Home » regionieuws » het nieuws op woensdag 11 juli

het nieuws op woensdag 11 juli

Gepubliceerd op 11 juli 2018 om 19:10

Drugslab en vijf arrestaties na anonieme tip
Elsendorp - De politie startte een onderzoek na het binnenkomen van een anonieme tip over een mogelijk drugslab in Elsendorp. Dit resulteerde dinsdagavond 10 juli in het daadwerkelijk aantreffen van een amfetaminelab en de aanhouding van vijf verdachten.Een speciaal onderzoeksteam, dat zich focust op ondermijnende criminaliteit waaronder de handel en productie van drugs, ging met de anonieme tip aan de slag. Dit onderzoek leidde ertoe dat de recherche dinsdagavond, samen met een arrestatieteam (AT), een bezoek bracht aan een landgoed aan de Elsendorpseweg.

Wereldtoppers starten in Boxmeer, wachten op toezeggingen uit de Tour

BOXMEER - Daags na de Tour heeft de eerste namen bekendgemaakt. Het wielercriterium in Boxmeer heeft voor de vrouwenkoers vijf Nederlandse wereldtoppers gestrikt. Bij de mannenkoers mikt rondebaas Pierre Hermans net als in andere jaren op de Nederlandse Tourdeelnemers.https://www.gelderlander.nl/boxmeer/wereldtoppers-starten-in-boxmeer-wachten-op-toezeggingen-uit-de-tour~a1f61e82/

Vortum-Mullem in 2025 gasvrij

VORTUM-MULLEM - Inwoners van Vortum-Mullem moeten vanaf 2025  niet meer afhankelijk zijn van gas als energiebron. De 256 woningen en gebouwen zijn dan van de gaskraan losgekoppeld. Dat doel heeft de gemeente Boxmeer zich gesteld. Er wordt snel begonnen met een experiment met 20 woningen, de rest volgt daarna.https://www.gelderlander.nl/boxmeer/vortum-mullem-in-2025-gasvrij~a6473fc2/

14-jarige Adul speelde cruciale rol bij reddingsoperatie Thaise grot

De 14-jarige Adul Sam-on werd als kind achtergelaten bij een baptistenkoppel, maar leerde daar wel Engels. Dat kwam hem goed van pas toen hij samen met zijn voetbalmaatjes vast kwam te zitten in het Thaise grottencomplex Tham Luang. Omdat hij als enige het Engels beheerste, onderhield hij het contact met de duikers.https://www.gelderlander.nl/buitenland/14-jarige-adul-speelde-cruciale-rol-bij-reddingsoperatie-thaise-grot~a86d8b1a3/

De leiders van de 29 NAVO-landen komen woensdag samen in Brussel voor een tweedaagse top. Blikvanger is de Amerikaanse president Donald Trump, die naar verwachting wederom zal hameren op hogere defensie-uitgaven. De leiders worden om 13.15 uur begroet door NAVO-topman Jens Stoltenberg, waarna een groepsfoto wordt gemaakt, gevolgd door de openingsceremonie. 

NU.nl blikt vooruit op de top.

Tweede halve finale WK 

Kroatië en Engeland bepalen in de tweede halve finale van het WK voetbal in Rusland wie er zondag de finale mag spelen tegen Frankrijk. De wedstrijd wordt gespeeld in Moskou. Kroatië behaalde de halve finale door na strafschoppen te winnen van Rusland. Engeland versloeg Zweden en hoopt op de eerste WK-finale sinds 1966. De wedstrijd begint om 20.00 uur.

De Nederlander Björn Kuipers is vierde official bij de wedstrijd.

Besluit over beleid Oostvaardersplassen

Provinciale Staten van Flevoland neemt een besluit over het te volgen beleid in natuurgebied Oostvaardersplassen. De Commissie Van Geel bracht in april een adviesrapport uit en daarin stond onder andere dat het aantal grote grazers flink verminderd moet worden. Van Geel adviseerde om konikpaarden te verplaatsen en edelherten af te schieten. Gedeputeerde Staten van Flevoland wil ook de edelherten verplaatsen.

