Home » regionieuws » Oogstfeest Westerbeek in het teken van de droogte

Oogstfeest Westerbeek in het teken van de droogte

Gepubliceerd op 22 juli 2018 om 18:47

WESTERBEEK - Het was zondag een stoffige editie van het oogstfeest in Westerbeek. Driekwart van de oogst is deze warme periode al bijna binnen, weken eerder dan gebruikelijk.

Het zand waait hoog op bij een windvlaag. Vaak is het modderig op een landbouwveld, nu kurkdroog. Normaal is augustus de traditionele oogstmaand, maar het werk is inmiddels grotendeels gedaan. 

Op het Oogstfeest oogst Vlaming Kees Strijbosch (56) met Frans van Duren (82) uit Overloon een laatste stukje tarweveld op traditionele wijze. Met oude gereedschappen, zoals de zicht. ,,Een vlijmscherp mes is het begin van al het werk’’, aldus Strijbosch.

Doorn

Het graan moet niet overrijp zijn en ook niet plat op de grond liggen. Veel onkruid is ook niet gewenst. ,,Dit veld staat er goed bij’’,  aldus de ambachtsman. De droogte is hem wel een doorn in het oog. ,,Ik heb dit in mijn leven nog nooit zo erg meegemaakt.’’ lees meer op bron:https://www.gelderlander.nl/st-anthonis/oogstfeest-westerbeek-in-het-teken-van-de-droogte~a954ce9f/


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.