overloon nieuws

Inloopmiddag ontwerp bestemmingsplan Burgemeester Verkuijlstraat / Bakelgeert en omgeving

Gepubliceerd op 13 juli 2021 om 20:10

Op het terrein aan de Bakelgeertstraat en Burg. Verkuijlstraat in Boxmeer is zaterdag 24 juli van 13.00 tot 16.00 een inloopmiddag. 

Hier kunt u het ontwerpbestemmingsplan voor de woningbouw en de verdere inrichting van de omgeving bekijken en vragen stellen aan medewerkers van de gemeente. Vanwege de nog geldende coronamaatregelen moeten we u vragen u vooraf aan te melden op www.boxmeer.nl/aanmelden. Dit kan tot en met woensdag 21 juli.

 

Het bouwplan Bakelgeert voorziet in 36 sociale huurappartementen van Mooiland, 4 tiny houses, 23 koopwoningen en 22 koopappartementen. Daarnaast zijn er klimaatbestendige aanpassingen gepland, met onder andere wateropvang om overlast te voorkomen bij hevige regenval en veel groen om hittestress tegen te gaan.  Ook de omgeving gaat flink op de schop. Zo worden de straten rondom verkeersveiliger en fietsvriendelijker gemaakt, met onder andere een reconstructie van de Burg. Verkuijlstraat. De fietspaden worden vrijliggend gemaakt en er komt een rotonde ter hoogte van de Koorstraat. De Burg. Verkuijlstraat krijgt met veel bomen het aanzien van een laan.

 

Meer informatie

Het ontwerpbestemmingsplan ligt met ingang van 20 juli 2021 gedurende zes weken ter inzage bij de publieksbalie in het gemeentehuis in Boxmeer. Het ontwerp is in die periode ook te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl

 

Coronamaatregelen

De inloopmiddag wordt buiten gehouden. De aard van de bijeenkomst, met informatie waar je langs kunt lopen en het op anderhalve meter afstand vragen stellen aan medewerkers, maakt het een zogenaamde doorstroomlocatie. Hier mag 1 bezoeker per 5m2 op 1,5 meter aanwezig zijn, vandaar de noodzaak tot vooraf aanmelden. 


«   »