overloon nieuws

Home » regionieuws » Loco Dijkgraaf bedwingt Mont-Ventoux met vier zonen

Loco Dijkgraaf bedwingt Mont-Ventoux met vier zonen

Gepubliceerd op 19 augustus 2020 om 20:00

Uden – De loco dijkgraaf van waterschap Aa en Maas, Ernest de Groot uit Uden, heeft tijdens zijn vakantie in de Provence, de Mont-Ventoux samen met zijn vier zonen bedwongen. Hij deed dit in 2 uur 30 min. Op deze Col van de Buiten Categorie is heel wat Tour de France historie geschreven.

De waterschaps-bestuurder beklom de Reus van de Provence tijdens zijn vakantie in Frankrijk. De col  is 1.912 meter hoog. Hij deed dit voor het eerst samen met zijn vier zonen, drie op de fiets en één in de volgwagen. De Mont-Ventoux is één van de zwaarste cols van Frankrijk. Ernest heeft met elke zoon separaat getraind omdat hij maar twee fietsen mee kon nemen.

Veel water natuurlijk

Ondanks zijn leeftijd, lengte en gewicht geniet Ernest van het klimmen: “het is ontspanning door inspanning; het verstand op nul en de blik op oneindig.” Ter voorbereiding heeft hij in de omgeving diverse kleine cols beklommen. Op de vraag hoe hij deze kale berg (voor de 16e keer) bedwong was zijn antwoord: “een stuk stokbrood, banaan, cappuccino en vanwege de hitte 2-3 liter water natuurlijk.”


«   »