overloon nieuws

Gemeentenieuws

Gepubliceerd op 25 mei 2022 om 19:47

Nieuws en informatie van de gemeentes Boxmeer, Cuijk, Grave, St. Anthonis en Mill & St. Hubert uit het Land van Cuijk.

Stimuleringsproject laat kinderen laagdrempelig kennismaken met sport en cultuur

Land van Cuijk blijft samenwerken met Sjors Sportief en Sjors Creatief

 

Sjors Sportief en Sjors Creatief zijn niet meer weg te denken in de gemeente Land van Cuijk. Die twee zijn de boegbeelden van het gelijknamige sport- en cultuurstimuleringsproject dat in 2013 van start ging. Het project maakt het voor kinderen mogelijk om op een laagdrempelige en vaak gratis manier kennis te maken met de sportverenigingen en cultuurinstellingen in Cuijk. 

 

Dansen, hockey, judo, turnen, boksen… Dankzij Sjors Sportief kunnen basisschoolleerlingen in Land van Cuijk sinds 2013 vrijblijvend ontdekken welke sport het beste bij ze past. Ook kunnen ze hun creatieve talenten leren kennen, maar dan met Sjors Creatief. Aan zijn hand kunnen kinderen zich namelijk inschrijven voor onder andere proeflessen tekenen, schilderen, koken en muziek maken.

 

Kennismaken met sport en cultuur

Sjors Sportief en Sjors Creatief zijn een initiatief van de gemeente Land van Cuijk in samenwerking met de regionale sportverenigingen, cultuurorganisaties en andere activiteitenaanbieders. “Als gemeente vinden we het belangrijk dat zoveel mogelijk kinderen kennis kunnen maken met sport en cultuur. Sjors maakt het voor basisschoolleerlingen mogelijk om het veelzijdige aanbod aan sport- en cultuuractiviteiten in onze gemeente te ontdekken. Zónder dat ze daarbij meteen ergens lid hoeven te worden.”

 

De Sjors-formule

In ruim 150 gemeentes in Nederland heeft de Sjors-formule zich al bewezen. Een gebruiksvriendelijk digitaal inschrijfsysteem zorgt ervoor dat kinderen zich heel eenvoudig – en vaak gratis – kunnen inschrijven voor proeflessen bij een sportvereniging of cultuurinstelling. Tegelijkertijd biedt het de aanbieders van sport en cultuur een uitgelezen kans om nieuwe, jonge leden aan zich te binden.

 

Proeflessen en activiteiten aanmelden

Het aanbod wordt aan het begin van het schooljaar gepresenteerd in het Sjorsboekje, dat leerlingen van groep 1 tot en met 8 van alle basisscholen in Land van Cuijk ontvangen. “Om de kinderen een zo veelzijdig mogelijk aanbod te bieden, roepen we sportverenigingen en cultuurinstellingen op om zich bij dit mooie project aan te sluiten. “Op de website www.sjorssportief.nl kunnen aanbieders hun proeflessen en activiteiten heel eenvoudig aanmelden. Hopelijk doen ze dat de komende weken massaal, zodat we dit project met elkaar tot een groot succes kunnen maken.”

 

Help de bijen in Land van Cuijk! Gratis bijenmengsel

 

De Nederlandse wilde bijen zijn in gevaar, de helft van alle soorten is bedreigd. En dat terwijl bijen heel belangrijk zijn voor onze natuur en de voedselvoorziening. Om de bedreigde wilde bijensoorten en andere bestuivers een handje te helpen, kun je vanaf deze week bij de balies van het gemeentehuis in Cuijk, Boxmeer en in de bibliotheken in onze gemeente gratis een zakje meerjarig bijenmengsel meenemen. Met meer bloemen help je onze bijen!


Wethouder Antoinette Maas: “Met meer bloemen maken we de leefomgeving van de wilde bij weer een stukje aantrekkelijker. Als je toch in de buurt bent, neem dan tegelijk een zakje bijenmengsel mee: groen maken we tenslotte samen.”

