weekoverzicht

Gepubliceerd op 21 april 2024 om 17:35

Er gebeurt altijd wel wat in ons dorp Overloon en omgeving. Daarom brengen wij voor jullie het Weekoverzicht, een terugblik op het nieuws van afgelopen week. Of het nu gaat om evenementen, belangrijke gebeurtenissen, of gewoon interessante ontwikkelingen, Overloon nieuws is er om jullie op de hoogte te houden. Heeft u zelf nieuws dat u graag met de gemeenschap wilt delen? Stuur het dan naar info@overloonnieuws.nl  en wie weet wordt het onderdeel van ons volgende Weekoverzicht. Blijf op de hoogte en blijf betrokken bij wat er speelt in onze prachtige omgeving.

SSS’18 was niet ontevreden We hebben een redelijke wedstrijd gespeeld

21 apr 2024 21:05

Boekel is nog maar drie hordes verwijderd van het kampioenschap. De uitwedstrijd in Overloon tegen SSS’18 werd soeverein met 0-3 gewonnen. Tim Schuijers, Guus Goossens en Yanick Groenendaal scoorden voor rust uit één counter, corner en vrije trap. Na de thee kon Boekel de kansen die het kreeg om uit te lopen niet afmaken.

Lees meer »

 

Benefiet concert Alpe D’HuZes

21 apr 2024 19:57

Op 17 februari 2023 is onze trompettiste Willeke overleden aan de gevolgen van kanker. Willeke was een strijder, vanaf het allereerste moment van de diagnose darmkanker tot het moment dat ze haar laatste adem uit blies.

Lees meer »

 

HOT speelt een klassieker, een komedie, in een nieuw jasje!

HOT speelt binnenkort een prachtige komedie naar De Revisor van Gogol. Een klassieker die nog steeds wereldwijd wordt opgevoerd. Gogol was een Russische schrijver van Oekraïense oorsprong.

Lees meer »

 

Samenspeeldag op Koningsdag

21 apr 2024 08:26

Kom meefeesten op Koningsdag in de Overloonse Speeltuin! Op zaterdag 27 april vindt er van 11:00 tot 14:00 uur een gezellige samenspeeldag plaats in de speeltuin van Overloon. Iedereen is van harte welkom om samen te komen en Koningsdag feestelijk te vieren.

Lees meer »

 

Dieren in Nood: De Helden van de Brandweer

20 apr 2024 13:53

In onze samenleving zijn er veel dieren die ongelukkig of in gevaar zijn. Gelukkig zijn er mannen en vrouwen die er altijd voor deze dieren zijn wanneer ze hulp nodig hebben - de brandweerlieden.

Lees meer »

 

Camping 't Schaartven voor rustzoekers

20 apr 2024 13:29

‘Back to basic op een fantastische locatie’ Camping ’t Schaartven is hét adres voor kampeerders die tijdens hun vakantie van rust en ruimte aan het water in een groene omgeving houden.

Lees meer »

 

Dagworkshop beeldhouwen

19 apr 2024 19:26

Op vrijdag 3 mei en zaterdag 6 juli vindt in Ontmoetingspunt ’t Helder in Overloon weer een dagworkshop beeldhouwen plaats, zowel voor beginners als gevorderden.

Lees meer »

 

Shop Jacobs is meer dan een souvenir- en kampeerwinkel

19 apr 2024 13:25

Shop Jacobs is een gezellig ingerichte winkel in hartje Overloon waar jong en oud welkom is voor tuindecoratie, kaarten, houtsnijwerk, cadeauartikelen, speelgoed en nog veel meer.

Lees meer »

 

ZooParc biedt bezoekers bijzondere kans: word een dag dierenverzorger

19 apr 2024 08:53

Altijd al willen weten wat er komt kijken bij het verzorgen van de dieren in een dierentuin? Ooit zelf een luiaard of leeuw willen voeren? Vanaf mei kan dit in ZooParc Overloon: het park biedt bezoekers vanaf dan de kans om zelf een halve dag in de huid van een dierenverzorger te kruipen.

Lees meer »

 

Hemelvaarttoernooi Volleybalvereniging Sportivo

18 apr 2024 18:40

Dit jaar organiseert Volleybalvereniging Sportivo weer haar jaarlijkse Hemelvaarttoernooi. Op donderdag 9 mei gaan zij er weer een gezellig toernooi van maken.

Lees meer »

 

Onthulling informatiebord vliegtuigcrash Tweede Wereldoorlog

18 apr 2024

Vierlingsbeek- Ter nagedachtenis aan de Canadese bemanning van de Handley Page Halifax, die op 3 april 1943 neerstortte bij hoeve De Lijnbraak, is onlangs een informatiebord onthuld. Voorafgaand aan deze onthulling werd tijdens een herdenkingsbijeenkomst eer betoond aan de zeven bemanningsleden, waarvan vijf het leven lieten.

Lees meer »

 

Schooljeugd ontdekt de veelzijdigheid van de wilg

18 apr 2024

IVN De Maasvallei organiseerde een middag voor de basis-schooljeugd, waarbij de wilg de hoofdrol speelde. Hoe groeit een wilg en welke grondsoort is het beste? Het verschil tussen zand en klei werd letterlijk gevoeld.

Lees meer »

 

 

Afscheid Theo Klaassen als bestuurslid / penningmeester Openluchttheater

17 apr 2024 22:26

Afgelopen maandag was de jaarlijkse, en overigens altijd zeer gezellige, vrijwilligersavond van het Openluchttheater Overloon. Tijdens deze avond nam het bestuur afscheid van penningmeester Theo Klaassen. Theo is ruim 15 jaar bestuurslid geweest,

Lees meer »

 

Gemeentenieuws

17 apr 2024

Het Gemeentenieuws uit het Land van Cuijk is een belangrijke bron van informatie voor de inwoners van de gemeenten Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint-Hubert en Sint-Anthonis. Dit nieuwsplatform biedt een overzicht van ontwikkelingen, evenementen, besluiten en projecten die van invloed zijn op het dagelijks leven in deze regio.

Lees meer »

 

Familieopstellingen Helder in verbinding

16 apr 2024 19:20

Familieopstellingen is een manier om zicht te krijgen op jouw eigen plek binnen een systeem (gezin van herkomst, relaties, werk, Ed).

Lees meer »

 

Beheersing eikenprocessierups 2024

16 apr 2024

Eind april, begin mei begint gemeente Land van Cuijk met de preventieve bestrijding van de eikenprocessierups. De bestrijding vindt plaats door de bomen te bespuiten met een biologisch preparaat waardoor de jonge rupsjes sterven. Dit doen we om de overlast in het komende seizoen zoveel mogelijk te beperken.

Lees meer »