Home » regionieuws » Wandelen van licht tot licht in de Staatsbossen van Sint Anthonis

Wandelen van licht tot licht in de Staatsbossen van Sint Anthonis

Gepubliceerd op 11 juni 2018 om 19:15

LAND VAN CUIJK – Zaterdagavond 23 juni, tijdens de Nacht van een Goei Leven, krijgt u de unieke kans om met boswachter Frank Kalleveen van licht naar licht te wandelen. Hij neemt u van zonsondergang tot zonsopgang mee op een wandeling van 25 kilometer door Staatsbossen van Sint Anthonis. Onderweg laat hij de wandelaar ervaren wat er gebeurt met de planten en dieren in het bos en op de heide in het schermer en de nacht.

Frank Kalleveen, boswachter van Staatsbosbeheer geeft al ruim 40 jaar allerlei soorten rondleidingen door de Staatsbossen van Sint Anthonis. “Ik heb al vaak mensen meegenomen voor ochtend- dag- en avondtochten. Maar nu gaat hij iets apart doen wat helemaal past bij de Nacht van een Goei Leven op 23 juni.”

Wandeling van 25 kilometer
De wandeling is uiteraard alleen geschikt voor goede wandelaars. De route is ongeveer 25 km lang. deelnemers worden om 21.15 uur in Restaurant de Heksenboom verwacht met koffie en gebak, waarna de wandeling start. Tijdens het eerste deel van de wandeling staan de thema’s ‘Overgang van licht naar donker’ en ‘Vogelzang waaronder de nachtzwaluw’ centraal. Rond middernacht wordt op een mooie plek in het bos gestopt bij een kampvuur waar warme soep wordt geserveerd door restaurant de Heksenboom. Daarna wandelt u verder en vertelt de boswachter u alles over bosgeluiden, vleermuizen en stilte. Na een paar uur wandelen wordt een pauze genomen op een mooie plek met fakkels. Hier kunnen de deelnemers eigen eten en drinken nuttigen. Op deze plek vertelt de boswachter over het nachtleven in het water en kunnen de wandelaars dit ook bekijken. Het laatste deel van de wandeling staat in het teken van de duisternis, de opkomst van de zon en de start van de vogelzang. Omstreeks 05.30 uur is de wandeling ten einde en wordt een lekker ontbijt in de schuur van de Boswachterij geserveerd.

Aanmelden
Wilt u deze unieke belevingstocht meemaken dan kunt u zich aanmelden bij boswachter Frank van Kalleveen via een mail naar f.kalleveen@Staatsbosbeheer.nl. Wilt u meer informatie, kijk dan op de www.nachtvaneengoeileven.nl. De kosten voor deze bijzondere wandeling bedragen € 25 per persoon. Dit is inclusief het ontvangst met koffie en gebak, de soep en het ontbijt.

Nacht van een Goei Leven
Voor de Nacht van een Goei Leven hebben ondernemers en toeristische platformen uit Grave, Cuijk, Mill en Sint Hubert, Sint Anthonis en Boxmeer de handen ineen geslagen om met bijzondere evenementen het Land van Cuijk op de kaart te zetten.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.