overloon nieuws

Het kon wel eens gedaan zijn met de daling: de coronacijfers stijgen vaak al weer (en flink ook)

Gepubliceerd op 21 november 2020 om 18:56

Het aantal coronabesmettingen laat landelijk dan misschien een licht dalende trend zien, op veel plekken loopt het aantal al weer op.

door Eric Reijnen Rutten 21-11-20

ook in de gemeenten Boxmeer Culemborg, Duiven, Gennep, Heumen, Mook en Middelaar, Rhenen, Rheden, Veenendaal en Winterswijk is sprake van een stijging van het aantal mensen dat afgelopen week (tot en met vrijdag) een positieve testuitslag kreeg. 

   Foto22-11-2020om1706-1.jpg

bron:Coronavirus.nl Startpunt voor informatie over Covid-19

En in de gemeenten Bronckhorst, Cuijk, Doesburg, Grave, Overbetuwe, Rozendaal en Sint Anthonis bleven de aantal steken op die van vorige week.Dat lijken ze landelijk ook te doen: het aantal besmettingen kwam vrijdag bijvoorbeeld uit op bijna 6.000, wat nog meer is dan twee weken geleden. En die vergelijking is relevant, omdat het aantal ziekenhuisopnames van nu vooral iets zegt over het aantal besmettingen twee weken geleden.Gemiddeld zit er een week of twee tussen het constateren van de besmetting en ernstige klachten waarmee je in het ziekenhuis terecht kunt komen’’, stelt een woordvoerder van gezondheidsdienst RIVM. Dus dat het huidige aantal mensen dat is opgenomen de komende twee weken niet verder gaat dalen ‘zou heel goed kunnen.

Operaties uitgesteld

 

Het aantal coronapatiënten in ziekenhuizen nam vrijdag nog wel af: in totaal lagen er vrijdag 1961 besmette mensen in het ziekenhuis, 69 minder dan donderdag. Van de opgenomen mensen lagen er 547 op de IC, acht minder dan donderdag.Dat betekent nog altijd dat een deel van de reguliere zorg niet wordt verleend: in het Nijmeegse Radboudumc bijvoorbeeld, worden nog steeds veel operaties uitgesteld om personeel vrij te spelen voor de coronapatiënten en de ic niet verder te belasten met mensen die na een operatie even intensieve zorg nodig hebben.

Bezorgd

Premier Rutte is bezorgd over de coronacijfers van de laatste dagen. Als het aantal besmettingen de komende weken niet verder omlaag gaat, kunnen coronamaatregelen in december niet worden versoepeld, waarschuwde hij tijdens de wekelijkse persconferentie. ,,We zien op dit moment het aantal ziekenhuisopnames nog steeds dalen, maar dat geldt zeker niet voor het aantal besmettingen.In de regio waarin De Gelderlander verschijnt werd vrijdag in Overbetuwe en Winterswijk zelfs het hoogste aantal van de afgelopen twee weken geturfd. Opvallend was dat ook in Ede, Arnhem en Neder-Betuwe al weer meerdere dagen relatief veel positieve testen zijn.lees meer op bron:https://www.gelderlander.nl/westervoort/het-kon-wel-eens-gedaan-zijn-met-de-daling-de-coronacijfers-stijgen-vaak-al-weer-en-flink-ook~a056d599/

De corona-app is beschikbaar ga jij hem downloaden? klik hier 

Heeft u klachten zoals verkoudheid, hoesten, verhoging of plotseling verlies van smaak en geur? 

Bel 0800-1202 en maak een afspraak voor een test. 

Houd uw burgerservicenummer (BSN) bij de hand. Ga naar website

Dit telefoonnummer is dagelijks bereikbaar van 8:00 tot 20:00 uur.

meer informatie vindt u op de website RIVM https://www.rivm.nl/

Coronavirus.nl Startpunt voor informatie over Covid-19

Coronalocatie laat op elke plek in Nederland zien hoe het coronavirus zich de voorbije week ontwikkeld heeft. www.coronalocatie.nl

Dashboard coronavirus https://coronadashboard.rijksoverheid.nl/

 


«   »