overloon nieuws

Home » regionieuws » acteur Mike Weerts roept op: ‘Word Cultheld en help de Brabantse cultuur’

acteur Mike Weerts roept op: ‘Word Cultheld en help de Brabantse cultuur’

Gepubliceerd op 29 mei 2021 om 19:48

Dat het niet goed gaat met de cultuur, hoeven we niet onder stoelen of banken te steken, vindt acteur Mike Weerts. Hij komt daarom in actie en bedacht samen met zijn compagnons de campagne ‘Word ook een Cultheld.de initiatiefnemers, acteur Mike Weerts. Ik vind dat als je in Brabant woont, dan bende in principe al een cultheld.

Word ook een Cultheld: doneer of maak hier zelf een ludieke actie aan om jouw vrienden, familie, collega’s en achterban te mobiliseren. We hebben tot 5 juni om minimaal 1 miljoen euro op te halen bij inwoners en bedrijven uit Brabant. Dankzij jouw bijdrage kunnen Brabantse zelfstandige makers straks via Kunstloc Brabant 4 tot 8 duizend euro aanvragen zodat zij allerlei mooie dingen kunnen maken tijdens de komende “Brabantse Zomer”. Zo steunen we onze hard geraakte culturele sector en zorgen we samen voor een Brabantse zomer vol creativiteit, beleving en gezelligheid.

In de Brabantse cultuursector zijn zo’n vijftienduizend zzp-ers en kleine ondernemers actief. Door corona zagen velen van hen de inkomsten verdampen omdat hun opdrachtgevers de deuren moesten sluiten of activiteiten zoals theaterfestivals, muziekevenementen, exposities en shows werden geannuleerd. Gaan we ze vragen hun heil ergens anders te zoeken of gaan we ze vragen te blijven maken? Zodat onze weekenden, zomers en vrije momenten verrijkt blijven. Zodat de Brabantse cultuur, waar we zo van houden, haar rug kan rechten en kan doen waar ze goed in is.

Iedere Brabantse maker kan straks een beroep doen op het opgehaalde geld. Dit geld wordt toegekend aan makers die financiële hulp kunnen gebruiken bij het organiseren van publieke evenementen voor ons. Word ook een Cultheld door te doneren en draag direct bij aan een fantastische zomer!

Check www.wordookeencultheld.nl voor meer info

Doneer nu 

Tekst loopt door onder de Instagrampost


«   »