Zijn je bloemen uitgekomen? Deel het bloeiende resultaat op onze Facebookpagina (www.facebook.com/gemeentelvc). De vijf mooiste foto’s belonen we met een bijenhotel voor eigen tuin. 

 

 

 

 

Afvalinzameling rond de feestdagen

Op de feestdagen Hemelvaart en Pinksteren wordt er geen afval ingezameld. Ook de (mini)milieustraten zijn deze dagen gesloten. 

 

Het inzamelen van het afval op deze dagen wordt op de volgende dagen ingehaald:

 • Zaterdag 28 mei wordt het afval ingezameld in plaats van donderdag 26 mei (Hemelvaart)
 • Zaterdag 4 juni wordt het afval ingezameld in plaats van maandag 6 juni (Pinksteren)

 

Download de AfvalApp

Wil je een melding ontvangen bij het wijzigen van inzameldagen? Download dan de AfvalApp. De AfvalApp is heel handig. Je ziet direct wat, waar en wanneer wordt opgehaald. En je krijgt ook alle relevante wijzigingen door via een pushbericht. Het downloaden van de AfvalApp kan via de Playstore of via de Appstore. Meer informatie over afval vind je ook op  www.gemeentelandvancuijk.nl/afvalinzameling.

 

Muziekspektakel Eldorado: 27-28-29 mei op Landgoed De Barendonk in Beers

Reserveer uw kaarten via www.eldorado2022.nl.


Het leven is mooi en als ’t even kan, lopen we achter de muziek aan. Zijn we niet allemaal op zoek naar ons eigen Eldorado? Ondertussen kennen we ook steeds meer andere

verhalen over het platteland: onveiligheid voor de boeren, drugslabs in schuren. Wat

gebeurt daar eigenlijk en wat trekken we ons daarvan aan? Vanaf 13 mei toert de

muziektheatervoorstelling Eldorado langs vijf boerenlocaties in Brabant. In het weekend van 27, 28 en 29 mei is Landgoed De Barendonk in Beers de locatie.

 

Leven op het platteland

Eldorado is een opgewekt stuk over een boerenfamilie die de uitdagingen van het leven op het

platteland in 2022 ervaart. Over de problemen van de boeren, over de leegstand die oprukt en de

gevaren die daardoor ontstaan. In het stuk zien we; de crimineel, de boer, zijn familie en de overheid,

met als speciale gast de burgemeester. De voorstelling laat -op soms hilarische wijze- zien hoe

verwevenheid tussen onder- en bovenwereld ontstaat en hoe dicht ondermijning ons allen op de

huid zit. De grote vraag is: In wat voor Brabant willen wij leven?


150 muzikanten per gemeente

In deze groots opgezette muziektheatervoorstelling spelen lokale fanfares en koren een belangrijke

rol. Per gemeente doen zo’n 150 amateurmuzikanten mee uit alle soorten muziekverenigingen:

fanfares, harmonieën, brassbands, kerkkoren, feestbands, accordeon-orkesten. Aan de voorstellingen in Beers (gemeente Land van Cuijk) nemen onder andere deel Muziekvereniging Juliana uit Haps, Muziekvereniging Vicinia uit Vianen en het Smartlappenkoor Goei Volluk uit Cuijk.

 

Tekst, regie en cast

Eldorado is geschreven door theatermaker Wiske Sterringa, de muziek is van componist Bart van

Dongen. Zij maakten in het kader van het Jeroen Bosch-jaar in vier Brabantse dorpen de

muziektheaterspektakel Fanfari Bombari, ook met een zelfde aantal amateurmuzikanten.

De regie is in handen van Roel Swanenberg. Met zijn grote liefde voor locatietheater is Roel een

perfecte match voor deze voorstelling. Daarnaast zijn Swanenberg en Het Zuidelijk Toneel ook geen onbekenden voor elkaar. Eerder regisseerde hij hier, de met veel enthousiasme ontvangen

voorstelling: Lampenmakers, over de opkomst en opeenstapeling aan veranderingen binnen Philips. 

