Home » regionieuws » het nieuws op vrijdag 29 juni

het nieuws op vrijdag 29 juni

Gepubliceerd op 29 juni 2018 om 10:21

Grote brand bij boerderij in Haps, honderden kalveren komen om Bij het veebedrijf Agri BV aan de Dorsheseweg in Haps is donderdagavond een grote brand uitgebroken in een stal met honderden kalveren. Volgens de gemeente Cuijk zijn naar schatting 450 kalveren omgekomen door de brand.

Een ritje naar de vuilstort in Haps wordt duurder

LAND VAN CUIJK - Behoor je als inwoner van het Land van Cuijk tot de vaderlandse kampioenen netjes afval scheiden, moet je als 'beloning' binnenkort meer gaan betalen voor afval dat je kwijt wil.https://www.gelderlander.nl/cuijk/een-ritje-naar-de-vuilstort-in-haps-wordt-duurder

Auto's lopen schade op door botsing in Sint Anthonis

SINT ANTHONIS - Twee auto's zijn vrijdagmiddag tegen elkaar gebotst op de Sint Anthoniusweg in Sint Anthonis. De wagens liepen veel schade op en zijn afgesleept.https://www.gelderlander.nl/maasland/auto-s-lopen-schade-op-door-botsing-in-sint-anthonis~a019788f/ 

Weiland gaat in vlammen op in Boxmeer

BEUGEN - Bij een brand aan de Middelsteeg in Beugen is een groot deel van een weiland in vlammen opgegaan. De Boxmeerse brandweer is ter plekke om het vuur te blussen.https://www.gelderlander.nl/boxmeer/weiland-gaat-in-vlammen-op-in-boxmeer~a3d3d9bd/ 

Een ritje naar de vuilstort in Haps wordt duurder

LAND VAN CUIJK - Behoor je als inwoner van het Land van Cuijk tot de vaderlandse kampioenen netjes afval scheiden, moet je als 'beloning' binnenkort meer gaan betalen voor afval dat je kwijt wil.https://www.gelderlander.nl/cuijk/een-ritje-naar-de-vuilstort-in-haps-wordt-duurder

Inhoudelijke behandeling dodelijk waterscooterongeluk De inhoudelijke behandeling van de rechtszaak tegen een 27-jarige man die ervan verdacht wordt dat hij op 27 mei 2017 op de Maas bij Well een veertienjarige jongen overvaren heeft, gaat van start. De jongen, die in de rivier aan het zwemmen was, is daardoor om het leven gekomen.

De leiders van de 28 EU-lidstaten treffen elkaar vrijdag in Brussel voor de tweede dag van een EU-top, waarbij de vluchtelingencrisis en de Brexit de belangrijkste agendapunten zijn. De top staat onder hoogspanning door de nieuwe Italiaanse standpunten over migratie en een politieke crisis in Duitsland over hetzelfde onderwerp. 

Vrijdagochtend werd er al een akkoord bereikt over het migratiebeleid

Hoger beroep zaak-Everink

Vrijdag begint het hoger beroep tegen Mark de J., na zijn veroordeling voor de moord op Koen Everink op 3 maart 2016 in Bilthoven. Everink werd doodgestoken in zijn huis. Mark de J. heeft altijd ontkend betrokken te zijn geweest bij de dood van zijn vriend. Hij was in de woning van Everink, maar zegt bij vertrek ontvoerd te zijn door drie mannen, die volgens hem verantwoordelijk zijn.

De J. werd eerder veroordeeld tot achttien jaar cel

Dit gebeurde er vannacht

EU-leiders akkoord over migratiecentra 

De 28 EU-leiders hebben op de top in Brussel onderhandelingen een akkoord bereikt over het migratiebeleid. Op korte termijn komen er gesloten opvangcentra in de zuidelijke EU-landen voor nieuwe bootvluchtelingen. In die centra wordt bepaald welke vluchtelingen recht hebben op asiel en wie niet. De 'rechtmatige' asielzoekers worden over andere EU-landen verspreid. Ze gaan alleen naar landen die bereid zijn ze op te nemen.

Welke kwesties spelen de hoofdrol op de EU-top in Brussel?

Schietpartij krantenredactie Annapolis

Bij een schietpartij op de redactie van de Capital Gazette, een krant in de Amerikaanse stad Annapolis, zijn zeker vijf dodelijke slachtoffers en drie gewonden gevallen. De verdachte schutter is aangehouden. Hij had volgens de politie een langlopend conflict met de redactie van de krant, die hij in 2012 aanklaagde wegens laster. 

Bekijk hier de beelden van de redactieleden die ongedeerd gered konden worden.

