Home » regionieuws » het nieuws op woensdag 27 juni

het nieuws op woensdag 27 juni

Gepubliceerd op 27 juni 2018 om 18:54

Warm welkom voor koningin Máxima in Zevenaar Heel Zevenaar is woensdagochtend uitgelopen voor het bezoek van koningin Máxima, die voor het project Muziek in Klas Lokaal naar Het Musiater komt. Een beeldverslag.

Wie woensdag van het streekvervoer gebruik wil maken, kan beter naar een andere oplossing zoeken. Deze week wordt al voor de derde keer dit jaar landelijk gestaakt in het streekvervoer. Eerder deze week liepen de onderhandelingen tussen werkgevers en werknemers over een nieuwe cao opnieuw vast.

Waarom gaat het streekvervoer eigenlijk staken?

Brazilië en Duitsland knokken voor langere WK-deelname

Op de veertiende dag van het WK voetbal in Rusland valt de beslissing in groepen E en F. Koploper in groep E Brazilië neemt het op tegen nummer drie Servië, dat ook nog de achtste finales kan bereiken. Zwitserland treft het al uitgeschakelde Costa Rica. In groep F heeft Duitsland een zege op Zuid-Korea nodig om de volgende ronde te bereiken. De Zweden nemen het in dezelfde groep op tegen Mexico.

Bekijk hier het volledige programma, de uitslagen en de standen.

SodM presenteert analyse veiligheidsrisico's afbouw gaswinning

Het Staatstoezicht op de Mijnen (SodM) presenteert om 10.00 uur de analyse van de veiligheidsrisico's als gevolg van de afbouw van de gaswinning in Groningen. Vervolgens geeft het zijn oordeel over hoe omvangrijk de versterkingsoperatie moet zijn om de veiligheid te garanderen in de regio.

Dit is wat je moet weten over de gaswinning in Groningen.

Zaak tegen drugsbaron voor moord op schoonzoon

Woensdag begint de inhoudelijke behandeling van de rechtszaak tegen Kobus L., die in het verleden een celstraf van vijftien jaar uitzat voor de handel in cocaïne met hulp van onder anderen de huidige president van Suriname, Desi Bouterse. L. wordt ervan verdacht zijn schoonzoon te hebben omgebracht.

Lees hier meer over ex-drugsbaron Kobus L.

Dit gebeurde er vannacht

Nederlander opgepakt met cocaïne

Een Nederlands bemanningslid van een zeiljacht uit de Britse Maagdeneilanden is opgepakt door de Portugese politie. Op het schip werd 1400 kilo cocaïne aangetroffen, meldt de Britste politiedienst NCA.

Naast de Nederlander werden een Brit en een Kroaat opgepakt.

Minder mensen verhuizen

Bijna 453.000 mensen verwisselden in het eerste kwartaal van 2018 van woning. Een jaar eerder waren dat nog 475.000 mensen. Het CBS noemt als oorzaak een afname van de vluchtelingeninstroom, met name van Syriërs. Daardoor verhuisden minder mensen van asielzoekerscentra naar een Nederlandse gemeente.

Hoe staat het met het aantal verkochte woningen?

Tot twintig jaar cel voor leiders Rif-protesten

De leiders van de Marokkaanse protestbeweging in het noordelijke Rifgebied zijn dinsdagavond veroordeeld tot twintig jaar celstraf. Bijna vijftig andere opgepakte protestanten kregen kortere celstraffen, aldus Marokkaanse media.

Waarom braken er vorig jaar massaal protesten uit in het Rifgebied?

'Belgische tak ABN Amro negeerde signalen witwassen door omstreden klanten'

De Belgische tak van de ABN Amro heeft aanwijzingen van witwassen door omstreden klanten genegeerd. De bank heeft geen extra onderzoek naar de klanten gedaan. Dat blijkt uit interne e-mails van de bank, die in handen zijn van Trouw.

Wat is de link tussen deze klanten en de Panama Papers?

Dit schrijven andere media vandaag

Topmensen in de zorg zijn niet tevreden met hun salaris, schrijft De Telegraaf.Zij zijn verantwoordelijk voor veruit de meeste verzoeken aan het kabinet om meer te verdienen dan een minister. De krant heeft de cijfers opgevraagd bij het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Steeds meer Nederlanders kiezen voor camerabewaking in en rond hun huis. Het AD schrijft dat Webwinkel Bol.com een verdubbeling ziet in de verkoopcijfers. En ook Onlinewinkel Coolblue merkt dat mensen steeds meer apparaten kopen. In totaal telt Nederland 1,5 miljoen bedrijfs- en privécameras. De politie kan nu een beroep doen op ongeveer tweehonderdduizend vrijwillig aangemelde camera's. Vakbonden willen een verplicht register, aldus de krant.

Dit gebeurde er op deze dag in 2007

Tony Blair treedt op eigen initiatief, na tien jaar, af als premier van het Verenigd Koninkrijk. Zijn regeringsperiode is enerzijds gekenmerkt door het opstellen van het Goede Vrijdag-akkoord, dat een einde maakte aan het conflict in Noord-Ierland. Maar ook door de ontwikkelingen na 9/11. Blair en de toenmalige Amerikaanse president George W. Bush beschuldigden Saddam Hoessein van het hebben van massavernietigingswapens en vielen Irak binnen.

 

En dan nog dit

Nederland telt steeds meer geiten. Op 1 april liepen hier ongeveer 600.000 geiten rond. Dat is ongeveer 12 procent meer dan een jaar eerder, zo blijkt uit de jaarlijkse landbouwtelling van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Tegenover de stijging van de geitenstapel daalde het aantal koeien in de Nederlandse stallen en weides.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.