overloon nieuws

Home » regionieuws » Bijzondere burgers 2018

Bijzondere burgers 2018

Gepubliceerd op 2 januari 2019 om 18:55

Tijdens de Nieuwjaarsontmoeting werden vier Bijzondere Burgers gehuldigd voor hun bijzondere prestaties in 2018, waarmee zij zich tevens een ambassadeur van de gemeente Boxmeer hebben getoond.

De vijfde Bijzonder Burger, Joris Donderwinkel uit Boxmeer was helaas verhinderd. Hij leverde een formidabele prestatie bij het NK turnen heren (3e divisie jeugd) in Hoofddorp afgelopen jaar. Hij behaalde de eerste plaats op het onderdeel sprong.

En we hadden in onze gemeente  nog een bijzondere turnprestatie te vieren. Liv Reijnen uit Boxmeer werd in de Rotterdamse Ahoy, Nederlands kampioen turnen op het onderdeel brug, in het Nationaal-1 categorie, het hoogste niveau van Nederland.

Een andere sportieve topprestatie werd behaald door zwemster Inge Arts uit Boxmeer. Zij won 2 gouden ( 200 meter rugcrawl en 200 meter wisselslag) en 2 bronzen medailles (200 meter vrije slag en 200 meter vlinderslag) bij de European Masters Championships in Slovenië.

Joke Janssen uit Holthees viel meerdere keren in de prijzen met haar zwemschool. Ze won maar liefst drie keer goud tijdens de ZwembadBranche Awards, voor de beste zwemschool, het beste zwemlesteam en de meest klantvriendelijke accommodatie.

Boxmerenaar Lud Wever won de Sportvisserij Nederlandse Oeuvreprijs. Een prijs die bij hoge uitzondering wordt uitgereikt. Als wedstrijdvisser behaalde Lud alles wat op dat gebied te bereiken was, tot aan het wereldkampioenschap aan toe. Hij ontving deze prijs omdat hij heel veel betekend heeft voor de Nederlandse Hengelsport en Sportvisserij Nederland.


«   »