Een kleine kern van professionele acteurs en een muzikant spelen samen met zo’n 200

amateurmuzikanten per locatie. Björn van der Doelen, zanger/gitarist en ex PSV-er (eerder te zien in De Achterkant van …. Het Zuidelijk Toneel) tekent voor één van de hoofdrollen. Bart Klever, onder andere bekend van Flikken Maastricht en Toneelgroep Amsterdam, neemt de rol van de vader op zich. De moeder wordt gespeeld door Sarah Jonker; zij speelde in onder meer Van God Los, Adam-E.V.A., Grenslanders en bij Het Toneel Speelt en de Toneelmakerij. Luuk Jansen en Fay Verberk maken de cast compleet. Elke voorstelling wordt ondersteund door trombonist en accordeonist Hans Sparla.


Samenwerkingspartners

De vijf gemeenten Rucphen, Hilvarenbeek, Land van Cuijk, Loon op Zand en Bernheze zijn belangrijke

samenwerkingspartners van het team van Eldorado. Ook het ZLTO, de vereniging voor boeren en

tuinders, is partner in de voorstelling. Zij ondersteunt stichting Poon met raad en daad en hielp bij

het vinden van de juist locaties. Samen willen alle deelnemende partners een gesprek op gang

brengen over de veranderde leef- en werkomgeving van de Brabantse boeren.

Eldorado is een initiatief van Stichting Poon in samenwerking met Het Zuidelijk Toneel.

Tickets: €17,50 / kinderen t/m 12 jaar gratis via www.eldorado2022.nl.

 

 Verkeersexamen in Boxmeer

‘Je hand uitsteken dus’

 

De basisschoolleerlingen van de scholen in de regio Boxmeer en Sint Anthonis zijn op woensdag 18 mei jl. in de weer geweest voor het behalen van het praktisch verkeersexamen. Ongeveer 350 kinderen vertrokken vanaf het Raadhuisplein om de route te fietsen. 

Dit verkeersexamen is echt wel belangrijk. De meeste van deze kinderen gaan straks naar de middelbare school fietsen. Je mag bij het praktijkexamen maximaal vijf strafpunten hebben.

Een hand vergeten uit te steken is een strafpunt, maar geen voorrang verlenen of over de stoep fietsen is drie strafpunten. Dat tikt aan. 

 

Vaardigheden op de fiets laten zien is voor een aantal kinderen best spannend. Daar staat tegenover dat de route ruim van te voren grondig verkend kon worden. Daar wordt altijd gretig gebruik van gemaakt. Onderweg kwamen de kinderen ook postende ouders tegen die met een kritische blik de verrichtingen van de deelnemers bekeken. 

Wethouder Willy Hendriks-van Haren kwam bij de start ook kijken en stak de deelnemers een hart onder de riem. 

 

Met dank aan supermarkt Jumbo Walraven voor de appels die alle kinderen kregen na afloop en Bike Totaal Rob’s Tweewielers voor de fietsbellen. En natuurlijk ook heel veel dank aan de werkgroep, politie en hulpouders. 

fotoverkeersdiplomauitreikingbasisschoolmatthiasoploo2022.jpgfotoverkeersdiplomauitreikingkcleanderstanthonis2022.jpg

Wethouder Sölez reikte de verkeersdiploma’s uit aan de leerlingen van groep 7 van basisschool Matthias in Oploo en Kindcentrum Leander in St. Anthonis.

 

Fraude gemeentegids

 

Lokale ondernemers uit onze gemeente laten weten dat ze telefonisch en per mail zijn benaderd door bedrijven die voor de gemeentegids advertentieruimte willen verkopen. Let op: Dit gebeurt niet in naam van de gemeente Land van Cuijk.


Akse Media bv. gaf voorheen de officiële gemeentegids uit voor de voormalige gemeenten Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint Hubert. Alle andere bedrijven handelen niet uit naam van de gemeente.

