overloon nieuws

Home » regionieuws » Fietsverlichtingsactie van start

Fietsverlichtingsactie van start

Gepubliceerd op 1 oktober 2018 om 20:55

Annemaria, Pieter, Indy, Nora, Juul en Senna, leerlingen van de jenaplanschool Metameer uit Boxmeer hebben vanmorgen het startsein gegeven voor de landelijke fietsverlichtingsactie van de ANWB. Zij spoten de tekst ‘Zet je licht aan’ aan met reflecterend krijt op een fietspad bij hun school in aanwezigheid van ANWB-hoofddirecteur Frits van Bruggen, burgemeester Karel van Soest van Boxmeer en gedeputeerde Christophe van der Maat van de provincie Noord-Brabant.(foto gemeente Boxmeer)

Als de tekst ‘Zet je licht aan’ op het fietspad staat doen veel meer fietsers hun licht aan, weet de ANWB uit onderzoek. De ANWB deelt daarom ‘slimme’ sjablonen en spuitkrijt uit. Scholen, verenigingen en ANWB-leden kunnen hun eigen sjabloon en reflecterend spuitkrijt aanvragen om in hun buurt tags aan te brengen op voor fietsers drukke punten.

De gemeente Boxmeer zorgt er als eerste gemeente in Nederland voor dat in de omgeving van alle scholen en verenigingen symbolen zijn gezet. De ANWB wil graag dat dat met de inzet van vrijwilligers in alle gemeenten gebeurt.

Zet je licht aan’

op het fietspad staat doen veel meer fietsers hun licht aan, zo weet de ANWB uit onderzoek. De ANWB deelt daarom ‘slimme’ sjablonen en spuitkrijt uit. Het sjabloon is op fietspaden getest in verschillende steden zoals Den Haag, Nijmegen en Rotterdam. Na het lezen van de tekst zetten meer mensen hun fietsverlichting aan.

Scholen, verenigingen en ANWB-leden kunnen hun eigen sjabloon en spuitkrijt aanvragen om in hun omgeving tags aan te brengen op drukke kruispunten. De gemeente Boxmeer zorgt ervoor dat voor fietsers drukke plekken in die gemeente maandag zijn voorzien van de tekst ‘Zet je licht aan’.

De ANWB Fietsverlichtingsactie levert al jaren een bijdrage aan de stijging van het aantal verlichte fietsers en het verminderen van onveilige situaties door gebrek aan verlichting.  Met de hulp van vrijwilligers controleert en repareert de ANWB tijdens deze campagne door het hele land de fietsverlichting van passanten. Dit jaar worden bij 1900 scholen, verenigingen, ANWB-winkels en

fietsenwinkels 500.000 lampjes gecontroleerd door ongeveer 8000 vrijwilligers.De fietscheck is in het najaar een vast onderdeel van de ANWB verkeerslessen op school, ANWB-Streetwise.

BRON:ANWB   Nog altijd fietsen veel mensen zonder verlichting. We weten dat het gevaarlijk is, maar doen het toch.Wist je dat met een simpele tag op het fietspad meer mensen hun licht aan doen? Van 4 naar 6 op de 10! #zetjelichtaan 

Nog altijd fietsen veel mensen zonder verlichting. We weten dat het gevaarlijk is, maar doen het toch. 🤷‍ Wist je dat met een simpele tag op het fietspad meer mensen hun licht aan doen? Van 4 naar 6 op de 10! #zetjelichtaan 💡

Posted by ANWB on Friday, October 5, 2018

«   »