Oppositie boos om hogere bijdrage Staat aan betaling gasdeal

De oppositiepartijen in de Tweede Kamer hebben verbolgen gereageerd op de onthulling dat de Staat voor een groter deel meebetaalt aan zesduizend oude schadegevallen door aardbevingen in Groningen dan aanvankelijk werd gedacht. In een marathondebat over het beëindigen van de gaswinning meldde minister Eric Wiebes (Economische Zaken) dat deze gevallen onder een nieuw akkoord met de NAM en haar aandeelhouders Shell en ExxonMobil vallen.

Oppositiepartijen toonden zich daarop boos en geschokt

Vliegveld Bali dicht na vulkaanuitbarsting

De autoriteiten op Bali hebben besloten het plaatselijke vliegveld voorlopig te sluiten. De luchthaven van het Indonesische eiland heeft veel last van vulkanische as nadat de Agung-vulkaan deze week uitbarstte en enorme aswolken uitstootte. Veel as is neergekomen op de start- en landingsbanen van het vliegveld. Alle 48 vluchten die op vrijdag op het schema stonden, zijn afgelast.

De luchthaven blijft in ieder geval tot vrijdagavond lokale tijd dicht

Honderden arrestaties bij protest Amerikaans immigratiebeleid

Bij protesten tegen het immigratiebeleid van de Amerikaanse regering in de hoofdstad Washington D.C. zijn volgens Amerikaanse media bijna zeshonderd mensen gearresteerd. De demonstranten drongen een kantoorgebouw van de Amerikaanse Senaat binnen en riepen er leuzen tegen president Donald Trump. Toen de demonstranten weigerden op bevel van de politie het pand te verlaten, werden ze in de boeien geslagen.

De demonstranten protesteren vooral tegen het scheiden van migrantenkinderen en hun ouders.
 

Dit schrijven andere media vandaag

Gevangenispersoneel wordt regelmatig geschopt, geslagen, bedreigd of gediscrimineerd. Dat blijkt uit een intern personeelsonderzoek van het ministerie van Justitie en Veiligheid dat door het AD is opgevraagd. Door werkdruk en onderbezetting vrezen veel cipiers voor hun veiligheid. Bijna een derde van het gevangenispersoneel werd het afgelopen jaar geslagen, getrapt, bespuugd of vastgegrepen. Ruim een kwart werd bedreigd, gechanteerd of geïntimideerd. Tweederde werd uitgescholden, vernederd, getreiterd of gepest. Bijna één op de tien cipiers kreeg te maken met seksuele intimidatie.

Zowel de onderwijsinspectie als de schoolleiding van het VMBO Maastricht, waar vorige week 354 eindexamens ongeldig werden verklaard, was al in november 2016 op de hoogte van problemen rond de schoolexamens. Dat blijkt uit de correspondentie tussen ouders, de schoolleiding en de onderwijsinspectie, die in bezit is van de Volkskrant. De ouders van zeker vijftien leerlingen hebben toen meerdere klachten ingediend bij de school waarin zij signaleerden dat scholieren achterliepen op het officiële programma van het schoolexamen. De klachten zijn ook bij de onderwijsinspectie beland.

Dit gebeurde op deze dag in 1940

De Nederlandse bevolking laat zijn onvrede over de Duitse bezetting blijken door het vieren van de eerste verjaardag van een lid van de koninklijke familie sinds de Duitse invasie op 10 mei van dat jaar. Het toeval wil dat dit de verjaardag is van prins Bernhard, zelf een Duitser. Door heel Nederland dragen mensen een anjer in hun knoopsgat, het handelsmerk van de prins-gemaal van prinses (later koningin) Juliana. Deze dag gaat daarom de geschiedenis in als 'Anjerdag'.


Het weer

Vrijdag is het opnieuw zonnig. In het noorden is er in de ochtend kans op lage bewolking die vooral op de Wadden hardnekkig kan zijn. Het wordt 21 graden op de Wadden en 25 tot 28 graden landinwaarts. Er waait een matige tot vrij krachtige noordelijke wind.

Bekijk hier het actuele weerbericht

En dan nog dit 

Fans van Indiana Jones moeten mogelijk langer wachten op de vijfde film over de avonturen van de bekende archeoloog en avonturier. Volgens filmstudio Disney hebben de opnames vertraging opgelopen door een conflict over het script. Gevreesd wordt dat de première, de gepland stond voor juli 2020, met een jaar moet worden uitgesteld. 

Hoofdrolspeler Harrison Ford en regisseur Steven Spielberg blijven wel bij de film betrokken.

Deze nieuwsbrief is geschreven door Robbert van der Linde.

Een fijne dag!

Luister ook naar onze dagelijkse Dit wordt het nieuws-podcast. Met vandaag: Tips voor een geslaagde BBQ | Brexit-overleg verloopt 'moeizaam'


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.