Fraude
De gemeente Land van Cuijk adviseert ondernemers om extra alert te zijn als je een telefoontje, factuur of een opdrachtbevestiging ontvangt voor een advertentie. Bij twijfel kun je altijd contact opnemen met de gemeente Land van Cuijk via (0485) 854 000. Fraude kun je melden via het landelijke fraudemeldpunt: www.fraudemeldpunt.nl 

Verwarring
Daarnaast is er een andere partij, die Gemeentemagazine heet, actief. Dit bedrijf benadert instanties en ondernemers om (tegen betaling) op hun website te staan. Dit is geen fraude, maar een op zichzelf staand bedrijf. Omdat de naam ‘Gemeentemagazine’ verwarring op kan roepen met ons eigen gemeentemagazine ‘Ontmoet’ willen wij benadrukken dat dit geen initiatief vanuit de gemeente is. Je bent uiteraard vrij om wel of niet op het aanbod in te gaan.

 

Bekendmakingen gemeente Land van Cuijk 

De volledige tekst van de officiële bekendmakingen vindt u op www.officielebekendmakingen.nl. Het kan gaan om (ontwerp) besluiten, (ontwerp) plannen en andere formele bekendmakingen.

Op deze pagina staan alleen beknopte versies, bedoeld als service. Voor de mogelijkheden om inspraak te leveren of rechtsmiddelen, zoals zienswijzen, bezwaar, beroep en voorlopige voorzieningen, aan te wenden,

verwijzen wij u naar het daarover vermelde in de officiële bekendmaking.

Land van Cuijk

| Overige

 • Voorgenomen verkoop groenstroken Land van Cuijk
 • Publicatie CPO Vereniging wonen voor gevorderden Cuijk - Voornemen tot grondverkoop
 • Publicatie Voorgenomen grondverkoop Blok 7 Heeswijkse Kampen Cuijk - Voornemen tot grondverkoop

Beers

| Omgevingsvergunningen

Afhandelingen

 • Vergunning verleend voor het realiseren van drie appartementen aan Kruisstraat 20, 20A en 20B te Beers

 

Boxmeer


| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag vergunning voor het verbreden van de oprit aan Parklaan 9 te Boxmeer

Afhandelingen

 • Ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor een nieuwe, de gehele inrichting omvattende, vergunning in het kader van de Wabo, het bouwen van een bouwwerk en handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening (bouw pipe-rack) aan de Wim de Körverstraat 35 in Boxmeer.
 • Verlenging beslistermijn voor het realiseren van een duurzame oplossing voor wateroverlast aan Oeffeltse Raam te Boxmeer

 

Cuijk

 

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag vergunning voor het plaatsen van een dakkapel op de voor- en achtergevel aan Nagelkruid 46 te Cuijk
 • Aanvraag vergunning voor het realiseren van aanbouw achterkant huis aan Zwaardvegersstede 35 te Cuijk
 • Aanvraag vergunning voor het verbouwen van een woning aan Smidstraat 30 te Cuijk
 • Aanvraag vergunning voor het plaatsen van handelsreclame tbv geldautomaat binnen in het pand aan Maasburg 41 te Cuijk

Afhandelingen

 • Vergunning verleend voor het plaatsen van zonnepanelen aan Overhage 9 te Cuijk
 • Verlenging beslistermijn voor het uitbreiden van een technische ruimte & het plaatsen van een geluidscherm aan Simon Homburgstraat 14 te Cuijk

 

Escharen

 

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag vergunning voor het plaatsen van een poort en hekwerk om bedrijven terrein af te kunnen sluiten aan Graafschedijk 63 te Escharen

 

Gassel

 

| Overige

 • Ontheffing verleend voor het organiseren van Rock in Gassel op 11 juni 2022 op het Julianaplein te Gassel
 • Ontheffing verleend voor het verstrekken van zwakalcoholhoudende drank op 11 juni 2022 op Julianaplein te Gassel

 

| Evenementenvergunning

 • Vergunning verleend voor het organiseren van Burendag op 14 mei 2022 aan Julianaplein en Dorpsstraat te Gassel

