overloon nieuws

Home » regionieuws » Restorative yoga in Venray

Restorative yoga in Venray

Gepubliceerd op 28 maart 2019 om 16:44

Restorative (herstellende) yoga is een vorm van yoga die geen inspanning vraagt. Het is een passieve, meditatieve vorm van yoga waarbij het lichaam in liggende poses wordt ondersteund door grote kussens en dekens. Hierdoor wordt het makkelijker om spierspanning los te laten en zo diep te ontspannen. De poses worden langer aangehouden dan in een “normale yogales”, soms wel tot 20 minuten, zodat men van de ‘doe- modus’ kan overschakelen naar de ‘zijn modus’. Bij deze vorm van yoga wordt niet de fysieke grens opgezocht. Er wordt juist gezocht naar een zo groot mogelijke comfort om op een aandachtige manier met behulp van een gezonde middenrifademhaling lichamelijke én geestelijke spanning los te laten.

De yogales is geheel gericht op bewust waarnemen van het lichaam en geest. Daarnaast zorgt de ondersteuning van kussens en dekens er voor dat er een makkelijke overgave aan ‘niets doen’ kan ontstaan, zodat in die rust met behulp van de eerder genoemde middenrifademhaling lichamelijk en geestelijke spanning losgelaten kan worden en verstilling kan ontstaan. Restorative betekent herstellend. Het herstelt het lichaam van de effecten van dagelijkse en chronische stress. Deze vorm van yoga is dan ook met name geschikt bij stressgerelateerde klachten, maar ook bijvoorbeeld ter ondersteuning voor vrouwen in de overgang en draagt bij aan herstel van een blessure of ziekte. Het is een goede vorm van yoga voor mensen die behoefte hebben aan een wekelijks rustpunt, of als mensen willen ervaren hoe het voelt als ze prestatiedrang en de neiging zichzelf te verbeteren loslaten, voor vrouwen die herstellende zijn na een zwangerschap en bevalling, en voor mensen die andere vormen van yoga als fysiek te zwaar ervaren. Restorative yoga is ook een prachtige aanvulling op Mindfulness; voor mensen die op dit moment bezig zijn met de 8-weekse cursus Mindfulness of voor mensen die de 8-weekse al hebben gedaan maar behoefte hebben om het proces van bewustworden wekelijks gaande te houden.

De lessen worden gegeven in de yogaruimte van Yogacentrum Venray in de Oude Melkfabriek op de grens tussen Venray en Leunen, Zuivelweg 2, op maandag van 13.30 uur tot 15.00 uur. Bij grote belangstelling zal er ook een Restorative yogales worden gegeven op donderdagavond. Op zondag 7 april 2019 van 10.00 uur tot 12.00 uur is het mogelijk om (gratis) een les Restorative yoga te ervaren. Opgeven voor deze proefles via de website www.yogacentrumvenray.nl (onder het kopje “workshops”) is gewenst. U kunt zich ook telefonisch opgeven. Ook voor vragen kunt u bellen naar de docent Olga Overmeer telefoon: 06-17752754. E-mailen kan ook: info@yogacentrumvenray.nl


«   »