Home » regionieuws » het nieuws op maandag 18 juni

het nieuws op maandag 18 juni

Gepubliceerd op 18 juni 2018 om 19:50

Dode en drie zwaargewonden door aanrijding bij Pinkpop-camping Bij een aanrijding tussen een bestelwagen en een groepje voetgangers nabij één van de Pinkpop-campings zijn een dode een...

Mogelijk verbod voor motorclub Satudarah

Maandag doet de rechtbank in Den Haag uitspraak of er een civiel verbod voor motorclub Satudarah moet komen. Volgens het Openbaar Ministerie is het verbod noodzakelijk, omdat de club een gevaar voor de openbare orde vormt. Volgens de advocaat van Satudarah zijn er inderdaad leden van de club betrokken bij strafrechtelijke onderzoeken, maar heeft dat met de club zelf niets te maken.

Onze redactie zocht uit of Satudarah moet vrezen voor een civiel verbod

WK van start voor België en Engeland

Op de vijfde dag van het WK voetbal in Rusland komen groepsgenoten België en Engeland voor het eerst in actie. De Belgen treffen Panama om 17.00 uur en de Engelsen spelen drie uur later tegen Tunesië. De dag begint met de wedstrijd tussen Zweden en Zuid-Korea in groep F (14.00 uur).

Tien kenners geven de Belgen tips om de titel mee naar huis te nemen

Duitse CSU en CDU spreken over politieke crisis

De Duitse christendemocratische zusterpartijen CDU en CSU zijn verwikkeld in een conflict over het asielbeleid dat de regeringscoalitie bedreigt. CSU wil een strengere aanpak van het asielbeleid dan het 'Wir schaffen das'-beleid van bondskanselier Angela Merkel (CDU). Maandag zal minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer (CSU) zijn nieuwe beleidsplannen voorleggen aan zijn partijbestuur.

Dit is wat we weten over de ruzie in de Duitse coalitie

Strafeis tegen moeder overleden Sharleyne (8)

Maandag zal het Openbaar Ministerie de strafeis uitspreken tegen de 38-jarige Hélène J., die ervan wordt verdacht haar achtjarige dochter Sharleyne te hebben gedood. Het kind vond op 8 juni 2015 in Hoogeveen de dood toen zij over de balustrade van de flat waar zij met haar moeder woonde viel. Het OM denkt dat de vrouw haar kind heeft gewurgd en daarna over de reling van de tiende verdieping gegooid heeft. J. ontkent elke betrokkenheid bij de dood van haar dochter.

De vader van Sharleyne eist een schadevergoeding van een ton

Dit gebeurde er vannacht

Twee mannen aangehouden na vondst overleden vrouw

De politie heeft in een woning in het centrum van Rotterdam een dode vrouw aangetroffen. Er zijn twee mannen aangehouden. De mannen waren ook in de woning aan de Grotemarkt, aldus de politie. Het tweetal is aangehouden en meegenomen voor verhoor. Volgens lokale media gebeurde dit in een woning in de Markthal.

Het is nog niet duidelijk hoe de vrouw om het leven is gekomen

Colombianen kiezen Duque als nieuwe president

De rechtse presidentskandidaat Ivan Duque is verkozen tot de nieuwe president van Colombia. In de tweede ronde van de presidentsverkiezingen versloeg hij zijn linkse rivaal Gustavo Petro. Duque kreeg 54 procent van de stemmen.

Duque wil het vredesakkoord met de FARC openbreken

'Gevangenen moeten hun verlof verdienen'

In de toekomst moeten gevangen hun verlof verdienen. Dat zegt minister Sander Dekker voor Rechtsbescherming in De Telegraaf. De minister presenteert maandag zijn kabinetsvisie waarmee hij het gevangenisregime op de schop neemt. Volgens Dekker is het verlof nu nog te vrijblijvend. Het verlof moet gekoppeld zijn aan een re-integratiedoel, zoals het aanvragen van identiteitspapieren. 

Dekker wil daarnaast geloofwaardigere straffen

Export naar Verenigd Koninkrijk licht teruggelopen

Het aandeel van de export naar het Verenigd Koninkrijk in de Nederlandse economie is vorig jaar iets gedaald. De uitvoer richting het VK bracht in 2017 22,7 miljard euro binnen, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dat komt overeen met 3,1 procent van het bruto binnenlands product. In 2015 en 2016 was dat 3,2 procent.

Van de inkomsten komt 45 procent uit de export van goederen

Zeker twee doden door zware aardbeving Japan

Bij een zware aardbeving in Japan zijn een negenjarig meisje en een tachtigjarige man om het leven gekomen. Zij kwamen volgens de Japanse zender NHK beiden terecht onder een omgevallen muur. Mogelijk zijn er nog meer slachtoffers gevallen. De aardbeving had een magnitude van 6.1. Het epicentrum lag volgens het Japans Meteorologisch Agentschap iets ten noorden van de miljoenstad Osaka.

Er is geen tsunami-waarschuwing afgegeven

Dit schrijven andere media vandaag

Een op de acht universitaire masteropleidingen weert hbo-studenten. Dat schrijft dagblad Trouw op basis van onderzoek door de Landelijke Studentenvakbond (LSVB). De schakeltrajecten die hbo-afgestudeerden moeten volgen, zijn volgens de LSVB het struikelblok. Bij zeker 102 masteropleidingen is er volgens de studentenvakbond geen of beperkt toegang tot zo'n programma voor hbo'ers.

De problemen met de ICT bij de Belastingdienst zorgen er voor dat het kabinet nog geen nieuwe belastingplannen kan doorvoeren. Dat bevestigen belastingambtenaren tegenover de Volkskrant. Aanleiding zijn de recente alarmsignalen van de Algemene Rekenkamer en de Belastingdienst zelf. Een aantal onderdelen uit het regeerakkoord moet mogelijk op de lange baan worden geschoven.

Vier op de tien producten bevatten allergenen die niet als ingrediënt op het etiket staan vermeld. Dat schrijft het AD op basis van onderzoek van het UMC Utrecht en TNO. De verkeerde of onvolledige waarschuwingen op etiketten kunnen leiden tot levensbedreigende situaties. De onderzoekers volgde een jaar lang 157 patiënten met een allergie, de helft kreeg één of meer allergische reacties omdat de informatie op het etiket niet klopte.

Dit gebeurde op deze dag in 2017

Derk Bolt wordt samen met zijn cameraman Eugenio Follender in Colombiaanse deelstaat Norte de Santander ontvoerd door de linkse guerrillabeweging ELN. Zij zijn op dat moment bezig met opnames voor het televisieprogramma Spoorloos. Na zes dagen zijn Bolt en Follender weer vrijgelaten. Ze gaven beide aan goed behandeld te zijn door de ontvoerders. Bolt bracht in november 2017 een boek uit over de ontvoering.

 

En dan nog dit

Zuid-Korea doet er in de aanloop naar zijn eerste groepswedstrijd op het WK tegen Zweden alles aan om de tegenstander in de war te brengen. Bondscoach Shin Tae-Yong liet zijn spelers tijdens de afgelopen interlands en trainingen regelmatig van rugnummer wisselen. "We gebruiken deze tactiek omdat ik weet dat het voor Europeanen erg lastig is om onderscheid te maken tussen Aziaten", legde de coach uit.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.