overloon nieuws

Hoe energiezuinig zijn woningen in Boxmeer?

Gepubliceerd op 4 februari 2021 om 16:28

Woningen in Boxmeer hebben een gemiddeld energieverbruik, dat blijkt uit onderzoek van www.energielabelprijzen.nl dat de gegevens van Klimaatmonitor Nederland analyseerde. Op dit moment heeft 53,0% van de woningen een geldig energielabel. Daarvan beschikt 75,0% over een “groen” label (A, B of C). Dat is meer dan het landelijke gemiddelde van 70%.

75,0% van de huizen in Boxmeer heeft een groen energielabel

Op dit moment heeft 75,0% van de woningen in Boxmeer een groen energielabel. Dat betekent dat deze woningen beschikken over een label A, B of C. Deze woningen hebben een redelijk tot zeer laag energieverbruik dankzij een zuinige HR-ketel, goede isolatie en eventueel zonnepanelen. Landelijk gezien heeft 70% van de woningen een groen energielabel. Hiermee scoort Boxmeer beter ten opzichte van de rest van Nederland.

 

1.093 woningen (16,6%) hebben zelfs het meest zuinige energielabel A, landelijk is dat 24%. Het meest voorkomende energielabel in Boxmeer is label C. 158 woningen (2%) hebben het meest onzuinige energielabel G, landelijk gezien is dat 4%.

 

Hoe zijn de energielabels verdeeld in deze gemeente?

  • 1.093 woningen (16,6%) hebben energielabel A: zeer laag energieverbruik
  • 1.251 woningen (19,0%) hebben energielabel B: laag energieverbruik
  • 2.598 woningen (39,5%) hebben energielabel C: redelijk laag energieverbruik
  • 834 woningen (12,7%) hebben energielabel D: gemiddeld energieverbruik
  • 418 woningen (6,3%) hebben energielabel E: redelijk hoog energieverbruik
  • 233 woningen (3,5%) hebben energielabel F: hoog energieverbruik
  • 158 woningen (2%) hebben energielabel G: zeer hoog energieverbruik

Wat is het energielabel?

Vanaf 2008 is het definitief energielabel verplicht bij oplevering, verkoop of verhuur van een woning. Per 1 januari 2021 is de methode waarop het energielabel bepaald wordt gewijzigd. Dit houdt in dat woningeigenaren vanaf dit jaar een afspraak moeten maken met een energieadviseur. Deze deskundige komt thuis langs, neemt de woning op en berekent hoeveel energie er nodig is voor verwarming, warm water, ventilatie en koeling van de woning en hoeveel van deze energie uit duurzame bronnen komt. Vervolgens wordt het energielabel vastgesteld en definitief geregistreerd. Het energielabel is 10 jaar geldig vanaf de registratiedatum.


«   »