Home » regionieuws » het nieuws op maandag 11 juni

het nieuws op maandag 11 juni

Gepubliceerd op 11 juni 2018 om 18:31

Tevreden Verstappen: race net te kort Alleen in de eerste en laatste ronde van de Grote Prijs van Canada heeft Max Verstappen even aan aanvallen kunnen denken...

In de rechtbank van Utrecht gaat de inhoudelijke behandeling van de strafzaak tegen de 28-jarige Michael P. van start. De man heeft bekend de 25-jarige Anne Faber op 29 september vorig jaar te hebben verkracht en gedood.

Het rapport van het Pieter Baan Centrum (PBC) over zijn geestelijke gesteldheid zal onder meer besproken worden.

De rechtbank in Groningen doet uitspraak tegen een twintigjarige man die wordt verdacht van het doden van een 23-jarige vrouw en haar zesjarige dochter in het Groningse Haren. Volgens de man, die de daad heeft bekend, wilde zijn vriendin hun relatie stopzetten.

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft 25 jaar celstraf geëist. 

Dit gebeurde er vannacht

De Rotterdamse burgemeester Ahmet Aboutaleb heeft gezegd dat ook Pegidade mogelijkheid moet krijgen om te demonstreren. Hij zei het niet eens te zijn met de boodschap van de anti-islamgroep, maar dat in Nederland iedereen het recht heeft op vrijheid van meningsuiting.

Aboutaleb zegt het jammer te vinden dat de demonstratie niet doorging.

De Britse acteur Andrew Garfield heeft de Tony voor beste hoofdrol in een toneelstuk gekregen voor zijn rol in het stuk Angels in America. Glenda Jackson won de prijs voor beste vrouwelijke hoofdrol in het toneelstuk Three Tall Women.

Harry Potter and the Cursed Child won de Tony voor beste toneelstuk.

Italië en Malta hebben een boot met 629 vluchtelingen geweigerd aan te nemen. De vluchtelingen zijn bij verschillende acties gered op de Middellandse Zee.

De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken zegt dat Italië geen illegale immigranten meer accepteert.

Een Indiase juwelenhandelaar is naar Londen gevlucht om vervolging in India te ontlopen. De schatrijke Nirav Modi wordt in eigen land verdacht van fraude.

In de zaak is ongeveer 1,8 miljard euro verduisterd.

Dit schrijven andere media vandaag

Minister Arie Slob van Onderwijs zet het verplichte lerarenregister aan de kant. Dat schrijft de Volkskrant. Slob wil na veel kritiek op het plan eerst andere mogelijkheden bekijken om de professionaliteit van leraren te verhogen.

Het register wordt wel geopend, maar inschrijving is vrijwillig.

Het Pieter Baan Centrum heeft een succesvol eerste half jaar gehad met de nieuw opgerichte afdeling voor mensen die tbs-onderzoek weigeren. Dat meldt Trouw (€) op basis van het Wetenschappelijk Onderzoeks- en Documentatiecentrum. Van 21 mensen kon alsog onderzoek worden afgerond door de afdeling.

Dat onderzoek kan rechters helpen om verdachten naast een celstraf ook tbs op te leggen.

Het aantal incidenten met nepvuurwapens neemt toe. Dat schrijft het AD op basis van politiecijfers. In 2017 zijn 237 nepwapens in beslag genomen. Tussen 2010 en 2016 daalde het aantal in beslag genomen nepwapens nog. Vooral in Rotterdam ziet de politie een grote stijging.

Milieuorganisaties en grote industriële bedrijven staan lijnrecht tegenover elkaar tijdens de onderhandelingen over een Nederlands klimaatakkoord. Dat schrijft Trouw. De milieuorganisaties willen het liefst dat er helemaal geen CO2 wordt opgeslagen, maar dat bedrijven schonere energie gaan gebruiken. Zowel minister van Klimaat Eric Wiebes als de bedrijven willen veel CO2 gaan opslaan om vervuiling tegen te gaan.

Dit gebeurde op deze dag in 1977

Mariniers maken een einde aan de treinkaping door Molukkers in het Drentse De Punt. De trein is sinds 23 mei gekaapt, tegelijkertijd met een basisschool in Bovensmilde. Bij het beëindigen van de treinkaping komen twee gegijzelden en zes kapers om het leven. Na die actie staken de gijzelnemers van de basisschool hun actie ook. Een rechtszaak over het beëindigen van de treinkaping loopt nog steeds.

Het weer

Vandaag begint redelijk bewolkt. In het zuidoosten is er daarnaast kans op een onweersbui met lokaal flink veel regen. De temperatuur ligt tussen de 17 en 24 graden

En dan nog dit

Gamestudio Bethesda heeft een nieuwe game in de Elder Scrolls-reeks aangekondigd. De game wordt het zesde deel in de serie en de opvolger van het populaire Skyrim. Wanneer het spel uitkomt is niet bekend, maar Bethesda liet al weten dat het nog wel even kan gaan duren.

De Elder Scrolls-spellen spelen zich af in een uitgebreide fantasiewereld waar je allerlei missies kunt voltooien.
 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.