overloon nieuws

Pluim voor je Hart. Meer veerkracht, minder stress en betere gezondheid

Gepubliceerd op 15 juli 2021 om 19:47

Meer focus – betere slaap – meer rust – minder (faal)angst – positiever gestemd – meer energie

Met wetenschappelijk bewezen technieken en biofeedback bied ik persoonlijke ondersteuning om de energiebalans tussen hart, hersenen en lichaam te herstellen. (biofeedback = dat je op een beeldscherm en/of app op je telefoon  met een soort hartslagmeter aan je oorlel een terugkoppeling krijgt te zien wat er in je lijf gebeurt)                                                        Een harslagfrequentie die niet voldoende varieert en gekoppeld is aan stress en angst kun je lichamelijke klachten krijgen als hoge bloeddruk, hyperventilatie, hoofdpijn, vermoeidheid en maagdarm klachten.

 

Inzicht in je stressniveau ( ook al denk je geen stress te hebben), ademhaling en stressreacties. Veel mensen ademen onbewust niet goed.  We kijken waar energie lekt en hoe dit opgeladen kan worden. Ik maak gebruik van een persoonlijk op maat gemaakt actieplan met bruikbare tools die van elke stresssituatie groot of klein en ook onopgemerkt toe te passen zijn. 

 

Oplopende stress is vaak de onderliggende oorzaak van onze dagelijkse uitdagingen zoals onrustig gevoel, kort lontje, depressie, gebrek slaap, ziekte etc.                                             Verhogen van je hartcoherentie helpt je om stress en angst te voorkomen en te verlichten terwijl je emotioneel in balans brengt, wat zorgt voor een betere focus in je werk, prive en sport.

 

Omdat ik ook  als IC-verpleegkundige werk waar relatief veel mensen komen door “ongezond gedrag” (roken, alcohol, drugs, te weinig bewegen en ongezond eten) mede door stress wat volksziekte nr. 1 is, wil en kan ik mijn steentje bijdragen. Dus ook preventief! Daarnaast zie ik ook veel problemen bij herstel van een ziekenhuisopname en ervaren mensen veel angst om zich weer veilig te voelen in hun eigen lichaam. Ook voor naasten is het vaak een stressvolle onzekere periode. Angst om je leven weer goed op te pakken bijv. na een hartinfarct, maar ook bij depressieve klachten. 

 

Een training bestaat uit 7 sessies die je evt ook samen met je partner of kind kunt volgen.

# inzicht in je energiebalans, je stressniveau

# je leert je eigen stress managen

# kijken naar je ademhalingspatroon

# je leert tools en technieken om beter om te gaan met spannende situaties

# persoonlijk actieplan

 

Ik vind het fijn mensen op een persoonlijke manier te helpen en gun iedereen een Pluim voor zijn Hart. Kijk gerust voor verdere info op mijn website www.pluimvoorjehart.nl  of neem gerust contact op dan kijken we samen naar de mogelijkheden en wensen en kunt u vrijblijvend bekijken of dit u kan helpen. Mijn praktijk is in Westerbeek, maar ik kom ook graag bij u thuis.

 

Facebook : pluimvoorjehart

Instagram: pluimvoorjehart

LinkedIn:  Marian Verhoeven pluimvoorjehart. 


«   »