Home » regionieuws » het nieuws op dinsdag 26 juni

het nieuws op dinsdag 26 juni

Gepubliceerd op 26 juni 2018 om 19:04

Auto ramt gevel De Telegraaf Een auto is rond 4.00 uur met flinke snelheid door de glazen pui van het hoofdkantoor van De Telegraaf aan de Basisweg i...

De informatie uit de slavenregisters van Suriname wordt openbaar gemaakt. In de slavenregisters staan naar schatting zo'n 80.000 mensen geregistreerd die in Suriname in slavernij leefden tussen 1830 en de afschaffing van de slavernij in 1863.

Vrijwilligers hebben een jaar lang gewerkt aan de database.

Australië en Argentinië vechten voor laatste kans op WK

Op het WK voetbal in Rusland staat de beslissende groepswedstrijd voor Bert van Marwijk en Australië op het programma. De ‘Socceroos’ spelen tegen Peru en kunnen zich nog plaatsen voor de achtste finales als Denemarken verliest van Frankrijk. Beide duels beginnen om 16.00 uur. In groep D hoopt Argentinië uitschakeling te voorkomen. De Zuid-Amerikanen moeten daarvoor winnen van Nigeria en hopen dat het al geplaatste Kroatië zijn sportieve plicht doet tegen IJsland. Die duels gaan om 20.00 uur van start.

Vier leuke wedstrijdweetjes en op welke speler moet je morgen je geld inzetten?

Merkel spreekt met Spaanse premier Sánchez en voorzitter Europese Raad

De Duitse bondskanselier Merkel spreekt dinsdag met de Spaanse premier Pedro Sánchez en de voorzitter van de Europese Raad Donald Tusk in een poging de Europese migrantencrisis en de daarmee samenhangende dreigende politieke problemen in Duitsland te beteugelen. 

Merkel wil Europese afspraken maken, maar willen de andere lidstaten dat ook?

Voortzetting zaak Holleeder

De rechtszaak tegen Willem Holleeder gaat weer verder. Het draait dindsag om de reactie van het Openbaar Ministerie (OM) op het verzoek om de voorlopige hechtenis van Holleeder op te heffen inzake de moord op Cor van Hout en Robert ter Haak.

NU.nl maakte een profiel van de zaak Cor van Hout.

Uitspraak voorlopige hechtenis leiders No Surrender

De rechtbank in Groningen beslist of het voorarrest van drie van de leiders van No Surrender wordt verlengd of dat zij hun rechtszaak in vrijheid mogen afwachten. Het OM ziet de mannen als de beleidsmakers van No Surrender en dus als leiders van een criminele organisatie.

De oprichter van de motorclub, Klaas Otto, kwam al eerder vrij.

Dit gebeurde er vannacht

Auto rijdt pand De Telegraaf binnen

Een BMW is dinsdagochtend rond 4.00 uur met flinke snelheid de glazen pui van het pand van De Telegraaf ingereden. De auto is binnen in brand gevlogen, bij het incident zijn geen gewonden gevallen. De politie vermoedt dat er sprake is van opzet. Een woordvoerder meldt dat de bestuurder van de auto niet meer ter plaatse is en er nog niemand is aangehouden.

Lees hier de laatste updates rond het incident.

Italië laat schip met migranten toe

Een Deens containerschip met geredde migranten aan boord mag in Italië aanleggen. De burgemeester van de gemeente Pozzallo zei dat het schip toestemming heeft van minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini om de haven van zijn stad binnen te varen.

Italië weigerde eerder deze maand een ander schip met migranten.

Politie in cassatie over schietdrama Alphen aan den Rijn

De politie gaat in cassatie tegen de uitspraak van het gerechtshof in Den Haag, dat in maart bepaalde dat de politie gedeeltelijk schuld heeft aan het schietdrama dat zeven jaar geleden plaatsvond in een winkelcentrum in Alphen aan den Rijn.

Wat gebeurde er ook alweer in april 2011 in winkelcentrum de Ridderhof?

Brits parlement stemt in met uitbreiding luchthaven Heathrow

Het Britse Lagerhuis heeft maandag ingestemd met de uitbreiding van de Londense luchthaven Heathrow met een derde start- en landingsbaan. Van de parlementsleden stemden er 415 voor expansie en 119 tegen. Het kabinet sprak zich drie weken geleden al uit voor uitbreiding.

Er wordt veel kritiek geuit op de uitbreidingsplannen.

Dit schrijven andere media vandaag

In de afgelopen twee jaar is er geen enkele boete uitgeschreven aan bedrijven voor het inhuren van zogenoemde 'schijnzelfstandigen'. Dat blijkt uit antwoord van de Belastingdienst op vragen van NRC. Een 'schijnzelfstandige' is een ingehuurde ZZP'er die volgens de wet een arbeidscontract moet hebben. In 2016 kwam er een nieuwe wet die dit kan bestraffen, maar er dus nog geen gebruik gemaakt van deze mogelijkheid.

Binnen de Amsterdamse gemeenteraad zou fel verzet zijn tegen de voormalig fractievoorzitter van GroenLinks Femke Halsema. Dat melden bronnen aan De Telegraaf. Halsema zou, net als oud-PvdA-wethouder Carolien Gehrels een van de laatste kanshebbers zijn op het burgemeesterschap van de hoofdstad. De vertrouwenscommissie zou erg verdeeld zijn, en mist bij Halsema gebrek aan bestuurlijke ervaring. 

Dit gebeurde op deze dag in 2015

Bij de Tunesische kustplaats Sousse vindt een aanslag plaats waarbij 39 mensen, voornamelijk toeristen, om het leven komen. De aanslag is opgeëist door Islamitische Staat en is de dodelijkste aanval op toeristen in de Arabische regio sinds de aanslag in Luxor (Egypte) in 1997. De dader, een 23-jarige Tunesiër wordt gedood door veiligheidspersoneel.

En dan nog dit

Klanten van de IKEA in de Amerikaanse staat Indiana zijn maandagmiddag (lokale tijd) opgeschrikt toen een kind in de winkel een pistool afvuurde, nadat het wapen gevonden was op een bank. Volgens de politie had een klant het pistool verloren toen hij plaatsnam op de bank om het meubel te testen. De man had niet door dat het pistool daardoor uit zijn broek was gevallen. Er zijn geen gewonden gevallen bij het incident.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.