overloon nieuws

Boswandeling Met Verhaal Smaakt Naar Meer

Gepubliceerd op 29 mei 2021 om 19:03

In het voorjaar kun je tijdens een boswandeling  interessante ervaringen opdoen als je goed rondkijkt Kijk naar de grond, de struiken, de bomen, de vogels en luister naar allerlei geluiden in het bos.

Zie wat er voor verschillende kasten in de bomen hangen en waarvoor deze dienen. Er is veel te zien en te beleven In gras groeien paardenbloemen, waar je gelei van kunt maken.

Een mierenhoop komt tot leven met de warme zon erop. Houd je hand een paar cm boven de hoop en de mannetjes mieren spuiten mierenzuur op je hand, ruik maar eens De groene specht smult graag van de mieren en hun eieren Een voet van de boom is helemaal kapotgemaakt door spechten die daar boktorren en andere beestjes opzoeken om op te eten.

Achter de bast van een dode boom zitten insecten voor spechten boomklevers en andere vogels. Een mooi rond gat wordt door de specht in de boom gemaakt om een nest te maken, soms nemen andere holbewoners het nest in gebruik Een kast met smalle spleet hoog in de boom dient als zomerverblijf voor de vleermuis, lekker warm als het jonge vleermuisje half juni wordt geboren In de winter houden vleermuizen hun winterslaap in een donkere vochtige kelder die minimaal 4 gr C blijft zodat ze niet bevriezen In het St. Anthonisbos en natuurlijk ook ergens anders kun je dit en nog veel meer vinden

Veel plezier Jac

Foto’s  Jac website  Jac www.creajac.nl Facebook https://nl-nl.facebook.com/jac.decock 

 


«   »