overloon nieuws

Home » regionieuws » Onthulling monument Ontginningsweg Bergen

Onthulling monument Ontginningsweg Bergen

Gepubliceerd op 5 februari 2020 om 18:53

op 4 maart 2020 van 13:00 - 15:00 uur wordt aan de ontginningsweg te Bergen (L) een monument onthuld voor de bemanningen van al de 28 toestellen die tijdens WO2 in de gemeente Bergen, Gennep, Mook, Middelaar en Weeze zijn neergestort of een noodlanding gemaakt hebben.

4 maart 2020 vindt er een ceremonie plaats in Bergen (Limburg).onthuld is nabij de crashlocatie aan de Ontginningsweg in Bergen.

Ter ere van al die dappere luchtmannen wordt een monument onthuld, die stierven in de Gemeente Bergen, Gennep, Mook, Middelaar en Weeze tijdens WW2.

De projectgroep heeft gekozen dat het monument zal worden geplaatst op de crash spot van de Avro Lancaster III ED449 VN-T van de 50 Sqdn gevestigd op Skellingthorpe.

De crash gebeurde op 12 maart 1943 en alle 7 bemanningsleden werden gedood.

Het is gelukt om familieleden te vinden van de 2 Canadezen, Ward en Kissick. Ook 4 UK families werden gevonden; Stephens, Heslop, Wilson en Jenkins.

We hebben deze families uitgenodigd om de ceremonie bij te wonen en we kregen grote respons. Broeders, zussen, neven, nichtjes, nichtjes enz. bevestigd dat ze langs zullen komen.

Er is nog steeds een groot probleem!!! We konden geen familieleden van vluchtsergeant Andrew Allan, zoon van William Capie Allan en Mary Ward Hillhouse, uit Lanarkshire Schotland.

We hebben alle mogelijke sociale media benaderd; geen respons.

Zondagpost is niet bereid om onbekende redenen een artikel over dit onderwerp te bewerken. De editor van Sundaypost, chef van Stephen Gallagher, blijft in stilte!!!! Waarom?

Het was ons doel om deze 7 gezinnen bij elkaar te brengen. Een van de dagboeken van "een WOII Bomber Squadron" begint met ' Lancaster B. Wat is er aan de hand? III ED449 VN-t en crew werden nooit meer van gehoord na het verlaten van Skellingthorpe '.

Geef ons alsjeblieft de kans om dit te veranderen, in ieder geval voor de gerelateerde families???????

Wings van vrijheid

Bergen (limburg)

Nederland Nederland

http://www.archiefwell.nl/

https://www.facebook.com/WingsofFreedomBergen/


«   »