overloon nieuws

Home » regionieuws » Geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen bij grote brand recyclingbedrijf in Venray

Geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen bij grote brand recyclingbedrijf in Venray

Gepubliceerd op 28 januari 2020 om 19:28

Bij een recyclingbedrijf in Venray heeft dinsdagmiddag een grote brand gewoed. De brand was waarschijnlijk ontstaan in een persmachine, zo meldde de brandweer.

De hulpdiensten rukten massaal uit naar het bedrijf Van Munster Recyclers aan de Metaalweg. Ze werden omstreeks twee uur gealarmeerd over de brand.

De vlammen sloegen hoog uit het dak. De brand zorgde voor flinke rookontwikkeling. De gitzwarte rook was vanaf de A73 in beide richtingen te zien. De snelweg bleef desondanks open voor het verkeer. Dinsdagavond rond half zeven kon het sein brand meester worden gegeven. Dat betekent dat de brand onder controle is. De brandweer is daarop gestart met nablussen.

Olie vlamgevat

Het vuur woedde in een grote loods van 200 bij 100 meter. Volgens de woordvoerder van de brandweer lag in de loods papier opgeslagen. Bij de brand heeft naast papier ook 800 liter olie vlamgevat. Er is niemand gewond geraakt.

De brandweer probeerde een loods naast Van Munster te behouden en slaagde daar in. In deze loods zijn caravans gestald. Ook staan hier acetyleencilinders. Alleen de wand van het pand is beschadigd als gevolg van de grote brand.Er zijn geen verhoogde concentraties gevaarlijke stoffen gemeten. Wel is er sprake van geuroverlast. Die geuroverlast kan dinsdagavond nog een tijdje aanhouden in de omgeving.lees meer op bron:https://www.limburger.nl/cnt/dmf20200128_00144967/grote-brand-in-loods-venray

Veiligheidsregio LN @vr_ln 

UPDATE Brand #Venray. Er zijn geen verhoogde concentraties gevaarlijke stoffen gemeten. Wel is er sprake van enige geuroverlast. Communicatie verloopt via http://Limburg-veilig.nl  Dit communicatiekanaal wordt gesloten

 

Veiligheidsregio LN @vr_ln 

Er woedt brand in een recyclingbedrijf aan de Metaalweg in #Venray. De brand zorgt voor flinke rookontwikkeling. De brandweer voert metingen uit. Ondervindt u overlast, sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit.Blijf uit de rook. De rook trekt naar het noordoosten.

«   »