Dit gebeurde er vannacht

Mogelijk nieuwe heffingen VS op Chinese goederen

De Verenigde Staten hebben aangekondigd dat er na augustus mogelijk nieuwe heffingen op Chinese goederen komen ter waarde van 170 miljard euro. De nieuwste heffingen zijn aangekondigd nadat een overleg met China over het beëindigen van de handelsoorlog was mislukt. 

China heeft al tegenheffingen aangekondigd.

Samenvoeging gemeenten

De Eerste Kamer is akkoord gegaan met de herindeling van 37 gemeenten, die gaan nu 12 nieuwe gemeenten vormen. Het enige heikele punt in de stemming was de samenvoeging van Haren en Groningen. De inwoners van Haren zijn namelijk fel tegen de samenvoeging. Met 49 stemmen voor en 25 tegen werd het toch aangenomen.

Bekijk hier alle gemeentelijke veranderingen per 1 januari 2019.

Gewonden in Nice door paniek na afsteken vuurwerk

In de Franse stad Nice zijn 27 mensen gewond geraakt doordat paniek ontstond na het afsteken van vuurwerk. Dat gebeurde aan het einde van de WK-wedstrijd tegen België op een plein in de stad.

Veel aanwezigen dachten dat er een aanslag werd gepleegd en sloegen op de vlucht. 

Dodental regen en overstromingen Japan blijft oplopen

Het dodental van de zware regenval en overstromingen in Japan is opgelopen tot 176. Het aantal vermisten ligt nog steeds boven de vijftig. Premier Shinzo Abe heeft een bezoek aan het buitenland afgezegd vanwege de ernstige situatie in eigen land.

De komende dagen zit er nog weinig verbetering in qua weer voor Japan.

Mogelijk boete Facebook

Facebook krijgt waarschijnlijk een boete van vijf ton voor het datalek en het schandaal rond Cambridge Analytica. Daarbij zijn de gegevens van bijna 87 miljoen gebruikers in handen van dat bedrijf gekomen, zonder dat die mensen daar toestemming voor hadden gegeven.

Facebook krijgt nog de tijd om te reageren op de boete van Groot-Brittannië.

Dit schrijven andere media vandaag

Nieuwe woningen worden steeds vaker verkocht aan de hoogste bieder, in plaats van verdeeld door middel van een loting. Dat schrijft de Volkskrant. Daardoor worden huizen vaak duurder dan ze waard zijn, wat problemen op kan leveren met het regelen van de hypotheek. Bij een loting staat de prijs vast en betaalt iedereen hetzelfde.

Ambulancemedewerkers hebben veel baat bij een tolkenapp om mensen die geen Nederlands spreken goed te kunnen helpen. De app staat op de telefoon van ambulancepersoneel in zeven regio's in Nederland en er staan in acht talen algemene vragen over de gezondheid in. Dat schrijft het AD (€). Zo kunnen bijvoorbeeld Poolse mensen die niet of nauwelijks Engels en Nederlands spreken, toch aangeven wat ze mankeert en of ze medicijnen slikken.

Dit gebeurde op deze dag in 1420

De Schieringers winnen de Slag bij Sloten in de Grote Friese Oorlog. De twee belangrijkste Friese groepen, de Schieringers en de Vetkopers, zijn verwikkeld in een oorlog om de macht in de regio. De Vetkopers en hun bondgenoten lijken het gevecht bij de kleine Friese stad te winnen, totdat de Hollanders de Schieringers te hulp schieten. De Vetkopers lijden grote verliezen en trekken zich na de slag terug in Oost-Friesland.

En dan nog dit

Het leven van een Franse buldog is tijdens een vlucht in de Verenigde Staten gered door twee oplettende stewardessen. Ze zagen dat de hond moeite had met ademen en dat zijn tong en tandvlees helemaal blauw was geworden. De driejarige Darcy kreeg direct een zuurstofmasker opgezet en twee zakken ijs om af te koelen.

Kort daarna ging het weer prima met de hond.

We zijn benieuwd naar jouw mening over onze nieuwsbrief! Vul onze korte vragenlijst in en help Dit wordt het nieuws nóg beter te maken. Bedankt!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.