overloon nieuws

GGD schaalt vaccinatielocaties af

Gepubliceerd op 3 augustus 2021 om 19:49

Het aantal coronavaccinatieprikken dat per week in Venray. En Boxmeer  worden gezet, neemt af. Veel mensen hebben de tweede prik inmiddels gehad en daarom schaalt de GGD de vaccinatielocaties af.

SLUITING VACCINATIELOCATIES CORONAVIRUS VENRAY EN WEERT

GGD Limburg-Noord heeft de afgelopen maanden ruim 550.000 prikken gezet. Een groot deel van de inwoners in onze regio is gevaccineerd. Hierdoor loopt het aantal te zetten prikken terug. Daarom sluit GGD Limburg-Noord vanaf maandag 9 augustus de vaccinatielocatie in Venray. Vanaf maandag 16 augustus sluit ook de vaccinatielocatie in Weert. Er hoeven geen afspraken verzet te worden. Met het inplannen van afspraken is rekening gehouden met het sluiten van deze locaties. De vaccinatielocaties in Roermond en Venlo blijven open. 

Er zijn steeds minder mensen die nog gevaccineerd moeten worden.  In Nederland is nu van alle 50-plussers ruim 80% gevaccineerd. Het massaal vaccineren is daarmee dus bijna afgerond. GGD Limburg-Noord heeft daarom minder capaciteit en locaties nodig. Bij het besluit om vaccinatielocaties te sluiten wordt landelijk gekeken wat de beste spreiding van locaties is. Daarom is besloten om de locaties in Venray en Weert te sluiten. 

Vaccineren op maat

Nu het massaal vaccineren bijna is afgerond gaat GGD Limburg-Noord meer vaccineren op maat. Dat wil zeggen dat er meer kleine vaccinatielocaties openen in wijken waar de vaccinatiegraad lager is. Een voorbeeld hiervan is de pop-up vaccinatielocatie in Roermond. Of de GGD richt zich op bepaalde doelgroepen zoals het vaccineren van internationale werknemers.  

Vrije inloop

Het is nog mogelijk om op alle locaties (Venray, Weert, Roermond en Venlo) gebruik te maken van de vrije inloop. Dit geldt voor personen die nog geen eerste afspraak hebben. Zij kunnen zonder afspraak terecht op deze vier vaccinatielocaties. In Venray is de vrije inloop nog tot en met zondag 8 augustus. En in Weert kan vrije inloop nog tot en met zondag 15 augustus. De afspraak voor de tweede prik wordt dan in Venlo of Roermond gepland. Meer informatie vindt u op https://www.ggdlimburgnoord.nl/nieuws

 

VANAF SEPTEMBER BOUWEN WE STAP VOOR STAP VACCINATIELOCATIES AF (vanaf 1 september de vaccinatielocaties in Boxmeer) 

GGD Hart voor Brabant vaccineert op dit moment ruim 90.000 mensen per week op acht locaties in onze regio. De komende weken loopt het aantal prikken per dag terug, omdat we dan een groot gedeelte van de inwoners (in ieder geval voor de eerste keer) hebben gevaccineerd. Doordat vanaf augustus het aantal vaccinaties per week afneemt, hebben we minder capaciteit en locaties nodig.

 

Langer open voor jonge doelgroep

GGD Hart voor Brabant heeft er voor gekozen om alle locaties langer open te houden dan in veel andere GGD-regio’s. Dat doen we om snelheid te kunnen blijven maken en ook voor de jongere doelgroep de reisafstand beperkt te houden. De inzet is om alle 12- tot en met 17-jarigen die dat willen op al onze acht locaties zowel hun eerste als tweede prik te geven voordat het nieuwe schooljaar begint.

Planning sluiting locaties

We bouwen vanaf 1 september het aantal locaties af, zodat we efficiënt kunnen blijven vaccineren en personeel optimaal kunnen inzetten. Daarom sluiten vanaf 1 september de vaccinatielocaties in Boxmeer en Den Bosch. Vanaf 15 september volgt de vaccinatie locatie in Berghem, gemeente Oss. Een week later, op 22 september sluit de vaccinatielocatie in Uden. Weer een week later op 30 september sluiten de vaccinatielocaties in Boxtel en Tilburg. Daarmee concentreert GGD Hart van Brabant vanaf 30 september het vaccineren op de locaties Veghel en Waalwijk.

Kleinschalig en dichtbij

Naast het vaccineren in grootschalige vaccinatielocaties zet GGD Hart voor Brabant sinds vorige week in op een wijkgerichte aanpak. Dit gebeurt met name in de wijken waar het aantal mensen dat gevaccineerd is achterblijft. Om de drempel te verlagen kunnen inwoners in hun eigen omgeving een prik halen of meer informatie krijgen over coronavaccinatie. Therese Claassen, directeur publieke gezondheid legt uit: “We blijven flexibel inspelen op de situatie. Zo kijken we samen met de gemeenten uit onze regio waar er kleinschalig, laagdrempelig en dichtbij gevaccineerd kan worden. Zo krijgt iedereen die dat wil, de kans om zich te laten vaccineren tegen corona. Meer informatie vindt u op https://www.ggdhvb.nl/nieuws

 


«   »