Home » regionieuws » het nieuws op maandag 25 juni

het nieuws op maandag 25 juni

Gepubliceerd op 25 juni 2018 om 18:55

Twee bestuursleden Limburgs Voortgezet Onderwijs stappen op Bij zowel het College van Bestuur als de Raad van Toezicht van de Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs (LVO) moeten twee leden per direct opstappen vanwege de kwestie rond het VMBO Maastricht.

Een kort overzicht over de affaire rond de eindexamens op de scholen.

Spanje, Portugal en Rusland in actie op WK Bij het WK staat de laatste speelronde in twee poules op het programma. In groep B treft Spanje om 20.00 uur Marokko, terwijl Portugal tegelijkertijd tegen Iran speelt. Spanje en Portugal hebben beide vier punten, één meer dan Iran. In groep A strijden Rusland en Uruguay, die beide al geplaatst zijn voor de achtste finales, vanaf 16.00 uur in een onderlinge confrontatie om de koppositie. Op hetzelfde moment begint het duel om des keizers baard tussen Saoedi-Arabië en Egypte.

De Egyptische selectie telt liefst vier spelers die bij een Saoedische club onder contract staan.

Meer zulke weetjes? NU.nl maakt elke dag een overzicht met weetjes en spelers om in de gaten te houden.

Presentatie rapport fipronil-affaire Het rapport van de commissie-Sorgdrager over de fipronil-affaire wordt gepresenteerd. Door de aanwezigheid van de giftige stof in Nederlandse eieren werden vorig jaar tientallen pluimveebedrijven gesloten, met tientallen miljoenen euro schade tot gevolg. Eerder dit jaar kwam de pluimveesector al met een verbeterplan. Lees meer over de laatste stand van zaken in de fipronil-afffaire.

Hoger beroep moord Willem Endstra begint

Voor het gerechtshof in Amsterdam begint het hoger beroep in de zaak die draait om de moord op Willem Endstra op 17 mei 2004. De man die als de schutter wordt gezien is in 2012 overleden en de drie mannen die worden vervolgd zouden hebben geholpen bij de voorbereiding van de moord. Willem Holleeder wordt in een apart proces vervolgd voor het opdrachtgeven van de moord.

Video: Voor welke misdaden staat Holleeder eigenlijk terecht? Britse prins William brengt uniek bezoek aan Israël en Palestina

De Britse prins William reist maandag vanuit Jordanië naar de Israëlische stad Tel Aviv. Daar begint hij zijn bezoek aan het land. Het bezoek wordt gezien als een historische gebeurtenis, omdat de sinds 1952 regerende koningin Elizabeth nog nooit een bezoek heeft gebracht aan Israël. Na het bezoek aan Israël reist de Brits prins naar de Palestijnse gebieden.

NU.nl maakte een video-overzicht van zeventig jaar Arabisch-Israëlische conflicten

Kort geding tegen uizetting groep 'We Are Here'

Het kort geding van actiegroep 'We Are Here' dient voor de rechtbank in Amsterdam. De groep heeft het kort geding aangespannen om te voorkomen dat ze uit het gekraakte pand in Amstelveen worden gezet waar ze momenteel verblijven.

De groep ongedocumenteerden vertrok eerder al uit gekraakte panden in Amsterdam-Oost.

Dit gebeurde er vannacht

Erdogan wint presidentsverkiezingen Turkije

De Turkse kiesraad heeft president Recep Tayyip Erdogan maandag officieel uitgeroepen tot winnaar van de verkiezingen. Volgens voorzitter Sadi Güven heeft Erdogan meer dan de helft van de stemmen binnen nadat 97,2 procent van stemmen is geteld. Daardoor is geen tweede verkiezingsronde nodig, meldt staatspersbureau Anadolu.

Erdogan krijgt meer macht als president, lees hier op welke gronden.

Aantal gevaccineerde peuters daalt verder

Nog maar 90,2 procent van de tweejarigen was vorig jaar gevaccineerd tegen ziekten die zijn uitgebannen in Nederland. Dat zijn 1720 peuters minder dan in 2016, meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). 

Ook het Europees Parlement maakt zich druk over de "zorgwekkende" afname van de vaccinatiegraad.

'Aboutaleb extra beveiligd na ernstige doodsbedreiging'

De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb wordt al anderhalve week extra beveiligd vanwege een ernstige doodsbedreiging. Onder meer op het stadhuis is zichtbaar meer beveiliging aanwezig.

De burgemeester vertelde over de bedreiging in het NOS-WK-programma Studio Rusland.

Indonesië lokaliseert gezonken veerboot op het Tobameer

Indonesische hulpdiensten hebben de gezonken veerboot op het Tobameer in Noord-Sumatra gelokaliseerd. Een functionaris bevestigt dat de ferry op de bodem is geïdentificeerd met hulp van apparatuur voor bodemonderzoek.

Er worden nog zeker honderdnegentig mensen vermist.

Drie miljoen alleenstaanden in Nederland

Sinds de jaren veertig van de vorige eeuw is het aantal alleenstaanden in Nederland sterk gegroeid. In 1947 telde het land 285.000 alleenstaanden. Nu zijn dat er 3 miljoen.

Lees over de oorzaken van deze grote cultuuromslag

Dit schrijven andere media vandaag
De bouw van grote zonneparken kan grote gevolgen hebben voor de kwestbare natuur en het bodemleven, vrezen Nederlandse natuurbeschermers en ecologen. Dat blijkt uit een rondgang van Trouw. Volgens de deskundigen wordt de grond uitgeput door de zonnepanelen. Zonlicht en regen bereikt de bodem niet meer wat leidt tot kaalslag. Sluitend bewijs hebben de experts nog niet, schrijft de krant.

Het AD schrijft dat het aantal jonge meisjes dat zich laat inenten tegen baarmoederhalskanker in twee jaar tijd is gedaald met 15 procent. Dat blijkt uit nieuwe cijfers over de deelname aan het Rijksvaccinatieprogramma in 2017 van het RIVM. Van de meisjes die in 2017 een uitnodiging kregen voor vaccinatie kwam meer dan helft niet opdagen.

Dit gebeurde op deze dag in 1950

Noord-Koreaanse troepen vallen Zuid-Korea binnen. De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties (VN) besluit daarop tot militaire steun aan Zuid-Korea. De troepen komen onder leiding van de VS te staan. Op 27 juli 1953 is er een staakt-het-vuren afgekondigd. De twee landen zijn tot op heden officieel nog in oorlog met elkaar.

'Over vijftig jaar kennen onze kleinkinderen nog maar één Korea'

Het weer

In aanloop naar nog warmere dagen later deze week, wordt het maandag overdag al wat warmer met maxima tussen de 19 en 22 graden. Ook al blijft bewolking mogelijk, toch is er ook vaak ruimte voor de zon. Er staat een matige wind uit het noordwesten en het blijft vrijwel overal droog. 

En dan nog dit

Adele is begonnen met het werken aan een nieuw album, dat volgend jaar rond kerst moet uitkomen. De meervoudig Grammy-winnares gaat zich toeleggen op het schrijven van nummers, na de lange rustpauze die ze voor zichzelf had ingelast. Dat schrijgt Page Six op basis van een bron uit de muzikale wereld.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.