 

Grave

 

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag vergunning voor het plaatsen van zonnepanelen in de tuin aan Willem Verheidenstraat 1 te Grave

Afhandelingen

 • Vergunning verleend voor het organiseren van de avondwandelvierdaagse op 31 mei tot en met 3 juni 2022 vanaf het Bikkelkampplein te Grave

 

Groeningen


| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag vergunning voor het bouwen van een schuur aan Voortweg 8 te Groeningen

 

Haps

 

| Ruimtelijke plannen

 • Bekendmaking vastgesteld bestemmingsplan ‘Haps, Graafseweg 4’

 

Katwijk

 

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag vergunning voor het bouwen van silo's aan Korte Oijen 3 te Katwijk
 • Aanvraag vergunning voor het organiseren van een strandfeest aan Lange Linden 1 te Katwijk
 • Aanvraag vergunning voor het tijdelijk opvangen van Oekraïense vluchtelingen aan Lange Oijen 4 te Katwijk

Afhandelingen

 • Vergunning verleend voor het bouwen van een groepsverblijf en schuur aan Lange Linden 27 te Katwijk
 • Vergunning verleend voor het verbreden van de uitweg aan Korte Oijen te Katwijk

 

Langenboom

 

| Omgevingsvergunningen
Aanvragen

 • Aanvraag vergunning voor het geheel vernieuwen van een woonhuis aan Dorpsstraat 26 te Langenboom
 • Aanvraag vergunning voor het aanbrengen van een luifel boven ingang van Yogabindu aan Hogeweg 1 te Langenboom
 • Aanvraag vergunning voor het plaatsen van zonnepanelen aan Kruisstraat 20 te Langenboom

Afhandelingen

 • Verlenging beslistermijn voor het realiseren van meer m2 bijgebouw op het perceel aan Langenboomseweg 136 te Langenboom
 • Vergunning verleend voor het renoveren van de dakconstructie aan Zandvoortsestraat 8 te Langenboom

 

| Ruimtelijke plannen

 • Vastgesteld wijzigingsplan “Schaapsdijkweg 22, Langenboom”

 

Maashees

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag vergunning voor het herplaatsen van een chalet van perceel 1254 naar perceel 751 aan Op Den Berg te Maashees
 • Aanvraag vergunning voor het herbouwen van een recreatiewoning aan Op den Berg 28 te Maashees

 

Mill
| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag vergunning voor het verhogen van milieucategorie aan Hertsweg 6 te Mill
 • Aanvraag vergunning voor grasveld-Pulling Weekend aan Groespeelweg te Mill
 • Aanvraag vergunning voor het realiseren van een nieuwe woning aan Beerseweg 26 en Kolkweg te Mill

Afhandelingen

 • Vergunning verleend voor het renoveren van het dak en de dakkapel aan Reigerstraat 5 te Mill
 • Vergunning verleend voor het bedrijfspand omzetten naar gastenverblijf aan Graafseweg 37a te Mill
 • Vergunning verleend voor het verbouwen van een woonhuis aan Reigerstraat 5A te Mill
 • Vergunning verleend voor het bouwen van een woning met bijgebouw aan Maasstraat 3 te Mill

 

Oeffelt

 

| Omgevingsvergunningen
Afhandelingen

 • Vergunning verleend voor het aanleggen van een vijver aan Kruispunt 8 te Oeffelt

 


Oploo

 

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag vergunning voor het bouwen van een vrijstaand woonhuis met bijgebouw aan Leeuwenleen Kavel 11 te Oploo

 

| Evenementenvergunning

 • Vergunning verleend voor het organiseren van een tentfeest tijdens de kermis op 11 tot en 14 juni 2022 aan Vloetweg te Oploo

 

Overloon

| Evenementenvergunning

 • Vergunning verleend voor het organiseren van het evenement Militracks op 13, 14 en 15 mei 2022 aan Museumpark 1 te Overloon

| Omgevingsmelding

 • Melding voor het veranderen van een akkerbouwbedrijf aan Molenveldweg 3 te Overloon

