overloon nieuws

Home » Agenda » Militracks 2021

Militracks 2021

Gepubliceerd op 30 mei 2021 om 10:27

Lang is er goede hoop gehouden op het kunnen laten doorgaan van Militracks op 25 & 26 september 2021 in het museumpark van Oorlogsmuseum Overloon.Het jaarlijkse evenement (het grootste ter wereld op het gebied van Duitse voertuigtechniek uit de Tweede Wereldoorlog) werd eerder al in verband met de Corona-crisis al verplaatst van mei naar september dit jaar.

Militracks is een evenement voor iedereen die geïnteresseerd is in de militaire techniek van de Tweede Wereldoorlog. Op Militracks staan twee dagen lang (09.00-17.00 uur) vooral Duitse Sd.Kfz. voertuigen centraal.  

 

Tijdens het Militracks-weekend zijn er Duitse motoren, personenvoertuigen, vrachtwagens, halfrupsen en tanks te zien, vooral afkomstig van de Wehrmacht. De Duitse voertuigtechniek was in die tijd vaak kwalitatief beter dan de geallieerde. En bij Militracks laten we dat zien - soms ook letterlijk - want die Duitse voertuigen rijden rond op het speciale, anderhalf kilometer lange parcours in het museumpark. En u kunt ook zelf meerijden. Kaartjes daarvoor zijn te koop tijdens het evenement.

 

Het evenement trekt jaarlijks tussen de  14.000 – 18.000 bezoekers en is daarmee een belangrijk event voor het museum.

 

Informatie over Militracks is te vinden op   www.militracks.nl   www.facebook.com/Militracks en van oorlogsmuseum www.oorlogsmuseum.nl  

 

kijk ook de foto's van Militracks 2019 op https://www.overloonnieuws.nl/foto-s/foto-s-2019/militracks-2019 


«