overloon nieuws

Home » regionieuws » Cultureel Café Sint Anthonis

Cultureel Café Sint Anthonis

Gepubliceerd op 21 oktober 2019 om 17:38

Het cultureel café Sint Anthonis op donderdag 31 oktober a.s. vanaf 20.00 uur in De Heksenboom, Bosweg 40 te Sint Anthonis belooft weer een interessant en afwisselend programma te bieden. Op de lijst met optredende personen staan, behalve uiteraard onze vaste Chase-4 kwartet met vier mannen die met hun muziek de jazzy sfeer verhogen, deze keer vier vrouwen die hun mannetje wel staan.(Foto Duo Naaistreek)

Miriam Meulepas maakt als kunstenares fantastische menselijke beelden,

MiriamMeuelepas.jpg

waarbij aan deze mens een opvallend verschijnsel zichtbaar is.Zo’n mens is anders, is bijzonder, confronteert de toeschouwer met een andere werkelijkheid die toch van deze wereld is. Hoe zo’n kunstwerk van deze andere mens tot stand komt laat Miriam door middel van een uitgebreide fotoserie van het scheppingsproces van ongeveer drie maanden daar bijna continue mee bezig te zijn zien. Het is een indrukwekkende presentatie van haar artistieke werkzaamheden waardoor ongetwijfeld de waardering van haar meesterschap en de daaruit voortkomende mensfiguren nog meer zal toenemen. In al haar bescheidenheid levert ze topprestaties en dat zal ze op haar wijze toelichten en de vragen over het gehele proces van de toehoorders beantwoorden.Janneke Baltussen en Joël van Lith vormen het duo Naaistreek. Deze twee jonge vrouwen geven in de vorm van een minitheater een performance met passende kostuums. De acts van de performances zijn gebaseerd op verschillende facetten van de mode, het theater, entertainment, de beeldende kunst en vormgeving. Daaruit kunnen de acts ontstaan met hun eigen kunstzinnige interpretatie in vormgeving, kleding, taal en spel. Welke performance deze dames van Naaistreek vanavond voor ons in petto hebben is nog een grote verrassing, maar  u zult zich er zeker mee vermaken en het zal ook tot reflectie bij de toeschouwer leiden over het gekozen onderwerp.   Karin Verhaak zal, na vorige keer een kritische beschouwing te hebben gewijd aan de journalistiek,

KarinVerhaak.jpeg

nu het onderdeel columnist verkennen. Want de columnist heeft duidelijk een andere functie dan de journalist. De vraag is natuurlijk: wat is dan het verschil en hoe uit zich dat in de column. Als journaliste en columniste zal Karin uit haar ervaring dat kunnen vertellen en ongetwijfeld met talrijke toepasselijke anekdotes het geheel kunnen toelichten.  Dit alles met de bekende pauzes waarin u even kunt nagenieten en nababbelen over het optreden, voorzien van de jazzy sfeermuziek van ons vaste kwartet Chase-4.Hartelijk welkom donderdag 31 oktober a.s vanaf 20.00 uur en de entree bedraagt € 2,50.

http://www.kunstkring.com/index.html


«   »