overloon nieuws

Home » regionieuws » Politie haalt uit naar aso-rijders op de A73 na ongevallen

Politie haalt uit naar aso-rijders op de A73 na ongevallen

Gepubliceerd op 15 augustus 2020 om 09:17

De politie heeft geen goed woord over voor de manier waarop sommige automobilisten zich gedroegen bij een ongeluk op A73 bij Boxmeer Ze reden onder meer over de vluchtstrook of reden door de brokstukken heen.Naast de kritiek is er ook lof voor automobilisten die de slachtoffers hebben beschermd en opgevangen. 

Vanmiddag zijn we druk doende geweest met meerdere ongevallen op de A73 bij boxmeer in een korte tijd. Hierdoor was de snelweg tijdelijk afgesloten. Wij begrijpen dat het enorm vervelend en hinderlijk is dat u in de file komt te staan.
De volgende punten zijn tijdens een file ook hinderlijk;
- Meerdere bestuurders die over de vluchtstrook rijden.
- Dat de hulpverleners dankzij de vluchtstrookrijders er niet voorbij kunnen.
- Meerdere bestuurders die vol door de scherven, brokstukken rijden. Terwijl de slachtoffers en beschadigde voertuigen zich nog op de weg bevinden.
- Meerdere bestuurders die door de berm rijden om voorbij het ongeval te kunnen.
- Meerdere bestuurders die geen ruimte maken voor andere voertuigen om te ritsen, wat dan weer nieuwe ongevallen op kan leveren.
- Meerdere bestuurders met caravans achter hun auto geen extra spiegels gebruiken, waardoor ze niet door hebben dat wij er met optische licht en geluidssignalen voorbij willen.

Wij hoopte dat we de bovenstaande punten als een incident weg konden zetten, maar helaas zien we dit te veel gebeuren waardoor dit niet meer als incidenteel gezien kan worden.
Het vervelende is namelijk dat dit ons daadwerkelijk gehinderd heeft in de hulpverlening. Wij konden namelijk pas naar de slachtoffers toe op het moment dat het echt onmogelijk was geworden om nog door het ongeval heen te rijden.

Maar het is niet alleen maar frustratie en ellende! Gelukkig waren er een aantal omstanders die enorm veel hulp hebben verleend door hun voertuig zo neer te zetten dat de slachtoffers veilig waren. Daarnaast hebben ze de slachtoffers goed geholpen door hen te vergezellen, waardoor wij de situatie snel overzichtelijk konden krijgen. Dus dikke pluim voor dat!


«   »