Home » regionieuws » het nieuws op woensdag 18 juli

het nieuws op woensdag 18 juli

Gepubliceerd op 18 juli 2018 om 18:57

Grote brand in Loonse en Drunense Duinen, luchtmacht zet twee Chinooks in om te blussen

DRUNEN - In Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen bij Drunen is woensdagmiddag brand ontstaan. Volgens de brandweer is er sprake van een grote brand. Rond half vijf werd een eerste Chinook ingezet om te helpen, een tweede volgde kort voor zeven uur. De legerhelikopters hadden een grote zak onder het toestel hangen waar liters water in kan.

Fraude in Vierdaagse, wandelaar vlucht

NIJMEGEN - Twee Vierdaagselopers die op de eerste dag van de Vierdaagse hebben gefraudeerd, zijn uit de tocht gezet. Bij controle bleek dat ze hun knipkaarten zelf hadden geknipt.https://www.gelderlander.nl/vierdaagse/fraude-in-vierdaagse-wandelaar-vlucht~a508de13/

Deelnemer Vierdaagse mag er niet té sexy bijlopen

NIJMEGEN – Twee gele kaarten deelde de Vierdaagse-organisatie tot nu toe uit. Onder meer wandelaars met een waterpistool werden berispt. Er is nog veel meer waarop streng gecontroleerd wordt: de vijf gekste Vierdaagse-regels op een rij. Heeft u al iemand betrapt? https://www.gelderlander.nl/vierdaagse/deelnemer-vierdaagse-mag-er-niet-te-sexy-bijlopen~aaf3f7113/

Brabantse boeren en ZLTO naar rechter vanwege provincieregels veehouderij

'S-HERTOGENBOSCH - Landbouworganisatie ZLTO stapt samen met een groep getroffen boeren naar de rechter om de verscherpte milieu-eisen aan te vechten die de provincie Noord-Brabant vanaf 2022 stelt.https://www.gelderlander.nl/maasland/brabantse-boeren-en-zlto-naar-rechter-vanwege-provincieregels-veehouderij~a848acd3/

Aantal meldingen seksueel geweld Brabant-Oost blijft maar stijgen, ziekenhuis wil helpen

DEN BOSCH/ EINDHOVEN - Het aantal meldingen van seksueel misbruik in Brabant-Oost blijft in 2018 onverminderd hoog. De Spoedeisende Hulp van het Catharinaziekenhuis in Eindhoven heeft het hiermee te druk. Het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) in Den Bosch onderzoekt nu of het kan helpen.https://www.gelderlander.nl/maasland/aantal-meldingen-seksueel-geweld-brabant-oost-blijft-maar-stijgen-ziekenhuis-wil-helpen~a9804d07/

Boeren willen burgers voorlichten over bedrijf

HAPS/BEERS - Burgers laten zien wat boeren precies doen met hun kippen, varkens, koeien en andere dieren op de boerderij. Door hen uitleg te geven over wat zich afspeelt op de boerderij. Dat is het idee achter Boert Bewust, een project van agrariërs dat in 2013 het licht zag in de Vallei en onlangs ook in onder meer het Rijk van Nijmegen en het Land van Maas en Waal gestalte kreeg. Later dit jaar moet dit ook van de grond komen in het Land van Cuijk.https://www.gelderlander.nl/cuijk/boeren-willen-burgers-voorlichten-over-bedrijf~a2cf4217/

Hangbuikzwijntjes geboren in vakantiepark Het Heijderbos in Heijen

HEIJEN | Kraamniews! In vakantiepark Het Heijderbos in Heijen zijn dinsdag een paar schattige hangbuikzwijntjes geboren.https://www.kliknieuws.nl/regio/maasdriehoek/algemeen/139377/hangbuikzwijntjes-geboren-in-vakantiepark-het-heijderbos-in-heijen-

Nieuw filiaal Jan Linders geopend in Boxmeer

BOXMEER | In Boxmeer is woensdagochtend het nieuwe filiaal van Jan Linders feestelijk geopend aan de Burgemeester Verkuijlstraat 11.

in de straten rondom de Burgemeester Verkuijlstraat waren rode en blauwe ballonnen opgehangen om inwoners van Boxmeer te attenderen op de opening van Jan Linders. En dat was gelukt. Het was een drukte van jewelste; veel nieuwsgierige Boxmerenaren waren naar het gloednieuwe filiaal gekomen om een kijken te nemen.https://www.kliknieuws.nl/regio/maasdriehoek/algemeen/139360/nieuw-filiaal-jan-linders-geopend-in-boxmeer

Ondernemerskamer doet uitspraak in zaak-Eneco

De Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam doet uitspraak over de machtsstrijd binnen Eneco. De ondernemingsraad staat daarin tegenover de raad van commissarissen van het bedrijf.

Waar gaat de bonje bij Eneco precies over?

