overloon nieuws

Home » regionieuws » Venray voorkomt aangekondigde rellen door massale controles

Venray voorkomt aangekondigde rellen door massale controles

Gepubliceerd op 31 januari 2021 om 15:24

Door grootschalige inzet van politie, Mobiele Eenheid (ME) en andere handhavers zijn de voor zaterdagavond aangekondigde rellen in Venray voorkomen. Er waren mensen uit heel land onderweg naar de Limburgse plaats.

De handhavers hielden via een drone overzicht over de situatie. Bij toegangswegen werden negentig wagens staande gehouden en 270 mensen gecontroleerd. Zo'n tachtig personen werden preventief gefouilleerd.De oproep tot aangekondigde rellen gisteren, 30 januari in Venray, hebben niet plaats gevonden.
Er hebben deze dag geen grote incidenten plaats gevonden.

In de voorbereiding is er door de politie Venray veel samen gewerkt met andere organisaties zoals beleidsmedewerkers van de gemeente, beveiliging, afdeling handhaving van de gemeente, Venray Centraal, ondernemers, winkeliers, horeca, jongerenwerk, onderwijs etc.
En zeker belangrijk: bewoners uit Venray en omstreken.
Inwoners die de politie van informatie hebben voorzien, ons adviseerden en/of meldingen doorgaven.
Mensen die net zoals wij willen dat deze ongeregeldheden niet gaan plaatsvinden. Niet in Venray, maar ook niet op andere plaatsen.
Top voor de ontvangen informatie en meldingen.

Sinds de avondklok van kracht is zijn er meer politieagenten in geheel Nederland in dienst om de corona maatregelen, zoals de avondklok te handhaven. Zo ook bij de politie Venray-Gennep.

Gisteren is er in Venray vanuit de politie opgeschaald. Zo waren alle wijkagenten van Venray in dienst, aangevuld met meerdere politie agenten van de basiseenheid Venray Gennep.
Interne politiediensten zoals leden van de Mobiele Eenheid, hondengeleiders, dronepiloot en de informatiediensten hebben ons hierbij ondersteund.
Met deze diensten in samenwerking met de BOA'S en beveiliging is het rustig gebleven. Veel voertuigen en mensen zijn gecontroleerd. Enkele personen zijn, middels de op dit moment van kracht zijnde noodverordening, op aanwijzing van de politie gevorderd de gemeente te verlaten.

Politie Venray is blij dat heel veel mensen gevolg hebben gegeven aan de oproep: Blijf Thuis.

Politie Venray-Gennep blijft alert, waakzaam en dienstbaar en wij verzoeken mensen die berichten tegen komen om te gaan rellen dit dan ook meteen door te geven aan de politie.
Telefoon 0900-8844.

Meld Misdaad Anoniem

0800 - 7000 (gratis)
Meld Misdaad Anoniem is geen onderdeel van de politie.

SAMEN STERK

Bron:https://www.facebook.com/PolitieVenrayGennep/ 

lees ook Noodverordening van kracht in Venray

De afgelopen dagen roepen onbekenden op om zaterdag 30 januari in Venray te komen relschoppen. Politie Venray-Gennep, gemeente en hulpdiensten hebben niet stilgezeten en voorzorgsmaatregelen getroffen. Burgemeester Luc Winants heeft een noodverordening uitgevaardigd klik op de link voor meer info https://www.overloonnieuws.nl/regionieuws/593048_noodverordening-van-kracht-in-venray


«   »