onthulling “bej de Watermeule”

Gepubliceerd op 16 juli 2022 om 13:45

Op 5 november 1943 crashte in Vierlingsbeek ter hoogte van de watermolen een Amerikaanse bommenwerper B-17G Flying Fortress nummer 42-39831. De tien bemanningsleden wisten voortijdig het vliegtuig te verlaten. Twee van hen wisten te ontsnappen. De acht anderen werden direct door de Duitsers gearresteerd en naar gevangenkampen in het oosten van Duitsland gebracht.

Samen met een van de getuigen van destijds, de heer Piet Kaanen, gaat onze werkgroep ‘Bej de Watermeule’ een informatiebord plaatsen nabij de crashplek, op de hoek Warmeerweg / Sleijbergweg. Bijeenkomst nabij Grotestraat 121, te Vierlingsbeek.

 

Dit bord toont getuigenverslagen, technische verslagen over de toedracht, foto’s en tekeningen zoals gebruikelijk is bij al onze  eerdere borden.

Ook is het een eerbetoon aan allen die gezorgd hebben voor onze vrede, die inmiddels al bijna tachtig jaar standhoudt. Niet alleen de gevallenen worden herinnerd, ook degenen die in de strijd waren en  deze gevaarlijke  tijd overleefd hebben.

 

Op 10 september 2022  wordt in aanwezigheid van familieleden van de bemanning, hoogwaardigheidsbekleders en andere genodigden het bord onthuld,

 

Werkgroep ‘Bej de Watermeule

http://luchtoorlog.boxmeer4045.nl/

https://www.facebook.com/luchtoorlogboxmeer4045/