overloon nieuws

Home » regionieuws » vaccinatie tegen het coronavirus

vaccinatie tegen het coronavirus

Gepubliceerd op 4 januari 2021 om 11:13

Op vrijdag 8 januari start GGD Hart voor Brabant met het vaccineren tegen het coronavirus vanuit één locatie die zo centraal mogelijk in het hele verzorgingsgebied ligt. In totaal wordt er vanaf 18 januari vanaf 25 locaties in Nederland gevaccineerd. De GGD’en zijn momenteel druk bezig met alle voorbereidingen.

De eerste groepen die in aanmerking komen voor een vaccinatie zijn medewerkers van verpleeghuizen, gevolgd door medewerkers uit de gehandicaptenzorg, wijkverpleging en WMO-ondersteuning. Vanaf 4 januari worden de medewerkers via hun werkgever uitgenodigd. In de uitnodiging staat beschreven hoe een afspraak gemaakt kan worden. Wie een uitnodiging ontvangt, kan telefonisch een afspraak maken. In een later stadium kan dat ook digitaal.

Zorgmedewerkers kunnen zelf kiezen bij welke van de 25 GGD-locaties zij een vaccinatie krijgen. Voor Brabant is gekozen voor locaties in:

  • Veghel: in een voormalig distributiecentrum aan de Amert 605 in Veghel
  • Breda: in het ziekenhuis van Amphia aan de Langendijk in Breda
  • Eindhoven: in het Indoor Sportcentrum Eindhoven aan de Theo Koomenlaan

Kijk hier voor een overzicht van de vaccinatielocaties.

De vaccinatie met het vaccin van BioNTech/Pfizer bestaat uit 2 prikken. Tussen de 2 inentingen zit 3 weken. Uiteindelijk komt iedereen aan de beurt. Mensen hoeven hier zelf niets voor te doen. Zodra een groep aan de beurt is, krijgt deze bericht.

 

 

MEER INFORMATIE OVER VACCINATIE

  • Alle informatie over vaccinatie vind je op de website van de Rijksoverheid.
  • Voor vragen over het coronavaccin kun je contact opnemen met het landelijke informatienummer  0800-1351. 
  • Heb je een kwetsbare gezondheid en heb je vragen over jouw specifieke situatie in relatie tot het vaccin? Neem dan contact op met jouw huisarts.

 

meer informatie vindt u op bron:https://www.ggdhvb.nl/corona/coronavaccinaties


«   »