Spectaculaire opening theaterseizoen Openluchttheater Overloon

Gepubliceerd op 22 april 2024 om 19:15

Dit jaar opent het Openluchttheater Overloon op een wel heel bijzondere manier haar theaterseizoen. In de maand juni is de spectaculaire theaterproductie “Het Huis 44-24” van de Theatermakers te beleven in Overloon.

In “Het Huis 44-24” beleeft u de dilemma’s van twee families in twee verschillende tijden. De familie Berkvens in 1944 die onder druk komt te staan wanneer een gewonde verzetsstrijder aanklopt en de familie van Gils die in 2024 onder druk komt te staan vanwege de hedendaagse problematiek.

Het bijzondere aan deze theaterbelevenis is dat dit niet het zoveelste bevrijdingsverhaal is. Juist door het vermengen van de twee verschillende werelden wordt de bezoeker meegetrokken in het verhaal. Is er in 80 jaar dan écht veel veranderd of lijken de dilemma’s op elkaar? Kom kijken en beleef het!

De voorstellingen zijn op 14, 15, 20, 21, 22 en 23 juni in Overloon.

De Theatermakers zijn bekend om hun eerdere producties, nl. “Weg uit de Peel” en “de Strijd om de Kathedraal”.

 

Kindervoorstellingen

Uiteraard zijn er ook deze zomer kindervoorstellingen te zien. Het openluchttheater wil voor jong en oud toegankelijk zijn en daar houden wij met de programmering en de toegangsprijzen rekening mee.

Op 16 juli en 28 augustus komt Frank Peters uit Mill met zijn poppenkast twee verschillende voorstellingen geven: Jan Klaassen & De Kroon van de Koning en Jan Klaassen & De Koning en het Circus“.
Theatergroep Mariahout blijft succesvol in Overloon en ontbreekt dit jaar niet in de programmering. Op 17 juli brengen zij het bekende sprookje “Doornroosje” ten gehore.

 

Muziek

Op 11 augustus en op 8 september kunt u luisteren naar muzikale klanken van de Renewal Band en van het Venrays Mannenkoor. De Lazy Sunday was vorig jaar een groot succes en we hebben de Renewal Band bereid gevonden om ook dit jaar een bijdrage te leveren aan de Lazy Sunday en wel op 11 augustus. De theaterbar is open, de toegang is gratis en we rekenen op mooi weer!

Een maand later, op 8 september, komt het Venrays Mannenkoor naar het theater om een zomerconcert te geven.

 

Over het Openluchttheater Overloon

Openluchttheater Overloon biedt voor bekende en minder bekende artiesten een podium en stimuleert de lokale en regionale cultuur.

Het is een kleinschalig intiem en mooi, midden in de bossen gelegen, natuurtheater met 400 zitplaatsen en ligt in het park bij het Oorlogsmuseum Overloon. Juist dat maakt de akoestiek, de entourage en de gehele beleving bijzonder. Ruik en proef de buitenlucht in het theater met het mooiste plafond van de regio, dat elk kwartier weer anders is. Mocht het zo hard regenen, dat dit mooie plafond te hard gaat lekken, dan wordt uit geweken naar gemeenschapshuis “De Pit” in het centrum van het dorp. Dankzij de vele vrijwilligers is het voor bezoekers en artiesten mogelijk om tijdens en na de voorstelling gebruik te maken van de horeca. Het openluchttheater is, dankzij een bijzondere en natuurlijke akoestiek, ook heel geschikt voor muziekoptredens.

Een theater dat volledig op vrijwilligers draait.

 

 

Praktische informatie:
Locatie: Openluchttheater Overloon, Museumpark 1 te Overloon (ingang naast restaurant Museumzicht). Bij slecht weer gaat de voorstelling door in Gemeenschapshuis de Pit, 14 Oktoberplein in Overloon. Voor “Het Huis 44-24” gelden bij slecht weer afwijkende voorwaarden.
Kaartverkoop online via de website www.openluchttheateroverloon.nl of aan de kassa.

Facebook: facebook.com/openluchttheateroverloon 
Kaarten voor het “Het Huis 44-24” kunnen worden gekocht via de website https://hethuis44-24.nl/ Welkom in ‘Het Huis 44-24’

 

Welkom inHet Huis 44-24
Na de successen met ‘Weg uit de Peel’ en ‘Strijd om de Kathedraal’ wordt nu door Stichting De Theatermakers gebouwd aan de productie ‘Het Huis 44-24’. De ‘afbouwfase’ is inmiddels begonnen en het is al duidelijk: Ook dit wordt weer een spectaculaire theaterbelevenis!voor meer informatie Het Huis 44-24 in overloon klik hier

 Openluchttheater Overloon