overloon nieuws

Sloop laatste gebouw voormalige school dr. Peelenstraat

Gepubliceerd op 23 juli 2021 om 16:22

Burgemeester Van Soest deed donderdag de aftrap voor de sloop van het laatste gebouw van het voormalige scholencomplex aan de Boxmeerse dr. Peelenstraat.

Foto: Burgmeester Van Soest op het dak van het te slopen pand 

De gemeente is sinds 2018 bezig met de sloop van het complex. Het project liep echter meerdere malen vertraging op doordat diverse vleermuizen en vogels zich in en op de panden hadden gevestigd. Deze diersoorten genieten binnen de Wet Natuurbescherming een strikte bescherming waardoor de werkzaamheden diverse keren zijn stilgelegd.

Inmiddels is de ontheffing voor het laatste gebouw verleend en worden de laatste controlerondes door de begeleidend ecoloog uitgevoerd.

 

Burgemeester Karel van Soest: “Het heeft veel langer geduurd dan we wilden, ook de omwonenden hebben veel geduld moeten hebben. Er is de afgelopen jaren constructief samengewerkt om het project voor elkaar te krijgen. Door de strenge eisen die Wet Natuurbescherming stelt, is het uiterste gevraagd van de flexibiliteit van onze partners. We willen Sloopadviseurs.nl uit Beugen, sloopaannemer Laarakkers en Econsultancy uit Boxmeer, Ad Hoc Security en alle overige betrokken partijen hartelijk danken voor hun begeleiding en inzet”.

 

Volgens de planning is de sloop eind september afgerond. De locatie wordt gereserveerd voor ontwikkelingen op onderwijsgebied en om parkeerproblemen aan de Stationsweg te verlichten.


«   »