ van Tilburg University en het kenniscentrum Caop.

Dit gebeurde op deze dag in 1998

De Europese Centrale Bank (ECB) wordt opgericht ter vervanging van het Europees Monetair Instituut (EMI). De bank is gevestigd in Frankfurt en wordt op dit moment bestuurd door voorzitter Mario Draghi. De ECB is de centrale bank van de Economische en Monetaire Unie en een van de zeven instellingen van de Europese Unie. Hoofddoelstelling van de bank is het controleren en behouden van de prijsstabiliteit in de eurozone

 

En dan nog dit

Het AD stopt met het doen van nationale smaaktests, zoals de haringtest, friettest en oliebollentest. Deze tests kregen vorig jaar veel kritiek. De keurmeesters zouden niet objectief zijn en hun commentaren waren onnodig grievend. De krant gaat wel door met de misdaadmeter, die gebaseerd is op cijfers van de politie.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.