Home » regionieuws » het nieuws op dinsdag 10 juli

het nieuws op dinsdag 10 juli

Gepubliceerd op 10 juli 2018 om 18:40

Wereldtoppers starten in Boxmeer, wachten op toezeggingen uit de Tour

BOXMEER - Daags na de Tour heeft de eerste namen bekendgemaakt. Het wielercriterium in Boxmeer heeft voor de vrouwenkoers vijf Nederlandse wereldtoppers gestrikt. Bij de mannenkoers mikt rondebaas Pierre Hermans net als in andere jaren op de Nederlandse Tourdeelnemers.

Laswerkzaamheden oorzaak grote stalbrand Haps

HAPS - Laswerkzaamheden, waarbij mestgassen in brand zijn gevlogen, zijn de oorzaak van de grote brand twee weken geleden bij een boerderij in Haps.https://www.gelderlander.nl/cuijk/laswerkzaamheden-oorzaak-grote-stalbrand-haps~a2e0bf66/

Uitgebrande auto's in Wanssum zijn van politieagent
De twee auto’s die in de nacht van woensdag op donderdag in Wanssum uitbrandden zijn van een politieagent en zijn zoon.
> Lees verder

Belgen treffen Frankrijk in halve finale WK

De eerste halve finale van het WK voetbal in Rusland wordt dinsdag om 20.00 uur gespeeld tussen Frankrijk en België. De Belgen stonden een keer eerder in de halve finale, in 1986 werd van Argentinië verloren. Frankrijk haalde al vijf keer de halve finale van een WK. Het duel wordt gespeeld in Sint-Petersburg.

Presentatie hoofdlijnen Klimaatakkoord

Ed Nijpels presenteert het voorstel voor hoofdlijnen voor het Klimaatakkoord. Dat akkoord moet dit najaar worden gesloten. Nijpels geeft ook een toelichting op de stand van zaken. Het Klimaatakkoord heeft als doel de uitstoot van broeikasgassen in Nederland in 2030 terug te dringen met 49 procent, vergeleken met 1990.

Vierde etappe in Tour de France

Na de ploegentijdrit van maandag is het woord dinsdag waarschijnlijk weer aan de sprinters. In de vierde etappe van 195 kilometer tussen La Baule en Sarzeau hoeft slechts een klim van vierde categorie bedwongen te worden. De finish ligt aan het einde van een kaarsrechte weg van vier kilometer, waar Dylan Groenewegen zijn eerste slag hoopt te slaan. 

Kijk hier wat Mart Smeets te zeggen had over de ploegentijdrit van maandag.

Uitspraak in zaak megafraude pgb's

De rechtbank van Almelo doet uitspraak in een zaak rond megafraude met persoonsgebonden budgetten (pgb's) van zorgcliënten. Als het aan het Openbaar Ministerie ligt dan krijgen vier leidinggevenden van drie zorginstellingen in Twente en Katwijk celstraffen van vijftien tot dertig maanden plus beroepsverboden voor vijf jaar, vanwege de fraude. 

Dit gebeurde er vannacht

Trump draagt keuze Hooggerechtshof voor

De Amerikaanse president Donald Trump heeft Brett Kavanaugh voorgedragen als zijn keuze voor de binnenkort vacante positie in het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten. Kavanaugh is een conservatieve rechter in het Hof van Beroep in Washington DC. Als hij wordt goedgekeurd door de Senaat, dan zijn de conservatieve rechters in de meerderheid in het Hooggerechtshof.

Hij moet Anthony Kennedy opvolgen die met pensioen gaat.

Geen bom Eindhoven Airport

Eindhoven Airport werd maandagavond opgeschrikt door een bommelding. Een vliegtuig werd ontruimd en veel mensen konden niet in of uit andere vliegtuigen. Na een grondige zoektocht heeft de marechaussee niets gevonden. Het is niet bekend of het om een grap gaat of dat er echt een dreiging was.

De bedreigingen waren gericht tegen een vlucht van Ryanair naar Dublin.

Geredde Thaise jongens hebben mogelijk infectie

Alle acht jongens die uit de grot in Thailand zijn gered hebben mogelijk een infectie opgelopen. Dat is gebleken uit röntgenfoto's en bloedonderzoek. Verder zijn ze in goede gezondheid en zeggen ze erg hongerig te zijn.

Vandaag moeten de laatste vier voetballers en hun trainer worden bevrijd.

Kanker grootste doodsoorzaak Nederland

De meeste mensen die vorig jaar in Nederland zijn overleden, stierven aan kanker. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Ongeveer 31 procent van alle mensen die dood zijn gegaan, leed aan de ziekte. Het aantal was ongeveer 47.000, een toename van bijna 2.000 ten opzichte van 2016.

Lees hier wat andere veelvoorkomende doodsoorzaken zijn in Nederland.

Laagopgeleiden drinken minder vaak

Mensen met een universiteits- of hbo-diploma drinken vaker dan mensen met een mbo-diploma of zonder diploma. Andersom rookt de laatstgenoemde groep wel vaker. Dat blijkt uit onderzoek van het Sociaal Cultureel Planbureau.

Dit zijn andere uitkomsten van het onderzoek.

Dit schrijven andere media vandaag

De datum waarop voorwerpen van ivoor zijn gemaakt wordt aangepast in certificaten, zodat de verkoop niet illegaal is. Dat blijkt uit onderzoek van actiegroep Avaaz dat Trouw en de NOS hebben ingezien. Ook in Nederland zijn meerdere voorwerpen gekocht die eigenlijk niet verkocht hadden mogen worden.

Lees hier wanneer ivoor illegaal is en wanneer niet.

De regering is nog druk bezig met een klimaatakkoord voor Nederland, maar ondertussen is er al wel een betonakkoord. Bijna vijftig organisaties hebben twee jaar onderhandeld over het verduurzamen van beton. Dat schrijft Trouw. De belangrijkste punten zijn dat bij het maken van beton 30 procent minder CO2 moet worden uitgestoten en dat in 2030 al het afval van beton moet worden hergebruikt.

In april mishandelde een groep Nederlanders een ober in Praag. Een aantal van die groep zit nog vast, onder wie ook Armin N.. Het AD is bij N. langsgegaan in Praag. Hij zegt spijt te hebben van het incident. "We hadden beter moeten weten." Nu zegt hij dat hij het slachtoffer wil helpen om er weer bovenop te komen.

Dit gebeurde op deze dag in 1584

Willem van Oranje, Vader des Vaderlands, wordt in Delft doodgeschoten door Balthasar Gerards. Zijn laatste woorden waren "Mijn God, Mijn God, heb medelijden met mij en dit arme volk". Op het moment dat hij werd doodgeschoten was Oranje de leider van de Nederlandse Opstand tegen de Spaase koning Filips II, op dat moment ook de koning van Nederland. Gerards schoot Willem van Oranje dood vanwege de strijd tegen Filips II. De Fransman werd echter kort na het dodelijke schot opgepakt en op gruwelijke wijze gemarteld en vermoord.

En dan nog dit

Acteur Billy Dee Williams keert terug als Lando Calrissian in de nieuwe Star Wars-film die in december 2019 uitkomt. Dat melden bronnen rond de film. Williams speelde de iconische rol voor het eerst in 1980, in The Empire Strikes Back. Eerder dit jaar speelde Donald Glover een jonge Lando in de film Solo: a Star Wars story.

De nog naamloze Episode 9 komt in december 2019 uit.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.