overloon nieuws

Vliegbewegingen boven De Peel

Gepubliceerd op 6 april 2022 om 19:14

Van maandag 11 t/m donderdag 14 april wordt er gevlogen boven de Peel. De training staat in het teken van het aanvragen van luchtsteun. De militairen op de grond leggen met deze oefening een eindexamen af. foto Copyright © Koninklijke Luchtmacht 

De militairen die luchtsteun aanvragen noemen we ook wel Joint Terminal Air Controllers (JTAC). De JTAC is een gekwalificeerde operator die in staat is om, vanuit een vooruitgeschoven positie , gevechtsvliegtuigen, aanvalshelikopters en bewapende UAV’s aan te sturen boven het inzetgebied. De JTAC wordt vaak gezien als een missie essentiële functie vanwege het belang van luchtsteun bij hedendaagse Speciale Operaties.

De militairen volgen de opleiding tot Joint Terminal Air Controller bij de School Grond-Lucht Samenwerking. In totaal worden er meerdere JTAC'ers gekwalificeerd in week 15 en leggen hiervoor een eindexamen af in een levensecht scenario.
 

Er wordt gevlogen met F-16, F-35, L-39 Albatros of Apache gevechtshelikopter.

 

Vliegbewegingen:

Maandag    11 Apr    12.00 - 17.30 uur
Dinsdag      12 Apr    10.30 - 17.30 uur 
Woensdag  13 Apr   09.30 - 15.30 uur 
Donderdag 14 Apr   09.30 - 15.30 uur

 

Operationele maar ook klimatologische omstandigheden kunnen er voor zorgen dat oefeningen anders verlopen dan vooraf aangekondigd.

 

Klacht geluidsoverlast vliegtuig of helikopter
Defensie streeft ernaar met zijn vliegtuigen en helikopters niet meer geluid te veroorzaken dan strikt nodig. Het is alleen niet mogelijk om iedere vorm van geluid te voorkomen.

 

Klacht indienen
Voor klachten over militair vliegverkeer kunt u het online klachtenformulier gebruiken.

Informatie vooraf
Wanneer mogelijk laat Defensie vooraf weten welke militaire vliegbewegingen afwijken van de gebruikelijke vluchten. Deze informatie staat op de pagina Vliegbewegingen.


«   »