overloon nieuws

Vier samen de natuur

Gepubliceerd op 13 juli 2022 om 19:45

In Frankrijk is het al jaren een begrip en sinds vorig jaar doet Nederland ook mee: Fête de la Nature (vertaald: natuurfestival). Dit is het grootste grassroots natuurfestival van Nederland.

In het weekend van 2, 3, & 4 september 2022 vieren we overal in Nederland samen de natuur, in wilde natuurgebieden en in stadsparken. Iedereen wordt uitgenodigd om mee te doen, of zelf iets te organiseren. 

 

De natuur inspireert, verwondert, geeft ons alles wat we nodig hebben, maakt mensen blij. We vieren dat in Noord-Brabant op verschillende plekken. In omgeving Boxmeer organiseert de Wereldboom in samenwerking met Jac de Cock (IVN) op zondag 4 september een middag vol groene kinderactiviteiten, waar jong en oud welkom zijn. (Meer informatie volgt in augustus).

 

Organiseer zelf een feest(je)

Verder is onze regio tot nu toe nog een relatief lege vlek op de kaart van Fête de la nature. Iedereen kan zelf een natuurfeest(je) organiseren. Hoe? Dat kan variëren van theater in de natuur tot een oogstfeest, een schilderworkshop in het bos of een speurtocht naar kevers, een wandeling, of… Je kunt veel inspiratie en tips vinden op de landelijke website: www.fetedelanature.nl 

Heb je een leuk idee? Meld je aan op de site en laat mensen meegenieten!

 

Foto’s Jac website  Jac www.creajac.nl Facebook https://nl-nl.facebook.com/jac.decock 


«   »