Verdere ontwikkeling Health Campus door Necron Group AG

Gepubliceerd op 13 november 2021 om 10:42

Necron Group AG heeft een perceel van 1,7 hectare op de Health Campus in Boxmeer gekocht en heeft een optie op gefaseerde koop van in totaal zo’n 9,5 hectare. Hiermee zijn alle percelen van de gemeente op de Health Campus verkocht of in optie. 

Necron wil het gebied vervolgens gefaseerd onder de projectnaam Apollo gaan ontwikkelen. Er wordt daarbij onder andere gedacht aan een (zorg-)hotel, educatie, concept van zorgaanbieders, revalidatie en huisvesting voor organisaties gericht op preventie, innovatie en research & development.

 

Peter Stevens, wethouder Ruimte en Economie: “Dit is een buitengewoon positieve ontwikkeling. Voor de Health Campus, die een passende  invulling krijgt, maar zeker ook voor Boxmeer en de gemeente Land van Cuijk wat werkgelegenheid en economische vooruitzichten betreft.”

 

Gerard van Liempt, CEO Necron Group AG: “ Necron is enthousiast over deze acquisitie en verheugd een bijdrage te mogen gaan leveren aan de sterke ontwikkeling van Boxmeer en van maatschappelijk vastgoed in Nederland. De Health Campus heeft met het bestaande Maasziekenhuis Pantein een unieke positie om in Boxmeer de verschillende clusters van de Health Campus onder te brengen en door middel van synergiën tussen de clusters, de Health Campus tot een succes te ontwikkelen. Verder met meer dan 10 miljoen inwoners binnen een reistijd van 1 uur, in zowel Nederland als Duitsland, bestaat er een goede basis voor een evenwichtige Health Campus, dat een significante bijdrage zal leveren aan de groei van arbeidsplaatsen. 

 

Voor de percelen van de Health Campus bestaat een concept Masterplan dat voorziet in een ontwikkeling van 14 gebouwen met circa 150.000 m².  De ontwikkeling is opgedeeld in fases, waarbij naar verwachting eind 2022 de bouw van de 1e fase zal starten.