overloon nieuws

Home » regionieuws » Water Natuurlijk grootste Aa en Maas

Water Natuurlijk grootste Aa en Maas

Gepubliceerd op 25 maart 2019 om 19:11

Uden –  Ernest de Groot, Lijsttrekker van Water Natuurlijk, bedankt alle kiezers in Oost-Brabant voor hun steun. Bijna 30% van alle kiezers heeft Water Natuurlijk Aa en Maas gestemd (29,1%). Dit was in 2015 24,2%. In Uden stemde zelfs 46,9% (!) van de kiezers op Water Natuurlijk, in Grave 36,5%, Someren 35,5%, Sint-Michielsgestel 33,5% en in Den-Bosch 32,2%.

Met zeven zetels won men één zetel. Ernest de Groot (Uden), Suzanne de Zoeten (Escharen), Klaas van der Laan (Schaijk), Judith Hendrickx (Den-Bosch), Francis van Zandbrink (Berlicum), Gerard Claassen (Lierop) en Jacques van Geest (Gassel) gaanwaarschijnlijk de belangen van de burger en de natuur behartigen.

Water Natuurlijk grootste Nederland

De opkomst was hoger dan ooit tevoren. Klimaat was een belangrijk thema. Water Natuurlijk werd opnieuw de grootste waterschapspartij van Nederland. Men is zelfsgegroeid! In 9 van de 21 waterschappen werd men zelfs de grootste fractie in hetnieuwe bestuur. De kiezer heeft daarmee niet alleen gekozen voor veilig, voldoende en schoon water, maar ook voor gezond, natuurlijk en recreatief water. Een mooi resultaat!


«   »