Aan wie geef jij jouw stem? Doe de StemWijzer!

Gepubliceerd op 15 november 2021 om 16:55

Op woensdag 24 november zijn de herindelingsverkiezingen voor de nieuwe gemeente Land van Cuijk. Op 24 november kun je van 7.30 tot 21.00 uur terecht in alle stembureaus van de vijf gemeenten. Op 22 en 23 november zijn ook al een beperkt aantal stembureaus open. Zo kun je altijd gaan stemmen op een moment dat het jou het beste uitkomt. 

Hoe weet ik nou aan wie ik mijn stem moet geven?

Denk goed na over wie of welke partij jou de komende vier jaar mag vertegenwoordigen. Wat vind je belangrijk? Bij wie heb je een goed gevoel? Via de StemWijzer kan je kijken welke partij/partijen het beste bij jou passen.  

Waarom zijn er nu verkiezingen?

De gemeenten Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint Hubert en Sint Anthonis vormen vanaf 1 januari 2022 de gemeente Land van Cuijk. Als grootste gemeente van Brabant staat de gemeente Land van Cuijk bijzonder sterk in de regio. Dat biedt veel kansen voor het gebied en iedereen die er woont of werkt. Maar hoe ga je met die kansen om? Daarover gaat de nieuwe gemeenteraad en die wordt op 24 november a.s. door jou gekozen!

Waar gaat mijn gemeenteraad eigenlijk over?

De gemeenteraad is het hoogste bestuursorgaan in de gemeente en gaat dus over enorm veel zaken die jouw leefomgeving beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan woningbouw, gezondheidszorg, onderwijs, duurzaamheid en zelfs de hoogte van belastingen. Raadsleden bepalen de belangrijkste punten van het beleid van de gemeente. En ook niet onbelangrijk: ze bepalen hoe het budget verdeeld wordt en waarop wel of niet geïnvesteerd wordt. Lees meer op bron:https://gemeentelandvancuijk.nl/nieuws/aan-wie-geef-jij-jouw-stem-doe-de-stemwijzer

Vanaf 1 januari 2022 vormen de gemeenten Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint Hubert en Sint Anthonis samen de nieuwe gemeente Land van Cuijk. 

Een nieuwe gemeente vraagt ook om een nieuwe gemeenteraad. Hiervoor zijn tussentijdse verkiezingen nodig. De zogenaamde ‘herindelingsverkiezingen’. De herindelingsverkiezing voor gemeente Land van Cuijk wordt gehouden op woensdag 24 november 2021.

Op de volgende pagina's vindt u meer informatie:

Contact

Met vragen over de organisatie van de verkiezingen kunt u terecht bij: verkiezingen@boxmeer.nl
andere vragen kunt u stellen via griffie@landvancuijk.nl. 

Meer informatie vindt u op https://gemeentelandvancuijk.nl/index.php

Terugkijken bijeenkomst kandidaatstelling

Op 11 oktober vond de kandidaatstelling voor de gemeenteraadsverkiezingen van de nieuwe gemeente Land van Cuijk plaats. In de avond was er een bijeenkomst in de Schouwburg in Cuijk om de start van deze bijzondere verkiezingsperiode te markeren, gepresenteerd door twee oud-leerlingen van ROC De Leijgraaf. Tijdens de partijpresentatie in de Schouwburg reageerden de lijsttrekkers van de partijen op verschillende stellingen. Ook kwamen de twee jongste kandidaten van de komende verkiezingen aan het woord. De hele avond is terug te kijken: hier onder