overloon nieuws

Home » regionieuws » Doorontwikkeling WijkLeerbedrijf Boxmeer

Doorontwikkeling WijkLeerbedrijf Boxmeer

Gepubliceerd op 2 mei 2019 om 19:28

Op donderdag 9 mei vindt om 15.00 uur de kick-off plaats van de nieuwe samenwerking in het WijkLeerbedrijf Boxmeer, gevestigd in wijkcentrum de Driewiek. Op deze dag wordt het feestelijke startsein geven voor de nieuwe groep deelnemers die actief aan de slag gaat in Boxmeer.

Het WijkLeerbedrijf in Boxmeer is begin 2018 gestart door een samenwerking van ROC Nijmegen (locatie Boxmeer), Calibris Advies en de gemeente Boxmeer. Sinds begin 2018 hebben een tiental jongeren vanuit ROC Nijmegen stage gelopen in het WijkLeerbedrijf.

 Tijdens deze stage bieden de deelnemers van het WijkLeerbedrijf extra hulp en ondersteuning aan wijkbewoners. Denk aan boodschappen doen, een spelletje spelen of samen licht huishoudelijk werk doen. Kortom, allerlei dingen die het leven makkelijker en prettiger maken. Het WijkLeerbedrijf is er voor iedereen in de wijk die een steuntje in de rug kan gebruiken, van jong tot oud.  

Vanaf dit jaar is het aantal partners in het samenwerkingsverband uitgebreid. Naast ROC Nijmegen (locatie Boxmeer) en Calibris Advies zijn Sociom, Zorggroep Pantein en Woningcorporatie Mooiland actief. Via deze partners kunnen de diensten van het WijkLeerbedrijf worden aangeboden en kan er een netwerk in de wijken worden opgebouwd. WijkLeerbedrijf Boxmeer wil in de gemeente ook een bijdrage leveren aan de dementievriendelijke gemeenschap. De extra ondersteuning biedt wijkbewoners de mogelijkheid langer zelfstandig thuis te blijven wonen en kan de eventuele eenzaamheid van wijkbewoners terugdringen.

 Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de coördinator via telefoonnummer  06 – 51 05 49 16 of via een mail naar boxmeer@wijkleerbedrijf.nl

Kijk voor meer informatie over WijkLeerbedrijf op https://calibrisadvies.nl/projects/boxmeer/


«   »