burgervaders van Land van Cuijk bezoeken grote Pietenhuis

Gepubliceerd op 13 november 2021 om 17:13

De burgemeesters lieten hun beste acteerwerk zien. "Het was bijzonder om mee te doen", zegt Karel van Soest, burgemeester van Boxmeer. Hij was net als de burgervaders van Cuijk, Mill en Sint Hubert, Grave en Sint Anthonis dinsdagavond ook al te zien in het Sinterklaasjournaal. De vijf gemeenten worden op 1 januari samengevoegd.

Stoeien
"We hadden ons vanwege die samenvoeging aangemeld en zijn uitgekozen. We hadden allemaal een bordje met onze huidige gemeentenaam bij", legt hij uit. Die werden daar achtergelaten. "En we kregen van de Sint een nieuw bordje.

Schermafbeelding2021-11-13om164129-2.png

We moesten nog even stoeien wie van de vijf die mocht hebben, maar dat is niet uitgezonden", zegt Van Soest.

Terwijl de opnames van dinsdagavond een paar keer over moesten omdat er een auto langskwam of vliegtuig overkwam, moest voor de opnames van zaterdag alles in één keer goed zijn. "Ik ben tevreden over het resultaat. We hebben er al heel veel reacties op gekregen. Ik heb de uitzending net gezien", zegt Van Soest. "Het was een goede promotie van de nieuwe gemeente."

In totaal mochten dertig Nederlandse burgemeesters op bezoek bij de Sint. En dan was er ook nog de Bredase Klaas Dijkhoff, met een hoofdrol als burgemeester van het fictieve Lazerom. "Brabant was goed vertegenwoordigd", vindt Van Soest. Lees meer op bron:https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/3989260/sinterklaasjournaal-met-brabantse-burgemeesters-en-kinderen-erg-leuk

Landelijke intocht gemist? Terugkijken? Klik hier