Hoger beroep xtc-handelaar Van Essen om miljoenen Endstra

Het hoger beroep van xtc-handelaar Ronald van Essen dient. Hij beweert dat hij nooit een cent heeft teruggezien van de tien miljoen euro aan drugsopbrengsten, die hij onderbracht bij Willem Endstra. Van Essen is rolstoelgebonden, omdat hij in 1990 door zijn hoofd werd geschoten, volgens hem in opdracht van de familie Endstra. Volgens zijn advocaat zou Van Essen recht hebben op 30 miljoen euro. De betalingen zijn nooit op papier vastgelegd.

Opnieuw bergrit in Tour

In de Tour de France staat de tweede bergetappe op het programma. De elfde rit is met 108,5 kilometer relatief kort, maar het peloton krijgt van Albertville naar La Rosière wel twee beklimmingen van de buitencategorie voor de wielen. Er wordt voor het eerst deze Tour bergop gefinisht. De aankomst wordt tussen 17.10 uur en 17.35 uur verwacht.

Dit gebeurde er gisteren in de Tour. 

Uitspraak tegen leden Haarlemse chapter Hells Angels

De rechtbank in Osdorp doet uitspraak in de zaak tegen negen leden van de Hells Angels, chapter Haarlem, de vriendin van de chapterpresident Lysander de R. en de vereniging (stichting) zelf. Justitie eiste celstraffen tot veertien jaar in dit proces. Het OM beschuldigt hen ervan leiding te hebben gegeven "aan een organisatie die geweld stimuleerde en faciliteerde".

Lees hier meer details over de zaak.

Dit gebeurde er vannacht

Achttien mannen opgepakt in India wegens verkrachting

In India zijn achttien mannen opgepakt en voor de rechtbank verschenen voor het meermaals verkrachten van een twaalfjarig meisje. De verkrachtingen vonden gedurende een periode van zeven maanden plaats. Onder de verdachten bevinden zich beveiligers, liftbedienden en loodgieters die werkzaam zijn in het appartementencomplex waar het meisje woont.

De mannen bedwelmden het meisje met drugs.

Daley Blind heeft keuze Ajax met hart en gevoel gemaakt

Daley Blind wekte enigszins verbazing door al op 28-jarige leeftijd terug te keren bij Ajax, maar zelf is de verdediger annex middenvelder vooral blij dat hij na vier jaar Manchester United weer in de Johan Cruijff ArenA mag spelen.

"Ajax is thuis, Amsterdam is thuis."

Boeing tekent contract Air Force One

Vliegtuigmaker Boeing heeft een contract getekend voor het bouwen van twee 747-8-toestellen die dienst moeten gaan doen als Air Force One van de Amerikaanse president. 

De toestellen moeten in december 2024 klaar zijn en geverfd zijn in de kleuren rood, wit en blauw.

Drie doden botsing vliegtuigjes VS

Bij een botsing met twee kleine vliegtuigen in Florida zijn dinsdagmiddag (lokale tijd) drie doden gevallen. Er is een zoektocht gestart naar een mogelijk vierde slachtoffer. De burgemeester heeft gemeld dat beide vliegtuigen onderdeel zijn van de nabijgelegen Internationale vliegschool.

In beide vliegtuigen zaten een piloot en een student.

Klein verhoogd risico hersentumor door CT-scan kinderen

Uit onderzoek onder ruim 168.000 Nederlandse kinderen die tussen 1979 en 2012 een of meer CT-scans kregen, blijkt dat zij op termijn een iets grotere kans hebben op een hersentumor. In Nederland worden jaarlijks ongeveer tienduizend hoofdscans gemaakt. Het verhoogde risico komt neer op één extra hersentumor per jaar.

De studie is onderdeel van een groot Europees onderzoek.

Dit schrijven andere media vandaag

Het aantal autodiefstallen is fors gedaald, meldt De Telegraaf. In de eerste zes maanden van 2018 zijn er 14 procent minder auto's gestolen in vergelijking met het eerste half jaar van 2017.Dat blijkt uit cijfers van de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit. In totaal werden er 3643 personenauto's gestolen.

Bedrijven die illegaal gokken aanbieden op het internet, worden daarvoor niet automatisch gestraft. Minister Dekker van Justitie en Veiligheid geeft deze bedrijven de mogelijkheid om in de toekomst alsnog een vergunning voor legaal online gokken binnen te slepen, meldt De Telegraaf. De VVD-bewindsman volgt daarmee niet de wens van de Tweede Kamer, blijkt uit een brief van de minister.

Dit gebeurde op deze dag in 1925

In Duitsland verschijnt Adolf Hitlers boek Mein Kampf, dat zijn ideeën over Duitsland, ras en politiek uiteenzet. Hij schreef het grootste gedeelte van het boek tijdens zijn gevangenschap vanwege een mislukte staatsgreep. In 2016 is de originele versie auteursrechtenvrij geworden. 

 

En dan nog dit

Michelle Williams heeft zichzelf vrijwillig laten opnemen in een psychiatrische kliniek. De Destiny's Child-zangeres, die onlangs nog met haar collega's Beyoncé Knowles en Kelly Rowland te zien was op het Amerikaanse festival Coachella, kampt al geruime tijd met depressies en zoekt hiervoor hulp.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.