Home » regionieuws » nieuws op donderdag 28 juni

nieuws op donderdag 28 juni

Gepubliceerd op 28 juni 2018 om 19:25

Europese top van start in Brussel De leiders van de 28 EU-lidstaten treffen elkaar donderdag en vrijdag in Brussel voor een EU-top. Belangrijkste agendapunten zijn de vluchtelingencrisis en de Brexit. De top staat onder hoogspanning door de nieuwe Italiaanse standpunten over migratie en een poltiiek crisis in Duitsland over hetzelfde onderwerp. Ook de Brexit is nog een hoofdpijndossier.

NU.nl blikte alvast vooruit op de EU-top

Engeland tegen België, spanning in groep H

Op het WK in Rusland staan de laatste groepswedstrijden op het programma. In groep G gaan Engeland en België om 20.00 uur uitmaken wie als groepswinnaar naar de knock-outfase gaat. Tegelijkertijd spelen het allebei al uitgeschakelde Panama en Tunesië tegen elkaar. In groep H is Japan bij een zege op het al uitgeschakelde Polen zeker van groepswinst. Senegal en Colombia lijken onderling uit te gaan maken wie als tweede naar de knock-outfase gaat, al kunnen ze die bij verlies van Japan ook nog allebei bereiken. Deze duels beginnen om 16.00 uur.

Bekijk hier het schema en de standen op het WK

Uitspraak doodrijden echtpaar in Tilburg

De rechtbank doet uitspraak tegen de man die ervan wordt verdacht een echtpaar uit Rijen te hebben doodgereden. Het echtpaar werd in 2016 aangereden door Faisal D. die te hard reed. De 62-jarige man en 59-jarige vrouw overleden aan hun verwondingen. D. reed na het ongeluk door.

Het Openbaar Ministerie eist vijftien maanden cel en een rijverbod van vijf jaar.

Oordeel over opheffen voorlopige hechtenis Holleeder

Donderdag gaat de rechtszaak weer verder tegen Willem Holleeder. Op deze 26e zittingsdag zal de rechtbank eerst haar oordeel vellen over het opheffen van de voorlopige hechtenis van Holleeder in het dossier Viool, dat draait om de dood van Cor van Hout. Aansluitend zal Astrid Holleeder worden gehoord over de moord op Van Hout en die op Willem Endstra in 2004.

NU.nl kijkt alvast vooruit naar de rechtszaak.

Dit gebeurde er vannacht

Dode na flatbrand in Tilburg

Bij een brand in een woning in Tilburg is een dode aangetroffen. Het slachtoffer werd ontdekt nadat de brand rond middernacht was geblust door de brandweer. Over de identiteit en de oorzaak van het overlijden van het slachtoffer is nog niets bekend, zegt de politie. Medewerkers van de forensische opsporing konden pas met hun onderzoek beginnen nadat alle rook uit de woning was.

Ook het onderzoek naar de precieze oorzaak van de brand loopt nog.

Steekpartijen in Schiedam en Bolsward

Bij een steekpartij na een vechtpartij in Schiedam in de nacht van woensdag op donderdag is een man lichtgewond geraakt. In het Friese Bolsward raakten drie personen lichtgewond bij een vergelijkbaar incident. 
 

De politie heeft in beide gevallen een verdachte aangehouden.

Kabinet wil meer transparantie over zorgverzekeringen 

Zorgverzekeraars die zogenoemde collectiviteiten aanbieden moeten voortaan duidelijk aangeven op welke polis die is gebaseerd, en wat die polis kost. Dat laat minister Bruno Bruins (Volksgezondheid) donderdag weten. Op die manier moet het voor consumenten duidelijk worden of kortingen waarmee zorgverzekeraars adverteren, wel echt kortingen zijn.

Volgens de minister zijn veel 'kortingen' op zorgpaketten misleidend

'Harde aanpak uitkeringsfraude werkt niet' 

Volgens wetenschappers van de Rijksuniversiteit Groningen werkt de harde aanpak van uitkeringsfraude, waarbij de nadruk ligt op boetes en straffen, in de praktijk averechts. Een harde aanpak is veel minder effectief dan vaak wordt gedacht en leidt tot een verslechtering van het contact tussen uitkeringsgerechtigden en uitvoeringsinstanties.

De onderzoekers presenteren de resultaten donderdag in Perscentrum Nieuwspoort in Den Haag.

Dit schrijven andere media vandaag

Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid heeft tijdens een bezoek aan De Telegraaf beloofd met extra maatregelen te komen tegen zowel intimidatie door de onderwereld als onderzoeken van justitie aan het adres van journalisten. Grapperhaus wil naar aanleiding van de aanslag op het pand van de krant eerder deze week werk maken van betere bescherming en hulp van politie en justitie na bedreigingen van journalisten.Grapperhaus vindt ook dat politie en justitie zelf terughoudend moeten zijn in onderzoeken naar journalisten.
 

Dit gebeurde op deze dag in 1914

In de Bosnische hoofdstad Sarajevo wordt de Oostenrijkse aartshertog Frans Ferdinand doodgeschoten. De dader, Gavrilo Princip, pleegt de moord in opdracht van de nationalistische Servische groepering de 'Zwarte Hand'. Een maand later verklaart Oostenrijk-Hongarije de oorlog aan Servië. Rusland schiet vervolgens Servië te hulp, waarna het Duitse Keizerrijk zich achter Oostenrijk-Hongarije schaart. Dit markeert het begin van de Eerste Wereldoorlog.

En dan nog dit 

Studenten zijn ontevreden over de internationalisering van het onderwijs. Dat blijkt uit de jaarlijkse Nationale Studenten Enquête (NSE). Meer dan 270.000 studenten hebben de enquete ingevuld. 

Met name de beheersing van het Engels onder docenten wordt laag beoordeeld.

Deze nieuwsbrief is geschreven door Robbert van der Linde.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.