overloon nieuws

Home » regionieuws » Opruimen natuurgebieden na hoog water flinke klus

Opruimen natuurgebieden na hoog water flinke klus

Gepubliceerd op 23 juli 2021 om 15:43

Limburg en Brabant werden afgelopen week getroffen door een watersnoodramp. Het water is gezakt, maar nu wordt de schade pas goed zichtbaar. Straten liggen vol rommel die is meegesleurd door het water. Ook in natuurgebieden is veel rommel achtergebleven. Natuurmonumenten heeft de komende tijd hulp nodig om de troep in natuurgebieden in Limburg en Brabant op te ruimen.

Eerst inventariseren boswachters waar hulp gewenst is en of gebieden weer veilig te betreden zijn. Natuurmonumenten roept publiek op om (nog) niet naar natuurgebieden rond de Maas of beken te komen, ook niet om te helpen met opruimen, het moet eerst veilig zijn. Informatie over data en locaties van de opruimacties worden geplaatst op: www.natuurmonumenten.nl/hoogwateropruimactie.

Afgesloten voor publiek

Veel natuurgebieden die te maken hebben of hadden met hoog water zijn nog afgesloten voor publiek. Boswachters van Natuurmonumenten gaan deze week de terreinen in om te inventariseren of er schade is, of de gebieden weer veilig te betreden zijn en of er bijvoorbeeld kadavers van dieren moeten worden opgeruimd.

Opruimers gevraagd

Als een gebied weer veilig is verklaard, is ook publiek weer welkom. Op dat moment is ook grote behoefte aan vrijwilligers om te helpen bij het opruimen van de achtergebleven rommel. Daarover volgt zo snel mogelijk informatie via www.nm.nl/hoogwateropruimactie. Natuurmonumenten vraagt nadrukkelijk om niet op eigen gelegenheid naar de gebieden te komen, ook niet om op te ruimen. Omwille van veiligheid voor mens en dier vinden opruimacties alleen gecoördineerd plaats.

Kom niet op eigen gelegenheid

Door de overstromingen en hevige regenval zijn de terreinen kletsnat en zompig. Hierdoor kunnen verraderlijke en gevaarlijke situaties ontstaan, bijvoorbeeld door drijfzand en wegtrekkend water. Aan alle bezoekers vragen we uitdrukkelijk om de terreinen niet in te gaan, ook niet via kapotte rasters. Denk aan uw veiligheid, neem geen risico!

Meer informatie vindt u op Bron:https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/maasvallei/nieuws/opruimen-natuurgebieden-na-hoog-water-flinke-klus


«   »