overloon nieuws

Home » regionieuws » Venray herdenkt 75 jaar bevrijding

Venray herdenkt 75 jaar bevrijding

Gepubliceerd op 19 oktober 2019 om 12:34

Venray staat in het weekend van 18, 19 en 20 oktober bol van de herdenkingsactiviteiten rond 75 jaar bevrijding. Van officiële plechtigheden met bijzondere gasten, tot grote optredens en concerten voor iedereen. Een overzicht.

Op zaterdag 19 oktober vindt er om 11.00 uur een herdenking plaats bij het Monument 1e bataljon van het Royal Norfolk Regiment aan de Overloonseweg. Om 13.30 uur zal voor de schouwburg het défilé worden afgenomen van deze oude voertuigen in aanwezigheid van de veteranen. Daarna kunnen kinderen een ritje met enkele van deze auto's maken. Op het Schouwburgplein (bij slecht weer in de foyer van de schouwburg) staan kramen van onder meer Liberationroute, vliegtuigcrashes, en Ald Oeldere. Bij de stand van de Voedselbank wordt gekookt met 'eten van toen'.

In de foyer op de  eerste verdieping van de schouwburg is een tentoonstelling van het Veteranen Instituut te bekijken. Enkele films over de bevrijding van Venray worden getoond in de Bolzaal, waaronder een film over veteraan John Sleep, die zelf aanwezig zal zijn. De films worden afgewisseld met persoonlijke ooggetuigenverslagen van een aantal Venraynaren. Het hele programma is gratis toegankelijk en duurt tot 17.00 uur.

MMSK St. Petrus Banden brengt 's avonds haar bevrijdingsshow Freedom! in de theaterzaal van de schouwburg.

Lees meer op bron:https://www.peelenmaasvenray.nl/nieuws/algemeen/77289/venray-herdenkt-75-jaar-bevrijding-met-speciale-gasten

 

Voor alle activiteiten in het weekend en daarna, kijk op www.75-jaar-vrijheid-venray.nl. En volg op Facebook Venray75jaarvrij.

de Defilé Op weg naar van Overloon naar Venray Om meerijden bij de bevrijding van Venray te herdenken.

Defilé Op weg naar van Overloon naar Venray

de Defilé Op weg naar van Overloon naar Venray Om meerijden bij de bevrijding van Venray te herdenken.op zaterdag 19 oktober Om 13.30 uur zal voor de Schouwburg in Venray het de Defilé worden afgenomen van de oude voertuigen in aanwezigheid van de veteranen. Daarna kunnen kinderen een ritje met enkele van deze auto's maken. https://www.overloonnieuws.nl/regionieuws/364112_venray-herdenkt-75-jaar-bevrijding

Posted by Overloon nieuws on Saturday, October 19, 2019

«   »