Rijkevoort

| Omgevingsvergunningen

Afhandelingen

 • Vergunning verleend voor het tijdelijk huisvesten van arbeidsmigranten in een loods, 5 jaar aan In het Spiek 7 te Rijkevoort

 

Sambeek

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag vergunning voor het verplaatsen van een oprit aan Sint Janslaan 9 te Sambeek
 • Aanvraag vergunning voor het verbouwen van voormalig kerkgebouw tot MFA aan Grotestraat 65 te Sambeek
 • Aanvraag vergunning voor het plaatsen van een recreatiewoning aan Oude Waranda 6 te Sambeek

Afhandelingen

 • Vergunning verleend voor het houden van een driedaags evenement ‘Gildenfeest Sambeek’ aan Perceel M401 en M402 te Sambeek
 • Vergunning verleend voor het aanleggen van een inrit aan Krekelzanger/Molenstraat 1 te Sambeek

 

Sint Agatha

 

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag vergunning voor het bouwen van een houtskelet garage aan Odiliadijk 29 te St. Agatha

 

 

 

 

Sint Anthonis


| Omgevingsvergunningen

Afhandelingen

 • Vergunning verleend voor het plaatsen van een overkapping aan Randweg 80 te Sint Anthonis
 • Vergunning verleend voor het uitbreiden van een woonhuis met garage en atelier aan Bosweg 28 te Sint Anthonis
 • Ontwerpbesluit voor het realiseren van een varkensstal aan Sambeeksedijk 9 te Sint Anthonis
 • Ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor het realiseren van een varkensstal aan de Sambeeksedijk 9 te Sint Anthonis

 

Sint Hubert

| Omgevingsvergunningen

Afhandelingen

 • Vergunning verleend voor het splitsen van een woning aan Lange Schoolstraat 1 te St. Hubert
 • Vergunning verleend voor het bouwen van een bijgebouw aan Grootvenseweg 26 te St. Hubert


Stevensbeek

 

| Overige

 • Ontheffing verleend voor het evenement motorcrosswedstrijden Radiocircuit op 27 tot en met 29 mei 2022 aan Radioweg 8 te Stevensbeek

 

Velp

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag vergunning voor het verwijderen van een trap ter plaatse van noordgevel van gebouw E1 en herstel van het originele gevelbeeld aan Generaal de Bonsweg 1 te Velp
 • Aanvraag vergunning voor het verbouwen en uitbreiden van een woonhuis aan Bosschebaan 10B te Velp

| Overige

 • Ontheffing verleend voor het organiseren van Lentekriebels op 14 mei 2022 aan Beukenlaan 11 te Velp

 

Vianen

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag vergunning voor het realiseren van een woning met bijgebouwen aan Franssenstraat te Vianen
 • Aanvraag vergunning voor het bouwen van een woning aan Akkerweg te Vianen

Afhandelingen

 • Verlenging beslistermijn voor het bouwen van een woning aan Akkerweg te Vianen

 

Vierlingsbeek

 

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag vergunning voor het bouwen van een woning aan Staaiweg 2 te Vierlingsbeek

Afhandelingen

 • Definitief besluit omgevingsvergunning en verklaring van geen bedenkingen voor handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening, het uitvoeren van werkzaamheden, het bouwen van een bouwwerk, het veranderen van een inrichting op de locatie Molenweg 11 in Vierlingsbeek
 • Vergunning verleend voor het bouwen van een woning aan Soetendaal te Vierlingsbeek

 

 

Westerbeek

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag vergunning voor het splitsen en verbouwen van een woonboerderij aan Stevensstraat 4 te Westerbeek

 

 

Wilbertoord

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag vergunning voor het verbouwen van woonhuis aan Wethouder Lindersstraat 88b te Wilbertoord

 


| Evenementenvergunning

 • Vergunning verleend voor het organiseren van een Biercantus op 17 en 18 juni 2022 aan Verbindingsweg 40 te Wilbertoord